Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
02-03-2010, 09:05:41

gość
03-03-2010, 10:10:43

Witam. Nie zagladalam tu ponad miesiac i jestem zaskoczona -tyle nowych osób.
Ja juz kiedyś pisałam,że wg mnie wszystkie nasze straszne bole glowy ,zawroty,dretwienia rąk, mrowienia skóry, stany przedomdleniowe pewnie są spowodowane nerwicą niż obecnościa torbieli. U mnie bylo tak napewno. Mialam te wszystkie objawy i ogromnie się balam ze to goz muzgu,kiedy na rezonansie wyszła tylko totbiel 12x10x7mm to odetchnęlam z ulgą.To forum też mi pomoglo i utwierdzilo w przekonaniu,ze nie ma sie czego bać. Nerwicę podleczyłami teraz czuję się swietnie,w glowie kręci mi sie tylko gdy sie mocno zdenerwuję.

Dwoga Miko chcę ci powiedzieć,że mam 5 letnie dziecko i rodziłam ją naturalnie bez zadnych komplikacji,torbiel w mojej głowie pewnie już byl,ale na szczęscie o tym nie wiedzialam(wiem od pólroku).

Pozdrawiam Was. Deggialko zgadzam sie z Tobą.

Majka
gość
03-03-2010, 11:25:02

Hej.
Dziękuje Majko za te słowa:)
W moim przypadku pewnie jest podobnie, wszystkie bóle związane są z nerwicą:)
A jeżeli chodzi o poród to mi neurochirurg zalecił poród poprzez planowe cesarskie cięcie...
Motywując to tym, że podczas porodu dochodzi do bardzo wysokiego ciśnienia okołomózgowego i mogą, ale nie muszą być komplikację (jakiś krwiak)
Dodał też że na pewno by się nic nie stało, że to tylko taka profilaktyka. ale zawsze to bezpieczniej i dla mnie i dla maluszka:)
Przyznam, że bardzo martwie się o moją dzidzie... Jestem już w 5 miesiącu, a wczesniej jedno dziecko straciłam co pogłebia mój strach o to dziecko....
Jeżeli chodzi o objawy to zgadzam się z Tobą, to wszystko na te nerwowym...
Mam też spłycenie lordozy szyjnej, ale nie wiem czy przy tym są bóle głowy...
Pozdrawiam wszystkich...
Mika
gość
03-03-2010, 21:11:24

Jeśli chodzi o spłycenie lordozy szyjnej,to ja mam mocno spłyconą. Myślalam,że to przyczyna moich zawrotów głowy więc chodziłam na rehabilitację, ćwiczyłam,ale efekt był niewielki, dopiero leki antydepresyjne zozwiązały problem.
Majka
gość
03-03-2010, 21:18:10

Czyli ogólne rzecz biorąc wychodzi na to, że to bóle na tle nerwowym...
Jakoś musze sobie z tym dać rade bez leków, bo nie mam zamiaru truć mojego maleństwa

Ale Twoje słowa utwierdziły mnie w przekonaniu, że wszystko zależy od naszej psychiki..

Pozdrawiam i życze dużo zdrówka
Mika
gość
04-03-2010, 10:36:38

ostastnio przybywałam w centrum zdrowia dziecka w katowicach na odziale neuroligcznymbo ciagle trace przytomnosc a na dodatek czeste bóle głowy miałam dużo badań porobionych miedzy innymi rezonas magnetyczny i wyszło ze mam torbiel szyszynki 10mm:(niewiem czy to jest grożne chce cos sie dowiedzieć o tym pomocy moj nr gg 6689626 odezwijcie sie:(
gość
04-03-2010, 12:40:08

Witaj.
Poczytaj posty na tym forum duzo Ci pomogą. Torbiel to nie jest nic groźnego. Z tym można się urodzić, przeżyć całę życie i nie wiedzieć że się ją ma...
Ale w niektórych przypadkach trzeba operować.
Co powiedzieli Ci lekarze w tych Katowicach?
Czy te omdlenia i bóle głowy są spowodowane torbielą i co dalej???
gość
04-03-2010, 21:38:52

Witam. Jestem nowa na tym forum. Mam na imię Natalia. Torbiel wykryli u mnie już dawno temu, bo badałam się na migrenowe bóle głowy. Ktoś pytał o tabletki antykoncepcyjne... otóż biorę je od 2 lat i nic mi nie jest po nich, dlatego myślę że można je bezpiecznie brać, tylko należy skonsultować się ze swoim neurologiem czy nie działają niekorzystnie z lekami od niego i d ginekologa aby przepisał odpowiednia, bo jest wiele na naszym rynku i nie każde dobrze będą na nas wpływać, np. na własnym przypadku mogę powiedzieć że próbowałam plastry i niestety dostałam wysypkę i przytyłam (źle działanie hormonów). Pozdrawiam
Początkująca
10-03-2010, 12:22:22

Witajcie,
Ja o swojej torbieli szyszynki wiem od października 2009. Rezonans miałam zlecony ze względu na bardzo dziwne objawy neurologiczne tj. drętwienia w rożnych miejscach, mrowienia i inne cuda. To trwało od kilku lat, z przerwami wiec podejrzewano coś poważnego. Ta torbiel ma około 4 mm, wiec nie wydaje mi się, żeby te objawy były od niej. Odkąd neurolog powiedział mi ze jestem zdrowa, że torbiel to nic takiego, to moje dolegliwości odeszły sobie w dal...wracają czasem jak się czymś denerwuję, więc obstawiam nerwicę.
Ciekawa jestem czy ta torbiel urosła mi w ciąży, czy może się z nią urodziłam.
Martwi mnie też czy to na pewno torbiel, czy rezonans odrożnia torbiel od czegoś innego?
No i czy jeżeli jest to rzeczywiście torbiel, to czy ona nie może np pęknąć, rozlać się?
Może ktoś coś na ten temat wie i podzieli się wiedzą z towarzyszką torbielowej niedoli ;)
Pozdrawiam i życzę zdrowia, a koleżance w ciąży DUŻO SPOKOJU. Radzę stosować metodę Scarlett OHara : Nie będę teraz o tym myśleć, pomyślę o tym jutro. Ja dzięki temu przetrwałam ciążę, a miałam bardzo zagrożoną...
Agnieszka
Początkująca
10-03-2010, 12:22:30

Witajcie,
Ja o swojej torbieli szyszynki wiem od października 2009. Rezonans miałam zlecony ze względu na bardzo dziwne objawy neurologiczne tj. drętwienia w różnych miejscach, mrowienia i inne cuda. To trwało od kilku lat, z przerwami wiec podejrzewano coś poważnego. Ta torbiel ma około 4 mm, wiec nie wydaje mi się, żeby te objawy były od niej. Odkąd neurolog powiedział mi ze jestem zdrowa, że torbiel to nic takiego, to moje dolegliwości odeszły sobie w dal...wracają czasem jak się czymś denerwuję, więc obstawiam nerwicę.
Ciekawa jestem czy ta torbiel urosła mi w ciąży, czy może się z nią urodziłam.
Martwi mnie też czy to na pewno torbiel, czy rezonans odrożnia torbiel od czegoś innego?
No i czy jeżeli jest to rzeczywiście torbiel, to czy ona nie może np pęknąć, rozlać się?
Może ktoś coś na ten temat wie i podzieli się wiedzą z towarzyszką torbielowej niedoli ;)
Pozdrawiam i życzę zdrowia, a koleżance w ciąży DUŻO SPOKOJU. Radzę stosować metodę Scarlett OHara : Nie będę teraz o tym myśleć, pomyślę o tym jutro. Ja dzięki temu przetrwałam ciążę, a miałam bardzo zagrożoną...
Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: