Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-10-2020, 10:27:26

Dziękuję Ci serdecznie ,często tu zaglądam choć może nie często pisze.powiem Ci że nerwy sięgały zenitu.co słychać u Ciebie ,jestem tu od 1,6 miesięcy i widzę że niestety przybywa nas☹pozdrawiam i całuje wszystkich
gość
21-10-2020, 12:41:08

paulaitomek 2020-09-09 23:40:41
Hej :)
Ja mam w kolejną sobotę rezonans i już sikam po kostkach ze stresu.
Choć mam przeczucie że będzie dobrze i najgorsze już za mną :)
Albo sobie wmawiam ;)
Strasznie się cieszę że jesteście wszyscy i macie się dobrze.
Wiem że Ty Madziu masz nieco pod górkę z dolegliwościami ale jest czysto a to jest fantastyczna wiadomość :)
Stres ***około chorobowy*** został wpisany w nasz życiorys. Musimy się nauczyć z tym żyć.
Choć wiem że okres kontroli i stresik żyje własnym życiem ;)
Pozdrawiam ciepło całą wyściółkowo - wyścigową drużynę :D
gość
21-10-2020, 12:46:36

Witam,
czekam na decyzję czy uda mi się dostać na radioterapie protonową, polecono mi Pana Dawida żeby się z nim skontaktować ,że może on mi pomoże...
już pisałam dzisiaj (Karolina 13)ale nie wiem czy tamta wiadomość dotrze tam gdzie powinna...
jestem po operacji gwiaździanka (21-09-2020) nie został wycięty bo było ryzyko porażenia..jest to @ stopień..
Niestety moj rodzaj nie jest refundowany...i teraz czekam [ponieważ niezbędna jest zgoda na leczenie Krajowego Konsultanta ds. Radioterapii Onkologicznej...
Ktoś miał jakiś taki przypadek i się udało?
Nie wiem czy d
gość
21-10-2020, 22:17:21

Hej! Karolino czekasz na zgodę konsultanta krajowego to pewnie prośbę już złożyłaś Jeszcze niedawno wystarczyła opinia konsultanta wojewódzkiego łatwiej było umówić się z nim na prywatną wizytę z większą szansą na pozytywne i szybkie załatwienie zgody na proton. Spróbuj skontaktować się z prof. Sas-Korczyńską która nadzoruje protonoterapię w Krakowie może coś podpowie doradzi tel. do jej gabinetu 12 63 483 05 Radioterapia powinna być jak najszybciej przeprowadzona po operacji. Protony oszczędzają zdrową tkankę ale radioterapia fotonowa modelowana intensywnością wiązki jest również bardzo skuteczna a wynik porównywalny z protonami. Pozdrawiam Dawid
gość
21-10-2020, 22:35:13

Hej,Mówiłam ze Dawid odpisze.
To ja do ciebie napisałam
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki Karolino.
M z ie.
gość
28-10-2020, 07:47:42

Dawidzie Ty jesteś "mega,"pozdrawiam Monia
gość
05-11-2020, 10:26:34

gość
05-11-2020, 10:28:23

Prosze o wytlumaczenie tego odpisz,moja przyjaciolka prosi,poznalysmy się w Bydgoszczy w szpitalu 3lata temu do dziś się przyjaźnimy jest po 8operacjach zmartwił ja ten opis
Z góry dziekuje w jej imieniu
gość
05-11-2020, 17:37:00

Jeśli ktoś tu zaglądnie i zna się na opisach MR proszę napiszcie,czekamy z przyjaciolka a ja nawet nie wiem jak pomoc jak ja uspokoić jak wizyta tak odległa a z powodu pandemi wiecie jak teraz jest.
Proszę co wy rozumiecie z opisu?
gość
05-11-2020, 20:57:55

Hej! To nie jest pełny opis. te kilka operacji o ktorych piszesz spowodowały trwałe zmiany w mózgu są blizny zrosty zmiany naczyniopochodne zmiany w istocie białej zmiany kostne to wszystko na skutek wielu zabiegów.Opis kończy się informacją że w porównaniu z poprzednim MR brak jest dynamiki czyli stan jak poprzednio więc raczej nie ma powodu do zmartwień ale opis nie jest przytoczony w całości.Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: