Gość 2013-02-26 08:17:17
A czy ktoś może przyjmuje Mizodin albo Dipromal ?
Gdańszczanka
Gość 2013-02-26 08:17:17
A czy ktoś może przyjmuje Mizodin albo Dipromal ?
Gdańszczanka
dorota_wwa 2012-10-09 23:22:49
Witam wszystkich serdecznie,
od ładnych paru lat jestem leczona Depakine Chrono 500 2x dziennie - padaczka toniczo-kloniczna, przyczyny nieznane. Ataki zdarzały mi się sporadycznie.
Pierwszy miał miejsce w 1997 roku w wieku 26 lat, kolejny w 1998, potem długo długo nic. Nie podjęto leczenia - uznano, że przemęczenie, stres, miesiączka, zarwana noc po imprezie itp itd.
W 2005 roku jednego dnia doznałam dwóch ataków i odpłynęłam w niebyt na dwa dni. Od tego czasu jestem pod stałą kontrolą IPiN w Warszawie. Co do częstotliwości ataków to można przyjąć, że max. 2 rocznie czyli wydawać by się mogło, że tyle co nic.
Ten rok jednak jest wyjątkowy. Na początku roku atak. W lipcu kolejny, a 30.09 kolejne dwa czyli jak sami widzicie jak na mój przypadek to za często. Zapis EEG zmieniony pomiędzy lipcem, a wrześniem. No ale "nieprawidłowego zapisu (jak to mówi moja przyjaciółka, która wykonuje badanie) nie leczy się"
Lekarka podjęła decyzję o zmianie leku na Vetirę, która podobnie jak Keppra ma w sobie Levetiracetamum.
Przekopałam net i nic ciekawego nie znalazłam.
Może dlatego, że lek ten został zarejestrowany w tym roku?
Czy ktoś z Was, ktoś z Waszej rodziny przyjmuje Vetirę, która ma mi całkowicie zastąpić Depakine, bo jak czytam o za/przeciw Kepprą/rze to już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Dodam jeszcze że z Depakine wiąże mi się wilczy apetyt, senność, zmienność nastrojów i wypadanie włosów
Choroby nie ukrywam. Ciężko by było skoro pierwszy z ataków w 2005 roku miał miejsce w pracy. Ale chociaż koleżanki wiedzą jak działać gdyby do czegoś doszło.
Pozdrawiam
Dorota
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.