Reklama:

Vetira - czy ktoś może przyjmuje ten lek? (164)

Forum: Padaczka

gość
23-11-2018, 21:46:43

Myślałam, że tylko ja miałam problem z kupieniem Vetiry, jeździłam po całym mieście i udało mi się w jednej aptece dostać tylko 2 opakowania zamiast 4. Ale lepszy rydz niż nic, zaraz mi się znowu skończy a leku jak nie było tak dalej nie ma, w hurtowniach, nigdzie... Masakra co oni wyrabiają? Jak może nie być leku dostępnego?
gość
24-11-2018, 08:45:31

Spróbuj kupować w aptekach przy szpitalach - ja zawsze tak kupuje i póki co zawsze jest nie to co w innych aptekach w centrum czy sieciówkach..
Pozdrowionka
Początkujący
17-01-2019, 21:01:09

Dobry wieczór,
Mi udało się kupić 2 opakowania (250 i 500) bez problemu.
Od dziś włączam vetirę w leczenie. Zmieniam z lamileptu. Lamilept rzucam ze względu na owrzodzenia w jamie ustnej - lekarze podejrzewają że to jego skutek uboczny mimo, że stosuję 2,5 roku.
Mam "wejść" w dawkę 2x 750 vetiry.
gość
14-06-2020, 12:13:46

Witam. Córka ma ataki drgawek przy gorączce. Z racji tego że w ciągu 5 miesięcy był to już 7 incydent trafiliśmy na diagnostyke. Eeg prawidłowe, rezonas prawidłowy. Z racji częstych ataków wprowadzono nam vetire 2 x 1 ml. Córka zaraz rok. Czy ktoś tam miał, kogoś dziecko!? I jednak mimo wszystkich dobrych badań okazało się że jest to jednak padaczka?
gość
02-09-2020, 10:55:27

Zosia97 2018-01-03 13:32:15
Witajcie! :)
Ja również przyjmuję Vetire. Na początku gdy organizm przyzwyczajał się do leku znosiłam to tragicznie. Byłam rozchwiana, poddenerwowana, senna. Zasypiałam wszędzie, niezależnie od warunków. Doslownie w każdej pozycji. Ale po jakimś czasie przyzwyczaiłam się i teraz funkcjonuje normalnie. Ataki rzadko kiedy się zdarzają.
Zosiu nie wiem czy jeszcze tutaj zaglądasz. Jeśli tak mam pytanie ile tygodni, a może miesięcy zajęło twojemu organizmowi przyzwyczajenie się do Vetiry? Na jakiej dawce byłaś (jesteś) docelowo?
gość
16-01-2022, 11:17:05

Witam, brałem vetirze 1000mg 2 razy dziennie... Na początku czułem się momentami jak w jakimś śnie, przed wzięciem i z godz po jak na jakimś chaju... Nie wiem czy mam padaczkę, miałem jeden jedyny atak po urazie, dlatego dostałem lek... Teraz staram się wraz z lekarzem powoli zmniejszać dawkę i biorę 2x 500mg dziennie. Jest już lepiej dzień do nocy, ponieważ przy większych dawkach nie mogłem normalnie funkcjonować... A poza tym na moje psychika bardzo dostaje po tym leku, więc moje odczucia nie są za przyjemne z tym lekiem...
gość
28-01-2022, 10:26:26

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-03-2022, 21:34:17

Gość 2018-02-26 20:39:37
Wiem, że to forum upadło ale się wypowiem na ten temat. Biorę vetire już rok to jest najgorsze co mnie do tej pory w życiu spotkało. Ciągła bezsenność, brak chęci do życia, depresja i nerwica. Zaburzenia względem charakteru oraz osobowości. Czuje się jak inna osoba od czasu kiedy zacząłem brać te leki. Mój lekarz tłumaczył mi, że lek poprawi moją koncentracje i polepszy pamięć. Mówił także o skutkach ubocznych, które mają max 2 osoby w Polsce. Z podanych przez inne strony objawy czy też skutki uboczne mam praktycznie wszystkie.
Szukałam szukałam i znalazłam.
Biorę vetire około 5 lat,(wcześniej tegretol, depakine) padaczkę mam od 14lat (wykryto u mnie naczyniaka, został wyciety). Przed zdiagnozowaniem miałam około 3 napady, po operacji występuje jeden na 3 lata, lekarz chciał odstawić lek, ale moja psychika na to nie pozwala:( strasznie się boję, że napady wrocą(były ciężkie, utrata przytomności, pogryzione wargi, utrata pamięci przez parę godzin po ataku). Potrafię wyczuc atak, udać się w bezpieczne (kanapa, lozko) miejsce. Najczęściej występują one po nieprzespanej nocy.
No i do sedna. Od jakichś dwóch lat czuje jakby otępiała, ciężko mi jest coś policzyć, skupić się, złożyć ładne zdanie czuje po prostu, że nie jestem ta sama osobą co dawniej. Boję się wielu rzeczy, zdarza się być agresywna. Pamięć to u mnie klękła na maxa, nie pamiętam 90% sytuacji z życia, jakby mi to wycięli razem z guzem(wiem, banal). Pamięć wsteczna (dzień, tydzien) u mnie też słaba. Największy strach mam jak nie mogę sobie czegoś przypomnieć, skupić się, jak się zawieszę na czyms- wtedy myślę, że zaraz nadejdzie atak, a to jest dla mnie okropne :(
Często myślę, że sobie wkręcam to wszystko, dlatego tez zaczelam szukać w necie czy ktoś ma podobnie...
gość
13-05-2022, 09:46:44

U mnie Vetira powoduje lęki (strach przed napadem, "strach przed strachem", astenia). Biorę ten lek od początku, gdy dostałam napad nieświadomości i rozpoznany guz mózgu. Ponieważ to lewa strona (skroń), Lewetiracetam jest niezalecany i stąd moje stany. Od 5 dni zaczynam Lacosamide a Vetirę zmniejszam do 0 w ciągu 4 tygodni. Już czuję się lepiej, nie jestem senna, zmęczona, zdenerwowana, lepiej jeździ mi się autem. Ale to dopiero początek, muszę całkowicie odstawić Vetire, by poczuć się w końcu jak wcześnie, tzn. normalnie.
gość
17-10-2022, 11:34:51

Gość 2013-02-26 08:17:17
A czy ktoś może przyjmuje Mizodin albo Dipromal ?
Gdańszczanka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: