Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
16-10-2009, 20:20:38

Proszę o pilny kontakt Elę lub Pawła z Łodzi,mam kilka b.ważnych pytań dotyczących operacji,doszłam do wniosku,że w moim przypadku to będzie konieczność niestety Od miesiąca czuję się fatalnie,nie jestem w stanie normalnie funkcjonować...Na kontrolny rezonans we Wrocławiu nie mam szans w tym roku,pozostaje chyba wyprawa do Łodzi...
Podaję moje gg:12006988
Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
gość
17-10-2009, 08:49:58

Hej...

Ja jestem już po kontrolnym rezonansie i niestety okazało się,że torbiel urosła do 9x8 mm (wcześniej 4x6). Trochę się zmartwiłam bo nawet 3 mm przez rok to chyba dużo...
Na szczęście wszystko inne jest w porządku.

Pozdrawiam Wszystkich i trzymam kciuki.
gość
18-10-2009, 09:28:40

Witam Jestem Gosia
w zeszlym tygodniu dowiedzialam sie o drobnym torbielku wielkoscie ok 5 mm. Robilam badania w skutek omdlen ktore zdarzaly mi sie kilka razy w roku... co prawda nie wiem jeszcze czy ich powodem jest moj maly przyjaciel czy nie... ale troche sie zmartwilam...

zastanawiam sie czy wiecie moze czy tarbiel na szyszynce moze byc przyczyna problemow z zajsciem i utrzymaniem ciazy... jak przeczytalam gdzies na poprzednich postach to pisal ktos ze torbiel rosnie w czasie ciazy?
wiem ze na razie nie jest duzy ale planuje miec dzieci i jezeli bedzie sie to wiazalo z rozrostem torbieli i byc moze w pozniejszym czasei z operacja to boje sie coraz bardziej...
to na razie wszystko
pozdrawiam
BlackQueen
gość
18-10-2009, 21:20:09

Witam wszystkich

Jestem nowa,od przedwczoraj wiem że mam torbiel na szyszynce 12x8x8mm. Przeczytałam wszystkie posty na tym forum. Cudownie,że piszecie,bardzo to mi pomoglo.
Ja jakoś nie zamartwiam się tą torbielą,przeciez badanie moglo pokazać gorsze "znalezisko".U mnie poza torbielą wszystko ok. Rozmawiałam z neurologiem i neurochirurgiem,obaj niezaleznie powidzieli prawie to samo:badanie należy powtórzyć za rok,torbiel odkrywa się przypadkowo,narazie nic z tym nie należy robić.
Tak bardzo chciałabym przeczytać,że komuś z was kolejny rezonans pokazał,że się zmniejszyła,ale widzę że mało osób mialo kontrolne badanie,a jeśli komuś urosła to niewiele(mój neurolog twierdzi że pare mm nie ma znaczenia i że jesli torbiele rosną to nieznacznie).

Pozdrawiam Was.Magda
gość
19-10-2009, 12:14:49

a JA MIALEM TORBIEL O WYM 1,5X2,3 CM
zniknela -zostalo 6mm zwapnienie
nie panikowac i nie myslec nawet o operacji jesli torbiel nie daje objawow w ukladzie nerwowym
zrobic EEg i badanie u neurologa
lepiej siedziec czesto w solarium i na sloncu -tak robilem ,humor mi dopisywal a moze i torbiel od tego wyschla
gość
19-10-2009, 14:31:44

Ktoś z was pisał,że w Europie stwierdza się torbiel u 4% badanych, a znajomy neurochirurg powiedzial mi,że u ponad 20% wykonujących NMR się to stwierdza-to bardzo często!
Moja 12mm banieczka chyba nie uciska,czuje się dobrze,ale nie zawsze tak było,jakiś czas temu miałam bóle i zawroty głowy(okropne-te zawroty) a nawet lekkie zaburzenia widzenia,zgoniłam to na nerwicę,trochę się podleczyłm i jest ok. Teraz przyszło mi do głowy że może torbiel była większa i dawała takie oznaki-nie wiem.
Bardzo się cieszę,że Tobie poprzednio piszący "Gościu" zniknęła.
pozdrawiam
Początkująca
19-10-2009, 17:49:52

siemka z tej strony emila dawno sie nie odzywałam

ja mialam operacje na torbiel szczeki zatokowej bałam sie jak nie wim ale wszystko jest dobrze juz dodatkowo mam torbiel szyszynki czuje sie dobrze wczesnij gorzej sie czułam ale wszystko mi przeszło mialam leki zawroty ale to z mojej winy bo sobie wkrecalam mam 22 lata i po co mam sie martwic trzeba zyc dalej i cieszyc sie kazdym nowym dniem jak kogos cos boli zapraszam na browara bo sie nudze
i jeszcze raz nie martwcie sie . :) całuski
nina:(
Początkująca
19-10-2009, 17:51:07

a to moje gg 5438334 emila :)
gość
26-10-2009, 14:28:10

Witam, tydzień temu robiłam RM głowy. Miał pokazać, czy mam guza przysadki, a okazało się, że mam torbiel szyszynki. Mam bóle głowy, mdłości, senność, problemy z koncentracją, zaniki w pamięci itd. Leczę się na niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemię i mam kłopoty z nadnerczami - leki nic nie dają, nadal czuję się źle - czy te dolegliwości mogą choć częściowo być związane z torbielem? Już nie wiem, gdzie szukać przyczyny mojego samopoczucia czuję się jak staruszka, a mam 30 lat
gość
28-10-2009, 12:10:45

ja radze nie przejmowac sie robic kntrole u lekarzy wychodzic czesto miedzy ludzi i duzo spacerow na swiezym powietrzu a najwazniejsze to sie nie przejmowac i zyc dalej jak pisalam wczesniej trzeba sie cieszyc kazdym dniem a nie ciagle zamarwiac :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: