Mam 17 lat moja torbiel ma wymiary 52x24x32mm często miewam
bóle głowy i tak jak ty Olu mówisz lekarz twierdzi, że to nie przez torbiel ale na odczepkę przepisał receptę na jakieś leki przeciw bólowe, które i tak można dostać bez recepty. Lekarz twierdzi, że to wrodzone. Moja torbiel umiejscowiona jest
Jedynym moim zmartwieniem na dzisiejszy dzień jest cykliczna np: co 3 tygodnie zaniewidzenie na jedno oko z lewej strony trwa około 20-30 sekund i przechodzi tak samo szybko jak przyszedł (wtedy widzę tylko białe tło). Okulista twierdzi, że wszystko z moim okiem jest OK(byłem o dwóch) i on nie widzi w tym żadnych nieprawidłowości a co neurolog? on twierdzi, że to z torbielem nie ma żadnego związku, że musi chodzić o migrenę oczną.
Co dziwne mogę temu zapobiegać gdy czuję, że zaczyna mi się to robić szybko wykonam np: pompki to od razu to przechodzi.
Aktualne wyniki badań:
W tylnym dole czaszki pośrodkowo między półkulami móżdżku obecna przestrzeń płynowa odpowiadająca torbieli pajęczynówki o wymiarach 52x24x32mm.
Mi się wydaje, że czasem lekarze lekceważą tą "chorobę"
Wydaje mi się Olu, że pasowało by zmienić lekarza i dowiedzieć się co on o tym myśli. Bo ten ewidentnie lekceważy to choć masz objawy.
Pozdrawiam i życzę zdrówka :)