Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-01-2017, 22:53:02

Dziękuję za tę informację o samopoczuciu bo myślałam, ze tylko ja się tak czuję.Też na szczęście jestem niskociśnieniowców.Czyli po prostu trzeba się przestawić na inny tryb życia i obserwować u siebie co nam szkodzi a co nie. Ale zauważyłam, że żle się czuję podczas zmiany pogody, czego wcześniej nie było. Takie uciski też mam a myślałam, że już ich nie będzie. Ale chyba najważniejsze, że żyjemy. Pozdrawiam,
W Lublinie zabieg robił mi dr Szajner ,bardzo fajny lekarz. Tylko mam zastrzeżenie do oddziału neurochirurgicznego gdzie nas pacjentów embolizowanych traktuje się jak intruzów.Lekarze na oddziale też za bardzo takimi przypadkami się nie przejmują. Ale z embolizacji jestem zadowolona. Jeszcze raz pozdrawiam 48-latka
gość
31-01-2017, 22:56:25

Acha w szpitalu byłam 4 dni. W poniedziałek mnie przyjęli, we wtorek embolizacja a w czwartek do domu.
gość
01-02-2017, 08:22:02

Tak zgadzam się z Tobą co do traktowania pacjentów na neurochirurgii. Byłam w Lublinie już na angiografii. A napisz mi jeszcze bardzo Cię proszę ile dostałaś zwolnienia od razu po wyjściu ze szpitala i czy jezdziłaś na kontrolę do tego szpitala ???/ I jeszcze jedno pytanie czy jezdziłaś wcześniej do dr. Szajnera na wizyty ? Przy takim samopoczuciu nie myslałąś o przejściu na rentę ?
gość
01-02-2017, 08:51:05

Jesli możesz to napisz na maila malgos66-66@wp.pl
gość
01-02-2017, 10:19:39

Witam czy ktos miał robiona angiografie tetnic czy to boli,czy zabieg jest robiony w znieczuleniu ogólnym?
gość
01-02-2017, 13:47:22

Zabieg robiony jest w znieczuleniu miejscowym. Jest nieprzyjemny, ale da się wytrzymać. Nie jest tak zle jak często pisza. Naprawde . A jestem strasznym tchórzem.
gość
01-02-2017, 19:54:37

drogi tchórzua czy po tym zabiegu dostaje się l4 czy na drugi dzień do pracy można iść? czy badanie dsa potwierdzi tętniaka jeżeli jest na 100%?
gość
01-02-2017, 21:24:12

oczywiście, ze sie dostaje l4
gość
01-02-2017, 21:25:11

Po angiografii na drugi dzień można dopiero wyjść z łóżka bo trzeba leżeć co najmniej 12 godzin bo przecierz naruszona jest tętnica . Co prawda na drugi dzień się wychodzi ze szpitala ale trzeba bardzo uważać na nogę więc l-4 się dostaje. Badanie to na 100% potwierdza tętniaka jeżeli jest. Wcale nie jest się tchórzem bo naprawdę jest to nieprzyjemnie badanie. Ale warto go przejść żeby diagnoza była właściwa.
gość
02-02-2017, 21:05:27

Witam, jestem 2 dni po embolizacji tętniaka. Zabieg przeszedłem w Krakowie w szpitalu św. Rafała. Wszystko poszło dobrze, bez komplikacji. Na drugi dzień ból głowy i oka ale minął. Teraz co jakiś czas lekki ucisk. Poza tym wszystko ok. Jezeli ktos potrzebuje wiecej informacji to proszę pytać albo napisać kofi7@interia.pl. Pozdrawiam Marcin. P.s. Dziękuję użytkownikom za życzenia przed operacją :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: