Reklama:

Wstrząs mózgu? Pytania. (42)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-02-2008, 07:47:00

czy objawy wstrzasu mozgu moga sie pojawic po okolo miesiącu tzn. zawroty glowy, bole glowy, wymioty?
gość
09-02-2008, 16:12:00

Ja mailem wstrzasnienie mozgu w listopadzie, i dalej mam objawy i boje sie ze nie mina, mam zle samopoczucie, problemy w koncentracji i wogule, glowa mnie nie boli i nie mam nudnosci, ale martwia mnie tamte objawy....
gość
15-02-2008, 22:23:00

Mam 16 lat i zauważyłam niepokojące zmiany na mojej skórze. Co jakiś czas mam kawałek miejsca na skórze,który mnie strasznie uraża gdy dotkne i cos ubieram. Mialam to przez 2 tyg.na rece potem pare dni na nodze i nastepnie na brzuchu... Nie wiem co to moze byc... Dlaczego takie cos sie robi.. Nie mam w tym miejscu zadnych krostek ani zaczerwienien... Prosze o pomoc.. Co mi może dolegać..? to mój e-mail:jola839@wp.pl czekam na odpowiedz
gość
01-04-2008, 11:28:00

witam.wczoraj uderzyłem w drzewo na rowerze.dokladnie to bokiem glowy a w zasadzie to samym uchem . bylem w szpitalu zrobiono mi rtg glowy i na zdjeciu nic nie wykazlo zadnego pekniecia . moje pytanie brzmi : czy po tym moge byc juz spokojny . dzis glowa mniej boli w sumie to tylko kark prztomnosci nie stracilem po tym uderzeniu i w zasadzie to pamietm co bylo przed nim i po nim chociaz samego uderzenia tak nie bardzo . i teraz nie wiem czy juz bedzie lepiej czy mogo sie jeszcze jakies komplikacje pojawic Prosze o odpowiedz . moj mail to szary152@wp.pl z gory dziekuje i pozdrawiam
gość
01-07-2008, 16:23:00

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
gość
06-09-2008, 23:59:00

Witam. Nazywam sie Magdalena i mam 18 lat. Mniej wiecej rok temu uleglam powaznemu wypadkowi samochodowemu. Mialam duzo urazow, w tym wstrzasnienie mozgu. Spedzilam w szpitalu 3 tygodnie, glowa strasznie bolala, mialam problemy z koncentracja, przez jakis czas (bardzo krotki na szczescie) nie pamietalam nawet jak mam na imie, do tej pory sie zdarza, ze myle wydarzenia, nie potrafie zapamietac nazw, mam problem z pojeciem "czasu" - cos, co w istocie wydarzylo sie na przyklad kilka godzin temu, mi wydaje sie byc odlegle o kilkanascie dni. Czasto wymyslam wydarzenia, zupelnie niespecjalnie - ciezko oddzielic mi zdarzenia rzeczywiste od tych przysnionych, przeczytanych czy opowiedzianych. Szczerze mowiac, juz sie do tego przyzwyczailam, ale teraz jedno zaczelo mnie niepokoic: mniej wiecej miesiac temu pojawil sie bardzo silny bol glowy w miejcu, w ktorym mialam krwiaka wielkosci polowki pilki pingpongowej. Bol jest nagly i przeszywajacy w takim stopniu, iz doslownie mnie "zgina w pol". Zawsze boli prawa strona, od karku przez oko po ucho. Bol na poczatku pojawial sie raz na okolo dwa dni, teraz towarzyszy mi nawet do kilkunastu razy dziennie. W zwiazku z tym mam pytanie (prosze mi wybaczyc ma rozlegla wypowiedz): czy moze to byc jakas powazniejsza choroba pourazowa (czy mozliwe, ze po tak dlugim okresie czasu??) czy jedynie mam sie uzbroic w cierpliwosc i zapas apapow na jakis czas, jak nie na cale zycie? Bardzo prosze o pomoc! Moj mail: maagdziak@wp.pl Z gory dziekuje!
gość
12-09-2008, 16:45:00

Dziś 6h temu z rozbiegu uwiesiłam się na koleżankę, a ona mnie puściła. Z wielkim łomotem upadłam na ziemię. Teraz strasznie boli mnie głowa, chce mi się wymiotować, nie mam na nic ochoty. Pamiętam zdarzenie i wszystko po. Gorzej z tym co było przed zdarzeniem , ale powoli sobie przypominam. Czy mam wstrząs mózgu??
gość
28-10-2008, 11:28:00

Ponad miesiąc temu miałam wypadek samochodowy. Uderzyłam mocno głową w przednią szybę..miałam rozcięcie na pół głowy i wstrząs mózgu. Teraz zszysta i już w całości, ale martwię się..bo nadal źle się czuję coprawda tk głowy nic nie wskazało, ale ja mam codzinnie zawroty głowy i taki mocno pulsujący ból, na dodatek zaczęły mi dłonie i nogi drętwieć:/ pojęcia nie mam czy to ma jakiś związek..ale jesli miał ktoś taką sytuację to proszę pomóżcie!
ps. Magda czytając Twoją wiadomość na maksa się rozczuliłam:/ bardzo mi przykro, że coś takiego przeżywasz...po mojej przygodzie wiem co to oznacza. Mam nadzieje, że i Tobie i mnie przejdzie to cholerstwo...Pozdrawiam
gość
06-11-2008, 16:47:00

Co robić?
Wczoraj poprzez przypadkowe uderzenie w tył głowy i uderzając jeszcze przodem głowy w profil metalowy zostałam zawieziona na rtg głowy. Rzadnych pęknięć nie ma. Głowa mnie strasznie boli twarz mi opuchła i do tego nogi mi cierpna. Wczoraj lekarz rodzinny dał mi L4 4 dni i skierowanie do neurologa. co zrobić ztym bólem do czasu wizyty u neurologa 12.11.08?
gość
31-01-2009, 19:25:00

tydzień temu chłpak mnie podrzucił i uderzyłam głową w sufit z płyty gipsowej, nawet mnie nie bolało, w środku tygodnia mnie zaczęła strasznie boleć głowa mam uczucie rozkojarzenia, przytłoczenia, problemy z koncentracja, zawroty głowy, byłam na pogotowiu zrobili mi prześwietlenie czaszki i nic nie wyszło jednak dziwny bol (jakby ucisk) głowy między uszami nasila się, czy to może być wstrząśnienie mózgu???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: