Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (513)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-10-2009, 18:14:36

po jakim czasie mieliście kontrolne badanie TK głowy po wykryciu Torbiela pajęczynówki ? proszę o odpowiedź
gość
07-10-2009, 21:51:04

u mnie wykryto 2 tygodnie temu, jestem jeszcze przed konsultacja, jak ja zrobie - napisze
gość
08-10-2009, 11:56:51

u mnie też 2 tygodnie temu :( a ile masz lat jeśli można wiedzieć ..? masz jakieś objawy ,że robiłaś/eś TK ??
gość
09-10-2009, 05:06:58

Mam 25 lat. Jesli chodzi o objawy, to dostalem ataku padaczki, pogarsza mi sie wzrok, szczegolnie lewego oka, szumi mi w uszach i czuje cisnienie w glowie.
gość
09-10-2009, 08:17:14

Ja miałem 30 lat kiedy dostałem pierwszego ataku z tego co piszesz to lepiej zrobić sobie rezonans
gość
09-10-2009, 08:56:14

no ja właśnie nie miałam ataku padaczki az się boję na samą myśl ... dziś jadę do Grudziądza na 2 wizytę zeby mniej więcej ustalić co dalej z tym ... Ja mam objawy bólu głowy/ senności / Zmęczenia.
Tak nagle Ci się pojawiły te objawy czy już miałeś dość długo ?
gość
09-10-2009, 11:28:09

z dnia na dzień
gość
11-10-2009, 15:56:26

Ciągle mnie dręczy pytanie czy torbiel moze sama pęknąć?
Bole głowy mam od 8 lat, torbiel wykryta kilka miesięcy temu, neurochirurdzy twierdzą, że bóle głowy absolutnie nie są od torbieli.
Ale dziś np. pojawił się silny ból głowy, żadne proszki nie pomagają, mam się martwić?
Początkujący
12-10-2009, 16:46:53

Szanowni Państwo!Jestem ojcem chłopaka/18 lat/,który 30 czerwca miał operację torbieli pajęczynówki okolicy skroniowej prawej.Dzisiaj otrzymałem wynik kontrolnego TK głowy i wynika z niego ,ze syn ma ją niemal w identycznej wielkości-33-55-47mm.Dlaczego o tym piszę?Otóż miał torbiel wypełnioną płynem mózgowo-rdzeniowym,a więc ciśnieniowa-z grożba peknięcia wewnątrzczaszkowego/skutki -mozna sę domyślić/.Istniała mozliwość regeneracji torbieli i jak widać nastąpila ona szyko,jednak nie bedzie to juz torbiel wypelniona płynem,wiec raczej nie stanowi a nawet na pewno nie stanowi zagrozeniai nie ma juz potrzeby ponownej operacji.Inne szczegóły-proszę.Skroń syna miała w założeniu mieć jedynie ślad po endoskopie,ale ze tego rodzaju torbiele moga wystepować bliżniaczo-powiekszono cięcie.Nie jest ono jednak zbyt widoczne pod gęstymi włosami syna.Syn czuł i czuje sie bardzo dobrze-nie ma powikłań.Operację przeprowadzono w Pomorskim Centrum Traumatologii w Gdańsku-kierował nią prof.Heliodor Kasprzak.Osobie wybierającej się do Grudziądza sugeruję jednak wizytę w Bydgoszczy lub Gdańsku,ze względu na to,że sam jestem z Grudziądza,a tutaj to raczej strata czasu,gdy chodzi o realną pomoc w takich sprawach,.Na ewentualne pytania chetnie odpowiem-trzymajcie sie Państwo i nosy do góry.Pozdrawiam-semtex58.
Początkująca
14-10-2009, 20:37:50

Witam
Trafiała na to forumoniważ mam podobny prblem jakwielu z was. Czytając wasze historie widzę że rozmary torbieli są znacznie mniejsze od tego który mam ja 120mmx59mmx84. Wkryta przypadkiem z powodu migren które mam przez połowę dotychczasowego życia w tarakcie badania TK. Była z tym na konsultacji w Gdańsku w Akademii i u prof. Kloca z wojewódzkiego. Skierował mnie na rezonans 3T i teraz długie oczekiwanie w niepewności bo taki sperzęt w naszym kraju to rzadkość. I teraz dziwi mnie fakt z podejścia żyj z tym dalej nic ci nie będzie jak torbiele mniejszych rozmiarów są operowane. i nie wiem co dalej...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: