Reklama:

wylew krwi do mózgu (37)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczony
27-08-2017, 09:29:16

Kolego wiem co przeżywasz i o czym myślisz , nie jest lekko ale trzeba wierzyć że wszystko co najgorsze jest już za nami , ja też rok po wylewie żyje w strachu ,ale nie dajmy się ,nie umierają za życia.
Trzymam za nas wszystkich kciuki , nikt nie wie co przeżyliśmy i co dalej przrzyeamy , ale trzeba się cieszyć że żyjemy bo wielu nie miało tak dużo szczęścia..
Pozdrawiam wszystkich serdecznie....Jacek.
gość
11-09-2017, 05:49:23

17.1.2017 dostalam wylewu bedac na basenie.Szybko trafilam do szpitala,pierwsze diagnozy nie byly przychylne ale dalam rade.Niestety w szpitalu podczas punkcji ledzwiowej zarazono mnie bakteriami i dostalam zapalenia opon mozgowych.I znow trafilam na 2 Tyg.na intensywna terapie.Bylam ponad 5 tyg.w szpitalu i ponad 4 w sanatorium.Teraz jestem w domu i czuje sie swietnie tak jakby nic mi nie bylo.Nie biore lekow bo takich nie potrzebuje i znow chodze na basen
Dostalam nauczke od zycia ,ucieklam smierci 2 spod kosy....
Tempo zycia zwolnilam i przebywam wiecej czasu ze swoimi dziecmi
Pozdrawiam wszystkich
gość
28-01-2019, 21:36:39

Mój tata miał srodmozgowy wylew krwi z przebiciem do komór, w momencie przyjazdu karetki ciśnienie 286, od 1,5miesiaca jest na intensywnej, ma już trechaotomię, sondę do karmienia i od ponad 3tyg jest dializowany, dodatkowo ma podłączoną rurę do odbytu, paraliż lewostronny, od paru dni odzyskuje świadomość, nie wiadomo w jakim stopniu jest ta świadomość, czy ktoś się spotkał z takim doświadczeniem?, lekarze cały czas mówią że jest w stanie ciężkim,
gość
06-02-2019, 14:33:45

Witam co z Tatą, moja Mama 11 pazdziernika miala masywny krwiak srodmozgowy,w szpitalu lekarze odrazu nie dawali nadziei,wylew byl z przebicien di komor.Byla nieprzytomna,14 października niestety zmarka,a wiec skoro Tata powoli odzyskuje przytomnosc to wedlug mnie,takjakby stan sie poprawial Trzeba byc dobrej mysli
06-02-2019, 20:13:43

Juz tu pisalem.Wyszedlem z kolejnej,n-tej juz depresji.Bardzo zle widze na lewe oko.Po wylewie mialem zle umiejscowiona teczowke w lewym oku, teraz jest w wiekszosci schowana pod powieka.Jeszcze widze...:-okulista ilczy, ze mozg znajdzie jakies obejscia.Dlatego codzinni mam opaska na godzine dziennie zaslaniac prawe oko i patrzec tylko tym lewym.Nie da sie ukryc cwicze od 3 miesiey i jest nenajlepiej, mam wraeznie, ze sie pogarsza.Niedawno podczas d, bardzo chcialem skonczyc z sobs, ale widocznei mam zyc i cierpiec, bo nie jestem w stanie zejsc z tego padoluPozdrawiam,wirze, ze macie wiecj szczescia.Jestem juz 17 lat po wylewie, ale od roku jest jakas masakra.Niestety wiem, ze moze byc jeszcze gorzej...
Rafal / Wbrew pozorom w 2019 r. mam 42 lata
06-02-2019, 20:28:24

Gość 2017-08-26 21:07:38
Ja jestem po dwóch wylewach z naczyniaka. Mam depresję. Jest mi bardzo ciężko psychicznie...
Rozumiem i bardzo Ci wspolczuje.Akurat wtedy kiedy to bylo pisane, nie przeczytalem tego, bo nieswiadomy nadchodzacej d. i pogarszajacego sie widzenia delektowalem sie lepszym stanem..Pewnie jestes juz po d., ja na szczescie tez, ale bardzo zle sidze na lewe oko,o czym pisze w innym miejscu
Rafal / Wbrew pozorom w 2019 r. mam 42 lata
Początkująca
08-06-2020, 08:27:36

raf32 2019-02-06 21:13:43
Juz tu pisalem.Wyszedlem z kolejnej,n-tej juz depresji.Bardzo zle widze na lewe oko.Po wylewie mialem zle umiejscowiona teczowke w lewym oku, teraz jest w wiekszosci schowana pod powieka.Jeszcze widze...:-okulista ilczy, ze mozg znajdzie jakies obejscia.Dlatego codzinni mam opaska na godzine dziennie zaslaniac prawe oko i patrzec tylko tym lewym.Nie da sie ukryc cwicze od 3 miesiey i jest nenajlepiej, mam wraeznie, ze sie pogarsza.Niedawno podczas d, bardzo chcialem skonczyc z sobs, ale widocznei mam zyc i cierpiec, bo nie jestem w stanie zejsc z tego padoluPozdrawiam,wirze, ze macie wiecj szczescia.Jestem juz 17 lat po wylewie, ale od roku jest jakas masakra.Niestety wiem, ze moze byc jeszcze gorzej...
Witaj, jak radzisz sobie z depresją ? Doskonale cie rozumie....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: