Ja do tego 26-cio letniego goscia, który pisal w lipcu jesteś nie samowity naprawde ja mam 21 lat i mam nawet 2 torbiele jedna 3cm druga 1cm ale nie wazne lekaze jednym slowem mnie olali i w sumie mieli racje bo to nie zagraza mojemu życiu. Przepisywali mi leki, ktore zaraz przestawaly dzialac. Chcialam Ci powiedziec ze masz 100% racji. Moi lekarze nie bardzo radzili sobie ze zródlem mojego bólu wiec zaczelam go obserwowac, a wiec atak po krtórym poszłam do lekarza wystapil nie caly miesiac po tym jak zaczelam prace jako fotograf (migajace światlo) stalo sie to w swieta kiedy moglam dlugo spać. i wystepowalo przez najblizsze dluzsze miesiace w prawie każdy weekend kiedy spalam jak najdluzej sie dalo i nie pilam kawy. Teraz pije 2 kawy dziennnie i bólu niema. Od miesiaca nie łykalam żadnych prochów. Sposób?? wstaje rano pije kawe (obowiazkowo) jak pojawia sie ból pije kolejną . I mam wiekrzy fart od Ciebie :P bo mi kawa pomaga na każdy stopień bólu jak nie leczy to tłumi na tyle że moge żyć. Moja rada dla wszystkich obserwujcie ból kiedy sie pojawia i w jakich okolicznościach odchodzi. I to myśle powinni mówić nam lekarze. Sorka za przynudzanie (i za błędy ort) buziaki
Witam
Ja dostalem ataku padaczki, po ktorym skierowano mnie do neurologa, ktory skierowal mnie na TK i EEG. Na razie jestem po TK, w opisie pisze, ze mam torbiel pajeczynowki pomiedzy polkulami mozdzku wielkosci 12 mm oraz pare kilkumilimetrowych obszarow hypodenzyjnych.
Wzrok pogarsza mi sie caly czas, gorzej z lewym okiem. Okulary, ktore byly dobre jeszcze rok temu, teraz moge wyrzucic. Jutro mam EEG.
Nie moge isc do pracy (pracuje na budowie), bo boje sie wysilku fizycznego, ktory moze doprowadzic do nastepnego ataku padaczki:/
Macie moze jakies rady?
z gory dziekuje
kolego ja mam podobny przypadek pierwszego ataku dostalem podczas snu a wyszlo ze mam torbiel okolo 11mm w lewej czesci mi podczas wysilku nic sie nie dzieje wiadomo ze nie do przesady
To znowu ja, mam jeszcze jeden problem, musze dosc dlugo czekac na winiki EEG, a chcialbym zrobic MRI, czy wie ktos gdzie w okolicach Bielska Bialej (moze byc rowniez Slask) jest mozliwosc zrobienia tego prywatnie??
Bardzo prosze o szybka odpowiedz
AAaa i jeszcze jedno, jaki jest koszt?
Dzieki i pozdrawiam