Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (44)

Forum: Udary i tętniaki

gość
25-01-2015, 21:00:40

Tez miałam tętniaka ,
w październiku odbyła sie operacja .wyszlam z tego na szczęście bardzo pomyślnie .Od marca zaczynam pracę.Mam pytanie czy osoby ,które miały to co ja musza brać regularnie statyny ?ja dostałam 40 mg.nie mam podwyższonego cholesterolu i nigdy nie miałam.prosze o odpowiedz.Ania
gość
27-01-2015, 20:25:29

Proszę o pomoc... 10 dni temu mojemu bratu 25 lat pękł tętniak. Prawie 3 dni męczył się z silnym bólem głowy póki go nie zoperowali. Podczas operacji klipsowania doszło do ponownego wylewu który rzekomo lekarz szybko opanował. Po operacji było wszystko w porządku. Mówił, ruszał wszystkimi częściami ciała i był w pełni świadomy na umyśle. Lekarz na 2 dzień po operacji kazał mu wstać i się przejść. Niestety po 48 godz od operacji stan jego się pogorszył. Prawostronny całkowity niedowład i brak mowy. Z tomografii wyszło że doszło do obumarcia komórek mózgowych z niedotlenieniem mózgu. Niby reaguje i odpowiada na pytania kiwając głową. Co robić? Jak mu pomoc? Jakie ma szanse na powrót do zdrowia i normalności. Proszę napiszcie czy ktoś miał taki przypadek!!!
gość
25-03-2015, 08:50:27

Witam. mam żonę po tętniaku i jest tylko słaba pamięć obecna i problemy z poruszaniem się z uwagi że mąci się jej w głowie czy jest na to jakiś lek bo co przepisał neurolog to jeszcze gorzej było.
gość
11-10-2015, 05:37:36

Witam.Mój brat 44 lata został znaleziony nieprzytomny na dole w kopalni. Po TK okazało sie ze pękł tętniak w głowie,nastąpił masywny krwotok podpajęczynówkowy i w inne obszary mózgu oraz obrzęk mózgu.Brak szans na odzyskanie przytomnosci,oraz na zabieg z powodu obrzęku.Do tego problemy ze spadającym cisnieniem,mam nastawić sie na najgorsze....
gość
05-05-2016, 09:34:49

Mojemu tacie pękł tętniak mózgu często bolała go głowa ale lekarz nigdy nie zrobił mu żadnych badań kazał tylko brać apap. Operacja przebiegała ponad 4 godziny. Po operacji tata był w śpiączce farmakologicznej ok 10 dni po przebudzeniu okazało się że stracił wzrok pojawiła się bardzo weysokja gorączka powyżej 40 st. Lekarz powiedział że jeśli tata przeżyje 11 dobę po operacji to będzie żyć i wszystko będzie dobrze. Niestety w 14 dobie tata zmarł na moich oczach ( 2 dni przed śmiercią przekazała mu że za 6 mc po raz pierwszy zostanie dziadkiem niestety nie doczekał tej chwili:( To już 14 lat gdy go nie ma że mną ale dalam mu troje wspaniałych wnuków i wierzę że czuwa nad nami z góry :( Miał tylko 48 lat ;(
gość
02-11-2016, 10:25:02

Moja mama niestety trafila nie to tego szpitala co trzeba zero specjalistow a jedyna sala operacyjna w tym szpitalu to z oddz.ginekologicznego.Nie dali mamie szans!i to najbardziej mnie boli ze zmarnowali jej szanse a tu sie liczy szybka fachowa pomoc.Gdy juz bylo za pozno a stan mamy sie pogarszal przewiezli mame na intensywna terapie do innego szpitala i tam ordynator powiedzial ze teraz to juz nic nie da sie zrobic za pozno mama lezala jeszcze na tym oddziale przez 5 dni i zmarla.Mam ogromny zal i jestem wsciekla ze nic nie zrobili zeby ja ratowac.
gość
03-11-2016, 13:48:15

Moj kochany szwagier jest od tygodnia po operacji w spiaczce farmagologicznej po peknietym tetniaku ,stan jest ciezki ale stabilny,boze jak my sie wszyscy martwimy.Mieli go wybudzac wczoraj ale nie podjeli proby bo mozg jest zbyt naruszony .Wszyscy siè modlimy do boga
gość
03-11-2016, 14:57:20

W jakim wieku jest szwagier??
gość
03-11-2016, 16:25:40

Ma 42 lata,najgorsze jest to ze tylko go pobolewala glowa ,a w pracy oslabl
gość
03-11-2016, 16:36:16

Przykro mi bardzo i moje kondolencje dla Pani ktora stracila swoja mame niech bog swieci nad jej dusza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: