Reklama:

Trileptal - poradźcie (84)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2007, 17:58:00

O RETY... WIDZE ZE CHORZY WYPOWIADAJACY SIE NA TYM FORUM TO IMPREZOWICZE... CHE, CHE, KOGOS MI TO PRZYPOMINA, -SIEBIE, CHE,CHE, SLUCHAJCIE LUDZISKA DRODZY, JA WALCZYŁAM Z TA CHOROBA PRZEZ 12 LAT, DLA 17 LETNIEJ DZIEWCZYNY JESTES CHORA I WYKAZ CZEGO NIE WOLNO BRZMIAL JAK WYROK, POSTANOWILAM COS Z TYM ZROBIC, PODJEŁAM WYZWANIE, JESTEM UPARTA, LEKARZ MOWIŁ LEKI DO KONCA ZYCIA, ALE DLA MNIE TO BYLO COS NIEREALNEGO I POSTANOWILAM WALCZYC, BRANIE LEKÓW, ODMOWA PICIA ALKOCH, NIE PALIŁAM FAJEK, STARAŁAM SIE WYSYPIAC, ALE TO NIE BYLO TAKIE PROSTE... PRACOWAŁAM NOCKI, UFFF, ZLE JE ZNOSIŁAM ... LEKARZ POWIEDZIAŁ ODSTAWIAMY LEK PRAWIE 5 LAT BEZ ATAKU... NO I ODSTAWIŁAM... DA SIE!!!! ALE LEKI DZIAŁAJA FATALNIE NA PSYCHIKE, ALE.... SKONCZYŁAM STUDIA, I ZAMIERZAM NADROBIC CO STRACIŁAM.... POZDRO PAPA
gość
11-11-2007, 11:55:00

przez cały okres brania leków zero alkoholu? nie wyobrażam sobie tego, nie móc w weekend chlusnąć paru piwek. przy trileptalu jest napsiane że alkohol MOŻE (więc niemusi) wzmagać działania uspokajające leku więc można sptróbowac bo mam 19 lat i nie chce marnować sobie życia.
gość
11-11-2007, 23:08:00

odp do ostatniej osoby.
zycie to sobie zmarnujesz jak bedziesz imprezowac.na wszystko bedzie czas.padaczka to nie grypa zeby ja lekcewazyc a mieszanie lekow z alkoholem jest lekkomyslne i moze dojsc do czegos gorszego niz ataku.dbaj o siebie.masz dopiero 19 lat.nie zaluj tego co robisz do konca zycia.zycze wszystkiego dobrego.przemysl to.masz szanse na zaleczenie padaczki i na to ze nigdy nie wroci.
gość
11-11-2007, 23:09:00

odp do ostatniej osoby.
zycie to sobie zmarnujesz jak bedziesz imprezowac.na wszystko bedzie czas.padaczka to nie grypa zeby ja lekcewazyc a mieszanie lekow z alkoholem jest lekkomyslne i moze dojsc do czegos gorszego niz ataku.dbaj o siebie.masz dopiero 19 lat.nie zaluj tego co robisz do konca zycia.zycze wszystkiego dobrego.przemysl to.masz szanse na zaleczenie padaczki i na to ze nigdy nie wroci.
gość
12-11-2007, 11:04:00

nie chodzi tu o picie do nieprzytomności tylko 1-2 piwka w weekend. moje pierwotne pytanie dotyczyło tego czy alkohol w ogóle może być pity
gość
28-11-2007, 22:24:00

Jakra czesc ja biore trilleptal i czuje sie dobze z tego co wiem nie na skutkow ubocznych lekasz ma racje ze hce zmienić
gość
28-11-2007, 22:25:00

Jakra czesc ja biore trilleptal i czuje sie dobze z tego co wiem nie na skutkow ubocznych lekasz ma racje ze hce zmienić
gość
28-11-2007, 22:25:00

gość
29-12-2007, 18:56:00

05-11-2007 o 22:29, gość :
witaj Gosciu. ja biore Trileptal juz od kilku lat i moge z czysty sumieniem powiedziec ze to dobry lek-przynajmniej dla mnie. Nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Normalnie funkcjonuje, zyje, bawie sie i ciesze sie zyciem. Moje napady zginely.Byc moze zawdzieczam to mojemu lekarzowi, ktory od razu dal mi ten lek-jest to lek nowej generacji. Mam nadzieje ze tobie tez bedzie sluzyl i przyczyni sie do pelnego zdrowia. Trzymam kciuki za ciebie..i za mnie.. Musimy byc dobrej mysli

Bardzo zależy mi na kontakcie z Tobą. Możesz podać maila? Będę bardzo wdzięczna.
Halina
gość
02-02-2008, 11:42:00

Ja także mogę napisać że w moim przypadku Trileptal to dobry lek. Pojawia się u mnie senność ale tylko wieczorem gdy zaczynam nic nie robić i oglądam TV. Tak poza tym nic. W porównaniu z innymi lekami jakie zażywałem Trileptal to I klasa. Tak jak Kolega wyżej też żyję normalnie, zdarza mi się wypić lampkę wina do obiadu małego drinka i jest OK. Sprawdź Trileptal na sobie bo tylko tak się dowiesz czy jest dobry . A – zaznaczam że biore 1200 mg na dobe wczesniej miałem aż 2100 mg i brak napadów . Pozdrowienia SIOSTRO

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: