Reklama:

Vetira - czy ktoś może przyjmuje ten lek? (164)

Forum: Padaczka

Początkujący
19-09-2017, 15:01:09

witam/ vetira ciąg dalszy/ zaburzenia ze strony gardła i nosa lekko ustąpiły za to doszły dziwne stany odrealnienia coś jak ja to nie ja, a do tego lęk/ jak juz na początkowej dawce mam takie jazdy to nie wiem czy ten lek bedzie dla mnie
gość
19-09-2017, 15:05:10

Proponuję poszukać innego lekarza
Początkujący
19-09-2017, 15:11:58

dopiero zacząłem brac vetirę więc nie o zmiane lekarza tu chodzi tylko o opinie ludzi którzy to brali/ moze to normalne ze na początku człowiek tak sie czuje ?
gość
19-09-2017, 16:07:26

Myślę, że to nie jest lek dla Ciebie. Mimo wszystko proponuję poszukać dobrego lekarza
Początkujący
21-09-2017, 16:55:55

vetira drugi tydzień brania/ skutki uboczne typu infekcja gardła i zatkany nos powoli mijają i samopoczucie coraz lepsze/ zaczynam powoli wieżyc w ten lek
gość
22-09-2017, 11:56:58

Nie jest inne uczucie niż po Lewetyracetamie jeśli brałeś. Jeżeli nie to nie poczujesz żadnej różnicy czy to bierzesz czy nie.
gość
22-09-2017, 11:59:21

Gość 2017-09-22 13:56:58
Dziwne bo brałam to i było wszystko ok. Może lepiej powiedz żeby Ci zmienili lek.
Początkujący
22-09-2017, 14:10:26

do gościa/ masz jakieś doświadczenie z tym lekiem ? lub generykami tej substancji ?
gość
23-09-2017, 12:43:50

Dzień dobry :)
szukam opinii na temat Lamotryginy. Biorę ją od dwóch tygodni, miał to być lek idealny, ponieważ poprzedni (Vetira) co prawda polepszył wyniki EEG ale bardzo, ale to bardzo wpłynął na moją psychikę (obniżona samoocena, depresja, lęk). Lamotrygina miala być idealnym wyjściem z sytuacji, ponieważ stabilizuje nastrój. te dwa tygodnie są chyba najgorszymi w moim życiu. Przy dawce dwa razy dziennie po 50 g miałam zaburzenia widzenia, swiatłowstręt, zachwiana równowagi, natręctwo myśli. Lekarz postanowił zmniejszyć mi dawkę do 2 razy dziennie pop 25 g i pozbyłam się jedynie światłowstrętu. Dalej widzę niewyraźnie, oblewają mnie zimne ploty, czuję lęk przed każdą rozmową i dławienie w gardle. Mam wrażenie, że jestem obserwatorem i ktoś mówi do mnie przez szybę. Objawy te trwają przez 5-6 h po przyjęciu leku,pod wieczór mijają. Dzisiaj lekarz zalecił mi wrócić w takim razie do Depakine, leku który brałam przez 13 lat i podobno jest jednym z najgorszych dla kobiet, chociaż biorąc go miałam ataki mniej wiecej raz na rok, coraz słabsze. Odstawiono go ze względu na okropne efekty uboczne, chociaż ja jedynie przytyłam parę z czego byłam zadowolona, bo obecnie ważę 46 kg ;) Moje pytanie do Was, epileptycy, czy możliwe, że te efekty uboczne lamotryginy kiedyś miną i warto z się z nią "przemęczyć"? Teraz jest mi strasznie ciężko, nie byłam od tygodnia w pracy, bo boję się wyjść z domu.
Początkujący
23-09-2017, 13:00:00

ja podchodzę do tego tak ze jeżeli skutki uboczne nie maleją w przeciągu 3 tygodni do miesiąca to uważam ze lek nie jest dla mnie/ wszystkie leki będą miały jakieś skutki uboczne tylko zależny jakie my akceptujemy a twoje raczej do akceptowalnych nie należą/ czytałem o osobach u których skutki uboczne mijały po pół roku ale moje zdanie jest takie ze prędzej nie zauważali już ich niż one znikały

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: