Reklama:

WYNIKI EEG - proszę o pomoc w interpretacji (51)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
04-06-2009, 14:28:00

Mam podobny kłopot, szumi mi w uszach, mam zaburzenia widzenia, drętwieją mi ręce. Prześwietlali mi kręgosłup, ale część lędźwiową. Dzięki za podpowiedź. Muszę koniecznie coś z tym zrobić, bo już mam dość pseudo- funkcjonowania Mam nadzieję, że to właśnie o to chodzi, fajnie by było dobrze się czuć
witch
gość
04-06-2009, 22:32:00

Po przeswietleniu i jakichs wiadomosciach licze na informacje na temat zdrowka.Zycze powodzenia i pozdrawiam
gość
04-06-2009, 22:37:00

P.S.Ledzwiowa czesc kregoslupa odpowiada glownie za odcinek od pasa w dol,tzn konczyny dolne,dretwienie,rwa kulszowa,bole krzyza itp.Sama czekam do wrzesnia na operacje odcinka ledzwiowego (inplantacja,sruby,prety,przepuklina) i wiem co to dopiero za bol,Takze glowka do gory i szukac w odcinku szyjnym.Uprzedzam,ze nawet najzwyklejsze zniesienie lordozy objawia sie wlasnie naszymi dolegliwosciami.Pozdrawiam
gość
05-06-2009, 15:06:00

Dzięki za podpowiedzi. Postaram się jak najszybciej zrobić prześwietlenie. Niestety będę mieć czas dopiero po zakończeniu roku- czeka mnie wypisywanie świadectw, akademia i inne czasochłonne zajęcia jak czegoś się dowiem , na 100% napiszę
gość
16-06-2009, 11:07:00

04-06-2009 o 16:28, witch :
Mam podobny kłopot, szumi mi w uszach, mam zaburzenia widzenia, drętwieją mi ręce. Prześwietlali mi kręgosłup, ale część lędźwiową. Dzięki za podpowiedź. Muszę koniecznie coś z tym zrobić, bo już mam dość pseudo- funkcjonowania Mam nadzieję, że to właśnie o to chodzi, fajnie by było dobrze się czuć
gość
16-06-2009, 11:22:00

gość
16-06-2009, 11:22:00

gość
16-06-2009, 11:23:00

gość
28-07-2009, 05:05:00

prosze o rade...ostatnio gdy spalam podobno zaczelam charczec mama probowala mnie obudzic,nieudawalo sie wezwala pogotowie jak przyjechali zaczelam normalnie oddychac,ale jeszcze swiadomosc nie odzyskalam wrocila mi dopiero w szpitalu pod tlenem,podobno bylam wiotka wspolpracowalam z ratownikami z pomoca przeszlam z wozka na nosze,nie popuscilam,podczas charczenia nie zaciskalam ust,bylam wiotka czy to mogl byc atak???mam zmiany w eeg ale to tez moga byc zmiany spoodowane tym ze mam wrodzona wade uklau zylnego srodczaszkowego dosc duza nieawno stwierdzona,mam 24 lata do tej pory nie mialm zadnych klopotow z oun procz od czasu do czasu boli glowy okolicach ciemieniowo-potylicnych 9-10Hz o amplitudzie 20-30uV Rz obecna,na tym tle skroniowo-cieieniowych z wyrazna przewaga strony lewej wystepuja fale theta 5-6hz amplituda 40-50uV orz ostre 70-80uV.Hw nieznacznie nasila powyzsze zmiany,fs bez wplywu.orzeczenie zapis o zmianach w okolicy skroniowo-cieminiowych z wyrazna przewaga lewej z tendecja do uogolniania sie,nieznacznie nasilajaca sie podczas Hw..co ciekawe wynikach krwi wyszlo mi ze mialam lekki stan zapalny crp>10.....czy to mogło byc cos innego?mam przerosniete migdalki niektorzy sugeruja mi bezdech nocny,mam tez astme i wiele innych....gdyb ktos mogl mi cos zasugerowac bede wdzieczna
gość
11-09-2009, 19:26:00

wdzięczny będę za pomoc w rozszyfrowaniu wyniku badań EEG, zapis EEG z widoczną średnionapięciową czynnoscią alfa 8-12 c/s najwyraźniejszą w okolicach potylicznych oraz średnionapięciową czynnością beta 15-25 c/s. W odprowadzeniach głównie czołowo-skroniowych obustronnie z zmienną przewagą stron zapisują się nieregularne, średniliczne, średnionapięciowe fale 3,5-6 c/s i na takim tle w okolicy skroniowej obustronnie z przewagą po prawej zapisuje się kilkakrotnie pojedyńcza fala ostra o amplitudzie do około 70mikroV. Rz-obecna, HV i Fs-aktywują niereguralne fale theta głównie w okolicy czołowo-skroniowej i na takim tle pojedyńczą falę ostrą o amplitudzie do około 100mikroV. Kilkakrotnie aktywowana jest pojedyncza, uogólniająca się fala wolna z falą ostrą o najwyższej amplitudzie do około 100mikroV w okolicy skroniowej prawej.
Orzeczenie:
Zapis EEG jest nieprawidłowy z zmianami w postaci obecności w odprowadzeniach głównie czołowo-skroniowych obustronnie nieregularnych fal theta i na takim tle w okolicy skroniowej obustronnie z przewagą po prawej zapisującą się kilkakrotnie pojedyńczą falą ostrą a podczas HV i Fs aktywowanych dodatkowo nieregularnych fal theta i na takim tle pojedyńczą falą ostrą a kilkakrotnie aktywowaną pojedyńczą, uogólniającą się falą wolną z falą ostrą o najwyższej amplitudzie w okolicy skroniowej prawej.

Z góry dziękuje za pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: