Reklama:

WIELOOGNISKOWA NEUROPATIA RUCHOWA Z BLOKIEM PRZEWODZENIA (317)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-11-2013, 14:50:31

Witaj Gosciu ! Ja jestem ubezpieczona we Wloszech, bo tu pracowalam przez 7 lat na kontracie i potem zrobilam sobie pobyt staly, mam tez rente inwalicka wloska ... lek HIZENTRA jest produkcji niemieckiej i to sa immunoglobuliny podskorne ...moze z czasem tez dojdzie do Polski .... bynajmniej tak lek jest refundowany w calosci , oprocz tego mnie dali za darmo specjalna mala pompe do podawania leku , igly, skrzykawki i inne rzeczy .... ja co miesiac zamawiam lek w specjalnej aptece regionalnej i za jej posrednictwem oni dostarczaja mi lek - wszystko za darmo - ale to wszystko dzieki zleceniu neurologa -, ktory wydaje mi co 6 miesiecy moj plan leczenia - taka jakby recepte , ktora ja zanosze do apteki... coz tu rowniez nie sadze, ze je daja wszystkim... lek jest kosztowny .... bynajmniej obecnie go biore juz prawie 5 miesiecy i wprawdzie nie mam wielkiej poprawy - moze minimalna , ale nie pogorszylam sie i dla mnie to juz sukces - moge sie zapytac pana jak pan leczy sie w Polsce ???? daja panu systematycznie lek ??? bo ja tu jak bralam te dozylne to w zbyt duzych odstepach i moj wynik byl taki , ze sie pogarszalam , a potem po wzieciu leku polepszalam ....czekam na odpowiedz ... jak sie pan tak wogole czuje ...do uslyszenia
Początkująca
06-11-2013, 14:50:37

Witaj Gosciu ! Ja jestem ubezpieczona we Wloszech, bo tu pracowalam przez 7 lat na kontracie i potem zrobilam sobie pobyt staly, mam tez rente inwalicka wloska ... lek HIZENTRA jest produkcji niemieckiej i to sa immunoglobuliny podskorne ...moze z czasem tez dojdzie do Polski .... bynajmniej tak lek jest refundowany w calosci , oprocz tego mnie dali za darmo specjalna mala pompe do podawania leku , igly, skrzykawki i inne rzeczy .... ja co miesiac zamawiam lek w specjalnej aptece regionalnej i za jej posrednictwem oni dostarczaja mi lek - wszystko za darmo - ale to wszystko dzieki zleceniu neurologa -, ktory wydaje mi co 6 miesiecy moj plan leczenia - taka jakby recepte , ktora ja zanosze do apteki... coz tu rowniez nie sadze, ze je daja wszystkim... lek jest kosztowny .... bynajmniej obecnie go biore juz prawie 5 miesiecy i wprawdzie nie mam wielkiej poprawy - moze minimalna , ale nie pogorszylam sie i dla mnie to juz sukces - moge sie zapytac pana jak pan leczy sie w Polsce ???? daja panu systematycznie lek ??? bo ja tu jak bralam te dozylne to w zbyt duzych odstepach i moj wynik byl taki , ze sie pogarszalam , a potem po wzieciu leku polepszalam ....czekam na odpowiedz ... jak sie pan tak wogole czuje ...do uslyszenia
gość
30-11-2013, 09:06:26

Witaj Maju!
Faktycznie leku Hizentra nie znają w Polsce,mam nadzieję że dotrze do Polski.Leżę właśnie w szpitalu pod kroplówką z immunoglobulinami.Leczenie w Polsce wygląda podobnie jak we Włoszech,jak szpital ma pieniądze,to jest leczenie,jak nie ma funduszy to jest przerwa,a dla nas oznacza to pogorszenie.Dzwoniłem do różnych klinik w Polsce i wszędzie jest podobnie,leki podają tak mniej więcej do połowy roku,bo potem się fundusze kończą i podają je tylko w przypadku zagrożenia życia.Najlepiej jest chyba w Gdańsku,lekaże są bardziej ,,ludzcy,,.Powodzenia Maju,zdrówka,w razie pytań śmiało pisz
Początkująca
01-12-2013, 16:34:41

Witaj Gosciu !!!! Ostatnio zapisalam sie na forum neurologiczne wloskie i sie dowiedzialam, ze immunoglobuline podskorne Hizentra na polnocy nie za bardzo chca dawac , bo niby to jest kosztowny lek... bynajmniej nie wiem, wedlug mnie to wychodzi na jedno ... my tu moze dostalismy, bo nasza neurologa robi prowadzi badania odnosnie tej choroby ... bynajmniej nie jestesmy pierwsi co biora ten lek, bo chyba w Bologni juz sprawdzili jak dziala i tak samo jak immunoglobuline dozylne , ja dodam, ze teraz nie cierpie na bole glowy, jak podczas brania dozylnego.... bynajmniej czego moge zyczyc ... rowniez zdrowia , a przede wszystkim , zeby miec sile isc do przodu , bo teraz tego potrzebujemy ...powodzenia
gość
21-12-2013, 22:44:37

Witaj Gościu z 30-11-2013, 10:06. Znalazłem taką stronę: http://lekoszukacz.pl/?name=Hizentra . Nie wiem jak z tego leku skorzystać i czy wu każdego może być stosowany?. Ja w styczniu będę miał podawaną jakąś immunoglobulinę. O skutkach i efektach postaram się napisać. Będzie czy .
gość
17-01-2014, 15:52:41

Witam ! Mam 25 lat i od 11 roku życia choruje na neuropatie wieloogniskową . Na początku mojej choroby mój stan się w ciągu pierwszych 2 lat szybko pogarszał . Początkowo lekarze nie mogli stwierdzić co mi jest. Jak już stwierdzono to podawano mi sandoglobuline dożylnie co 6 tygodni. Faktycznie poprawiał się po tym leku mój stan zdrowia. Niestety Od 10 lat tego leku nie chcą mi podawać jak wszystkim wiadomo z jednego powodu jest strasznie drogi. Zaczełam szukac innych metod leczenia sie z tej chorony. Leczylam się przez te wszystkie lata niekonwecjonalnie . Nie jestem dziś zdrowa nadal choruje ale mój stan nie pogorszył się . Musimy walczyć! Próbować wszystkich możliwych sposobów leczernia. Nie wierze już że będe leczona na nfz
Początkująca
17-01-2014, 16:26:06

witaj Gosciu ...zaciekawilo mnie jakie sa inne metody leczenia sie na te chorobe ...ja choruje na nia od ponad 4 lat i od 2,5 roku biore immunoglobuline i jak dotad to jest jedyna rzecz, co mi poprawia stan zdrowia ...pozdrawiam
Początkujący
20-02-2014, 19:42:11

witam wszystkich
mam zdiagnozowane mmn, w styczniu podano mi
pierwszy raz kiovig, ciężko to zniosłem, czy ktoś podobnie
miał złe reakcje po wlewie?
Początkująca
21-02-2014, 13:35:36

czesc jacku ...a jakie reakcje miales po podaniu leku , jesli moge wiedziec ?????
gość
21-02-2014, 14:39:48

Witajcie
Mój mąż od 4 lat choruje na neuropatię obwodową (tak mówią lekarze) Miesz ma kamy w Irlandii i wydawało mi się, że medycyna jest tu lepsza. Problem polega na tym, ze mąż dostawał imunoglobinę i tylko raz mu pomogła, potem było tylko gorzej. W tym momencie przerwano imunoglobinę i dostaje tylko rilutek choć nie ma różnicy czy go bierze czy nie bo przez rok choroba bardzo postępuje. Nie mam pomysłu co robić bo mąż ma 37 lat, a choroba zrobiła z niego 70 latka. Proszę o pomoc, może ktoś z Was ma jakiś pomysł, z góry dziękuję

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: