Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-02-2010, 09:31:19

Deggialko odezwij się.
Ile ma Twój torbiel i czy miałaś bóle głowy??
Nagle znikłaś....
Pozdrawiam
Mika
gość
19-02-2010, 10:42:27

Moja torbiel... dokladnie juz nie pamietam, ale ma 4 mm x 10mm x 7mm :) mi moi lekarze powiedzieli, ze zabiegow takich nigdy nie przeprowadzali na torbiel szyszynki i nie slyszeli, zeby ktos cos takiego zrobil. Bo Torbiel nie zagraza zyciu oraz nie daje zadnych objawow, a wiec nikt nie podejmowalby sie operacji mozgu, docierania do szyszynki, ktora jest umiejscowiona w dosc gleboko...hmmm po co? dziewczyny! wrzucic na luz!! mnie tez bolala glowa, do tego stopnia, ze az mi bylo niedobrze... bylo mi strasznie slabo... samo przeszlo jak sie uspokoilam, zaczelam pracowac i przestalam sobie wmawiac, ze jestem chora :D naprawde! gdyby Twoje bole byly od torbieli, to nikt nie wypuscilby by Cie do domu ze szpitala droga kolezanko z kamiennej :) mysle, ze lepiej bedzie jak zaczniecie myslec pozytywnie :) w sensie - nie jakos to bedzie, ale jestem zupelnie zdrowa jak do tej pory! ja chodze kilka razy w tyg na silownie, daje sobie niezly wycisk :) od czasu kiedy dowiedzialam sie o torbieli bylam na wycieczce w gorach, zdobylam rysy, wiec trudno powiedziec, zebym sie oszczedzala :D W sumie nikt nie powiedzial,ze mam sie oszczedzac :D A wasi lekarze kazali wam kontrolowac torbielki? Trzymajcie sie dziewuszki i przestancie wmawiac sobie te wszystkie dolegliowosci :) deggialka
gość
19-02-2010, 10:51:38

Hej.
Mój neurochirurg powiedział, że trzeba skontrolować za rok, a jak nie urośnie to zapominamy o całej sprawie.... Takie słowa usłyszałam

Mnie też dziwiło, że dziewczyna z kamiennej góry leżała w szpitalu z bólami głowy niby od szyszynki i ją tak po prostu wypuścili ze szpitala.....

Potrzebna była na tym forum taka osoba jak Ty Deggialko

Pozdrawiam
Mika
gość
19-02-2010, 15:41:03

yo.
ja osobiście nie uważam że bóle mam od torbieli.
to neurochirurg tak powiedział
i moja mama się tym przejęła
ja owszem czasami baaardzo słabo się czuję, ale staram się tym nie przejmować
gorzej że neurolog zabronił mi treningów bokserskich
...a jak się dowiediałam kilka dni temu,moja torbiel rośnie, narazie bardzo nieznacznie, ale tak. więc prawdopodobnie będą świrowali z operacją:(wcale nie mam na nią ochoty

ola:P kamienna góra

pozdro ludziska:P
gość
20-02-2010, 19:00:45

Szczerze bardzo watpie, zeby zrobili Ci operacje... skad wiesz, ze torbiel rosnie? co urosla Ci kilka mm przez rok? prosze Cie... jezeli ktos zasugeruje operacje, to zapraszam do poznania, polece Ci kilku specjalistow i sama sie przekonasz co powiedza... to raczej smieszne... :D hmmm a neurochirurg powiedzial Ci, ze to od torbieli, bo innej przyczyny nie znalazl w Twoim mozgu, a cos musial powiedziec... zal pl :) pozdrawiam :D
aha jak bedziesz sie widziala ze swoim neurochirurgiem czy neurologiem (tym co zabronil Ci treningow) to powiedz, ze w poznaniu zyje taka jedna co ma torbiel i cwiczy dosc intensywnie, nie oszczedza sie, malo sypia, a jednak jeszcze zyje! dziwne co??
deggialka :)
Początkująca
20-02-2010, 21:17:02

Droga deggialko,powinnaś się cieszyć,że nie masz poważniejszych objawów i torbiel nie daje Ci tak popalić jak niektórym(czytaj:JA).Jeszcze niedawno trenowałam 3x w tyg. , jeździłam na rowerze itp.dziś czuję się jak staruszka mimo swoich 31lat,czasami nie mam ochoty wstawać z łóżka rano i to nie nerwica nie depresja,tylko moja kochana torbielka niestety Zapewniam Cię,że są specjaliści,którzy wykonują tego typu zabiegi(np.dr Tybor z Łodzi)znam 2 osoby po operacji...Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
Początkująca
21-02-2010, 10:09:33

hej. Piszecie, że objawów nie powinno być. Mi neurochirurg powiedział, że torbiele powyżej 10 mm są teoretycznie objawowe. Ja mam ponad 2 cm na 1,3 i zmagam się z różnymi objawami. (Czytaj poprzednie posty). Bóle potyliczne raczej są wykluczone od torbieli, natomiast ich przyczyną jest kręgosłup szyjny, a dokładniej spłycona lordoza szyjna. Ja miałam rezonans i ma kręgosłup zamiast w naturalnej krzywiźnie prosty jak drut! Od tego są zawroty, bóle głowy, zaburzenia wzroku itd. Warto o tym porozmawiać z lekarzem prowadzącym. Co do operacji w moim przypadku dowiem się w piątek tj. 26.02 i dam znać. Pozdrawiam wszystkich i głowa do góry!!!:)
gość
21-02-2010, 10:31:00

Hej MARTA.
Jeżeli chodzi o ten kręgosłup tj. spłycenie lordozy szyjnej to ja mam to samo i nie wiedziałam że od tego są bóle głowy itd.
Powiedz mi co wiesz na ten temat co się z tym robi. Jest jakieś leczenie lub nie daj Boże operacja?
Mika
Początkująca
21-02-2010, 10:43:21

ja mam u neurochirurga wizytę w piątek, więc zobaczę co mi zaleci. Wcześniej byłam u lekarza rodzinnego powiedział mi, że mam jeździć codziennie na basen (najlepiej pływanie na grzbiecie), zalecił fizjoterapię, czasami się zakłada kołnierz ortopedyczny, chociaż już rzadziej z tego względu, że osłabia mięśnie szyi a te są bardzo ważne przy spłyceniu lordozy, są też leki na dotlenienie itd. Ja na razie czekam na wizytę u neurochirurga, bo to jest mój lekarz prowadzący i rodzinny nie chciał wchodzić w jego kompetencje. Napiszę w piątek. Pozdrowionka
gość
21-02-2010, 11:22:41

Nie wiem... mi trzech neurochirurgow powiedzialo, ze operacje dot. szyszynki przeprowadza sie, jesli chodzi o guzy, a nie torbiele :) w kazdym razie, nie zamierzam sie z wami przekomarzac, bo nie po to napisalam tutaj na tym forum :) pozdrawiam was serdecznie i jesli wolicie- umartwiajcie sie :)
P. S. ciekawe ile dr Tybor kasuje za operacje :p

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: