Reklama:

Uwaga na Repty! (35)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-07-2015, 21:50:30

Witam, szukam osób, których bliscy zostali pokrzywdzeni przez Górnośląskie Centrum "Rehabilitacji" Repty w Tarnowskich Górach. "Rehabilitacji" celowo w " ". Prawie wykończyli mi tam 85-letnią babcię i mam zamiar sprawę zgłosić do sądu, ale ponieważ wiem, że moja babcia nie jest jedyną pokrzywdzoną, myślę, że dobrym pomysłem byłoby wytoczenie pozwu zbiorowego. Dla zainteresowanych - moja babcia przebywa na oddziale I C. W ciągu paru dni w tym ośrodku zdążyła wypaść z łóżka (komuś się nie chciało założyć barierek), jest odwodniona, ręka nie jest rehabilitowana, jest spuchnięta (oby nie złamana po upadku z łóżka), ma odparzenia, depresję, 2 razy miała migotanie przedsionków, część personelu jest arogancka, chamska i niedouczona. Wypisujemy stamtąd babcię, a przy okazji niech to będzie ostrzeżenie dla wszystkich, którzy tak jak ja uwierzą, że to dobry ośrodek. Oczywiście o upadku z łóżka nikt nas nie poinformował. Podaję mój nr gg, mogę udzielić więcej informacji: 46672678.
gość
27-07-2015, 14:32:27

Migotanie przedsionkow to sprawa kardiologiczna a nie neurologiczna . Depresja to psychiatria. Sama jestes niedouczona .
Dlaczego nie zglosiliscie pielegniarkom potrzeby zalozenia barierki , to sprawa indywidualna , wystarczy zglosic.
Osrodek Repty jest najlepszym osrodkiem w kraju, odwiedzajac rodzine macie pelne prawo zglosic ordynatorowi niedociagniecia personelu, a na forum obmawiac ,podkopywac jest bynajmniej dziwna metoda, ludzie sa zadowoleni z rehabilitacji , to pierwsza taka obmowa na tym forum.
gość
27-07-2015, 19:29:31

Ludzie zadowoleni z rehabilitacji w Reptach też mają prawo się tu wypowiedzieć. Ja piszę w imieniu niezadowolonych. Proponuję poszukać w Internecie opinii poza tym forum. Repty są dla ludzi silnych, po urazach, którzy potrafią się bić o swoje. Nie jestem tylko pewna, czy na tym ma polegać rehabilitacja. Wierzę, że takim ludziom Repty pomogą. To jest moje ostrzeżenie dla rodzin osób starszych, którzy mogą się połasić na rehabilitację w tym "najlepszym ośrodku w kraju".
Początkujący
31-07-2015, 10:59:17

Pierwszy raz czytam takie opinie o tym ośrodku. Mam nadzieję, że coś się poprawiło w tej sprawie.
Szukam [url=http://szkoleniebhp.com.pl/]szkoleń bhp[/url]. Myślę, że oferta [url=http://szkoleniebhp.com.pl/oferta/obsluga-bhp-i-ppoz/]bhp consulting[/url] będzie idealna.
Początkująca
07-08-2015, 05:58:54

A ja zgadzam się co do negatywnej opinii o tym ośrodku;/ Pielęgniarkom mozna zgłaszać ale czy one już będą takie łaskawe i przyjdą do pacjenta pozostawia wiele do życzenia. Zdarza się że pacjenci leżeli w brudnym pampersie praktycznie cały dzień poniewaz niektorzy nie byli sami w stanie się upomnieć o pomoc, wiem z własnego doswiadczenia poniewaz w tym osrodku przebywał ktoś bliski z mojej rodziny i sama niejednokrotnie doświadczyłam ignorancje pań pielęgniarek gdy prosiłam o pomoc :( Na ich miejscu zastanowiłabym się czy warto wykonaywac ten zawód bo sie kompletnie do tego nie nadają a tylko podwyzek oczekują ja sie pytam za co ??? za nic nie robienie. Jeśli chodzi o opinie o Reptach wiem ze sa podzielone na pozytywne i negatywne. Wiadomo jak masz pieniądze i zapłacisz komu trzeba to personel zajmie się twoim bliskim idealnie beda Ci nadskakiwać. Co nie co wiem o Reptach moja ciocia pracowała tam jako rehabilitantka swego czasu i sama stwierdziła, że dawniej Repty to był baaardzo dobry ośrodek teraz niestety same złe opinie o nim słyszy.. i nie zapowiada się by było lepiej no chyba ze wymienią cały personel ale to mało prawdopodobne.
Pozdrawiam
gość
15-08-2015, 18:11:50

tylko pozew (mimo polskiej rzeczywistości) i tylko zbiorowy (liczni pokrzywdzeni), inaczej inwigilują, zastraszają i czują się bezkarni. Na szczęście coraz więcej osób dostrzega to, co nie sposób pominąć milczeniem: ludzkie życie i prawo do godnego leczenia, a nie uśmiercania i zastraszania
gość
15-08-2015, 18:14:34

... "pierwsza obmowa", bo poprzednie usuwano, zastraszano, itd. Ludzkie życie to nie PR
gość
18-03-2017, 17:43:59

Rehabilitacja super rechabilitantki super pozostały personel włącznie z kuchnią chamski arogancki pielęgniarki ordumarne łaskę robią musisz po trzydzieści razy prosić się o co kolejek masakra gdyby nie my to nie miały by te raszple pracy
gość
19-03-2017, 19:23:27

slaskowy gosciu wyzywasz personel slaskimi przezwiskami , my Polacy nie znamy tych" slunskich" okreslen to jak widac z germania macie wspolne slownictwo.
raszpel to chyba jest lopata pasuje do ciebie jak ulal.
gość
08-04-2017, 10:13:33

My Polacy, czyli Ślązacy to kto? A nawet jeżeli to nie Polacy, dlaczego ignorować ich głos? Co do germianii, doucz się, zobaczysz ile takich wyrazów jest w j. polskim, bo śląski ma również mnóstwo staropolskich, które "Polacy" dawno wyeliminowali. A poza tym: ucz się języków, bo nie mówimy o języku w Afryce Środkowej, tylko na ziemi, w której żyjesz. O ile latami staramy się wybaczyć gorolom i w przypadku większości, udaje się z nimi dogadać, ty jesteś ostoją nienawiści, ignorancji i braku umiejętności. Ale wszystkiego dobrego ci życzę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: