Witaj Gosciu ! Ja jestem ubezpieczona we Wloszech, bo tu pracowalam przez 7 lat na kontracie i potem zrobilam sobie pobyt staly, mam tez rente inwalicka wloska ... lek HIZENTRA jest produkcji niemieckiej i to sa immunoglobuliny podskorne ...moze z czasem tez dojdzie do Polski .... bynajmniej tak lek jest refundowany w calosci , oprocz tego mnie dali za darmo specjalna mala pompe do podawania leku , igly, skrzykawki i inne rzeczy .... ja co miesiac zamawiam lek w specjalnej aptece regionalnej i za jej posrednictwem oni dostarczaja mi lek - wszystko za darmo - ale to wszystko dzieki zleceniu neurologa -, ktory wydaje mi co 6 miesiecy moj plan leczenia - taka jakby recepte , ktora ja zanosze do apteki... coz tu rowniez nie sadze, ze je daja wszystkim... lek jest kosztowny .... bynajmniej obecnie go biore juz prawie 5 miesiecy i wprawdzie nie mam wielkiej poprawy - moze minimalna , ale nie pogorszylam sie i dla mnie to juz sukces - moge sie zapytac pana jak pan leczy sie w Polsce ???? daja panu systematycznie lek ??? bo ja tu jak bralam te dozylne to w zbyt duzych odstepach i moj wynik byl taki , ze sie pogarszalam , a potem po wzieciu leku polepszalam ....czekam na odpowiedz ... jak sie pan tak wogole czuje ...do uslyszenia