Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
02-03-2010, 09:05:41

gość
03-03-2010, 10:10:43

Witam. Nie zagladalam tu ponad miesiac i jestem zaskoczona -tyle nowych osób.
Ja juz kiedyś pisałam,że wg mnie wszystkie nasze straszne bole glowy ,zawroty,dretwienia rąk, mrowienia skóry, stany przedomdleniowe pewnie są spowodowane nerwicą niż obecnościa torbieli. U mnie bylo tak napewno. Mialam te wszystkie objawy i ogromnie się balam ze to goz muzgu,kiedy na rezonansie wyszła tylko totbiel 12x10x7mm to odetchnęlam z ulgą.To forum też mi pomoglo i utwierdzilo w przekonaniu,ze nie ma sie czego bać. Nerwicę podleczyłami teraz czuję się swietnie,w glowie kręci mi sie tylko gdy sie mocno zdenerwuję.

Dwoga Miko chcę ci powiedzieć,że mam 5 letnie dziecko i rodziłam ją naturalnie bez zadnych komplikacji,torbiel w mojej głowie pewnie już byl,ale na szczęscie o tym nie wiedzialam(wiem od pólroku).

Pozdrawiam Was. Deggialko zgadzam sie z Tobą.

Majka
gość
03-03-2010, 11:25:02

Hej.
Dziękuje Majko za te słowa:)
W moim przypadku pewnie jest podobnie, wszystkie bóle związane są z nerwicą:)
A jeżeli chodzi o poród to mi neurochirurg zalecił poród poprzez planowe cesarskie cięcie...
Motywując to tym, że podczas porodu dochodzi do bardzo wysokiego ciśnienia okołomózgowego i mogą, ale nie muszą być komplikację (jakiś krwiak)
Dodał też że na pewno by się nic nie stało, że to tylko taka profilaktyka. ale zawsze to bezpieczniej i dla mnie i dla maluszka:)
Przyznam, że bardzo martwie się o moją dzidzie... Jestem już w 5 miesiącu, a wczesniej jedno dziecko straciłam co pogłebia mój strach o to dziecko....
Jeżeli chodzi o objawy to zgadzam się z Tobą, to wszystko na te nerwowym...
Mam też spłycenie lordozy szyjnej, ale nie wiem czy przy tym są bóle głowy...
Pozdrawiam wszystkich...
Mika
gość
03-03-2010, 21:11:24

Jeśli chodzi o spłycenie lordozy szyjnej,to ja mam mocno spłyconą. Myślalam,że to przyczyna moich zawrotów głowy więc chodziłam na rehabilitację, ćwiczyłam,ale efekt był niewielki, dopiero leki antydepresyjne zozwiązały problem.
Majka
gość
03-03-2010, 21:18:10

Czyli ogólne rzecz biorąc wychodzi na to, że to bóle na tle nerwowym...
Jakoś musze sobie z tym dać rade bez leków, bo nie mam zamiaru truć mojego maleństwa

Ale Twoje słowa utwierdziły mnie w przekonaniu, że wszystko zależy od naszej psychiki..

Pozdrawiam i życze dużo zdrówka
Mika
gość
04-03-2010, 10:36:38

ostastnio przybywałam w centrum zdrowia dziecka w katowicach na odziale neuroligcznymbo ciagle trace przytomnosc a na dodatek czeste bóle głowy miałam dużo badań porobionych miedzy innymi rezonas magnetyczny i wyszło ze mam torbiel szyszynki 10mm:(niewiem czy to jest grożne chce cos sie dowiedzieć o tym pomocy moj nr gg 6689626 odezwijcie sie:(
gość
04-03-2010, 12:40:08

Witaj.
Poczytaj posty na tym forum duzo Ci pomogą. Torbiel to nie jest nic groźnego. Z tym można się urodzić, przeżyć całę życie i nie wiedzieć że się ją ma...
Ale w niektórych przypadkach trzeba operować.
Co powiedzieli Ci lekarze w tych Katowicach?
Czy te omdlenia i bóle głowy są spowodowane torbielą i co dalej???
gość
04-03-2010, 21:38:52

Witam. Jestem nowa na tym forum. Mam na imię Natalia. Torbiel wykryli u mnie już dawno temu, bo badałam się na migrenowe bóle głowy. Ktoś pytał o tabletki antykoncepcyjne... otóż biorę je od 2 lat i nic mi nie jest po nich, dlatego myślę że można je bezpiecznie brać, tylko należy skonsultować się ze swoim neurologiem czy nie działają niekorzystnie z lekami od niego i d ginekologa aby przepisał odpowiednia, bo jest wiele na naszym rynku i nie każde dobrze będą na nas wpływać, np. na własnym przypadku mogę powiedzieć że próbowałam plastry i niestety dostałam wysypkę i przytyłam (źle działanie hormonów). Pozdrawiam
Początkująca
10-03-2010, 12:22:22

Witajcie,
Ja o swojej torbieli szyszynki wiem od października 2009. Rezonans miałam zlecony ze względu na bardzo dziwne objawy neurologiczne tj. drętwienia w rożnych miejscach, mrowienia i inne cuda. To trwało od kilku lat, z przerwami wiec podejrzewano coś poważnego. Ta torbiel ma około 4 mm, wiec nie wydaje mi się, żeby te objawy były od niej. Odkąd neurolog powiedział mi ze jestem zdrowa, że torbiel to nic takiego, to moje dolegliwości odeszły sobie w dal...wracają czasem jak się czymś denerwuję, więc obstawiam nerwicę.
Ciekawa jestem czy ta torbiel urosła mi w ciąży, czy może się z nią urodziłam.
Martwi mnie też czy to na pewno torbiel, czy rezonans odrożnia torbiel od czegoś innego?
No i czy jeżeli jest to rzeczywiście torbiel, to czy ona nie może np pęknąć, rozlać się?
Może ktoś coś na ten temat wie i podzieli się wiedzą z towarzyszką torbielowej niedoli ;)
Pozdrawiam i życzę zdrowia, a koleżance w ciąży DUŻO SPOKOJU. Radzę stosować metodę Scarlett OHara : Nie będę teraz o tym myśleć, pomyślę o tym jutro. Ja dzięki temu przetrwałam ciążę, a miałam bardzo zagrożoną...
Agnieszka
Początkująca
10-03-2010, 12:22:30

Witajcie,
Ja o swojej torbieli szyszynki wiem od października 2009. Rezonans miałam zlecony ze względu na bardzo dziwne objawy neurologiczne tj. drętwienia w różnych miejscach, mrowienia i inne cuda. To trwało od kilku lat, z przerwami wiec podejrzewano coś poważnego. Ta torbiel ma około 4 mm, wiec nie wydaje mi się, żeby te objawy były od niej. Odkąd neurolog powiedział mi ze jestem zdrowa, że torbiel to nic takiego, to moje dolegliwości odeszły sobie w dal...wracają czasem jak się czymś denerwuję, więc obstawiam nerwicę.
Ciekawa jestem czy ta torbiel urosła mi w ciąży, czy może się z nią urodziłam.
Martwi mnie też czy to na pewno torbiel, czy rezonans odrożnia torbiel od czegoś innego?
No i czy jeżeli jest to rzeczywiście torbiel, to czy ona nie może np pęknąć, rozlać się?
Może ktoś coś na ten temat wie i podzieli się wiedzą z towarzyszką torbielowej niedoli ;)
Pozdrawiam i życzę zdrowia, a koleżance w ciąży DUŻO SPOKOJU. Radzę stosować metodę Scarlett OHara : Nie będę teraz o tym myśleć, pomyślę o tym jutro. Ja dzięki temu przetrwałam ciążę, a miałam bardzo zagrożoną...
Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: