Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-12-2015, 10:26:48

Witam.
Moje tętniaki miały 4,5 mm jeden, a drugi 3,5 mm . Ale posłuchaj, nie ma takiej opcjii żeby tętniak się wchłonął. Mnie dr rysował na kartce papieru jak tętniak wygląda. U mnie sprężynki nie zdały by racji bytu, ponieważ tętniaki są w bardzo niedobrym miejscu przy samym oku, także dr jak mnie wykonywał zabieg jak się go pytałam o powikłania, to powiedział co mnie może grozić, ale dzięki Bogu wszystko jest ok jak na razie, a zabieg miałam 19.02.2015r. Stent miałam wkładany przez tętnicę udową, zabieg miałam robiony w Olsztynie przez dr Sowę, bardzo dobry neurochirurg. Jak leżałam w klinice to bardzo dużo pacjentów miało robione zabiegi na tętniaki i na guzy mózgu, właśnie przez tego doktora.
Pozdrawiam Danuta
gość
05-12-2015, 22:31:57

Kto z was miał robiony zabiek embolizacji w Białymstoku. Ja mam tętniaka 6mm i jestem umówiona na 11.12,20015 . Bardzo się boję . U mnie to jest swieża sprawa o tetniaku dowiedziałam się 1 grudnia wczoraj byłam na konsultacji w Białymstoku i już mam ustalony termin.Dopiero diś weszłam na forum i czytam wpisy .Pozdrawiam wszystkich Jagoda
gość
06-12-2015, 07:56:57

Witam
Nie ma się czego bać, dobrze że wcześniej wykryty, gorzej by było jeżeli by Pani o nim nie wiedziała. A tak to zrobią zabieg i wszystko będzie dobrze. Ja miałam 2 tętniaki i już po sprawie, wiadomo, że nie mogę dźwigać, schylać się i nie mogę doprowadzić żebym miała wysokie ciśnienie.
U Pani też będzie dobrze, także niech Pani się nie boi.
Pozdrawiam
Danuta
gość
07-12-2015, 08:11:04

Mojej żonie w piątek 13 marca pękł tętniak. Przewieziona helikopterem do Bydgoszczy o godzinie 12.10 a ze to był piątek zostawiono żonę do poniedziałku. W poniedziałek rano przystąpiono do embolizacji która się nie udała bo w mózgu były już skrzepy jeden się oderwał nastąpiło chwilowe niedotlenienie. Zona była bliska śmierci. Po tygodniu wstawiono stenta . Następnie po kilku dniach żonę przewieziono do Lipna na dalsze leczenie. Po kilku dniach okazało się że robi się wodogłowie żona wraca do Bydgoszcz wstawiają zastawkę. Przeszliśmy koszmar. Gdyby embolizacja była wykonana w piątek 13 marca szanse na wyleczenie były by o wiele większe. Dzisiaj moja żona jest pod stałą rehabilitacją fizycznie jest coraz lepiej ale w głowie ma intelekt małego dziecka. Nie mam już tamtej Elki mam trzecią córkę. Szukam kontaktu z panią która miała podobny przypadek z mężem kilka lat temu. Chciałbym się dowiedzieć czy w głowie nastąpiły jakieś pozytywne zmiany. Mój e-mail lakierek1@wp.pl pozdrawiam wszystkich serdecznie MAREK..
gość
07-12-2015, 08:12:56

Witam.Ja miałam podobnie jak Jagoda dowiedziałam się przed świętami w zeszłym roku.Dzisiaj jestem po implantacji stentu i czekam na termin w styczniu na embolizację.Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że strach ma wielkie oczy wiadomo jest to przeżycie sama świadomość że ma się w głowie tykającą bombę nie pozwala spokojnie spać .Najważniejsze aby dostać się w ręce specjalisty ja jechałam ze śląska do Poznania i nie żałuję .Mogłam mieć zabieg bliżej miejsca zamieszkania ale zadecydowałam że jadę do profesora Juszkata wszystko co piszą na forach się zgadza .Profesor nie owija w bawełnę mówi o zagrożeniach jest konkretny moje odczucia: jest to wspaniały człowiek pełen empati po prostu bardzo ludzki przy tym najlepszym specjalistą jeśli chodzi o te sprawy zaufałam mu .Jagoda jakie miałas symptomy że jest tętniak ja się dowiedziałam przez przypadek owszem bolała mnie głowa ale wcześniej się uderzyłam myślałam ze to od uderzenia .Pozdrawiam Beata M
gość
08-12-2015, 09:09:23

Beatko zostałam zdiagnolizowana przez ogromny przypadek. Dostałam bardzo dużego ciśnienia (200/120) i zawroty głowy i tak znalazłam się w naszym powiatowym szpitalu. Wezwano na konsultacje neurologa i on zalecił tomograf no i wyszło szdło z worka. Ponowne badanie w szpitalu wojskowym i konsultacja z neurochirurgem w Białymstoku. Tam mi powiedziano że miałam wielkie "szczęście" że został wykryty prawdopodobnie takie tętniaki nie dają objawów ja do tego mam boreliozę i to były jej objawy. Teraz koncetracja na leczeniu tętniaka o dopiro później inne choroby. Dostałam kataru i niewim czy nie przałożą mi zabiegu a nie wiem czy będe miała siłę czekać dłużej.
Pozdrawiam Jagoda
gość
08-12-2015, 13:33:29

Witaj Jagoda tak masz racje to jest szczęście w nieszczęściu mi nikt nie chcial dać skierowania na tomograf gdyż lekarze uważali że nie ma potrzeby .Poszłam prywatnie i neurolog zaniepokoiły moje zaburzenia równowagi ale i tak musiałam wyprosić skierowanie i dwa tomografy robiłam na własny koszt .Mój tętniak ma po przekątnej 6.8 mm należy do średnich a w którym miejscu masz tętniaka ?.Obawiam się że przełożą ci zabieg z racji przeziębienia .Chciałam ci jeszcze napisać żebyś sie nie stresowała nawet jak przełożą ci zabieg widzisz ja czekałam pół roku od diagnozy na zabieg (to inna historia).Pozdrawiam Beata M
gość
08-12-2015, 14:26:48

Gość 2015-12-02 19:51:49
Witam.Tak dokładnie jest jak pisała Monika też miałam szeroką szyję tętniaka i dlatego najpierw implantacja stentu a w moim przypadku za pół roku w styczniu embolizacja. Też miałam zabieg w Poznaniu i tam jadę na embolizację czekam własnie na termin skierowanie mam na styczeń.Martwią mnie trochę te moje dolegliwości gdyż przez pół roku nic się nie działo teraz mam te bóle uszu itpPozdrawiam serdecznie
Witam. Właśnie dostałam wiadomość, 12 stycznia idę na zabieg, do Poznania może się spotkamy.Monika
gość
08-12-2015, 14:32:14

Witaj Jagoda ja miałam embolizację tętniaka w Białymstoku 12.12.2014 u mnie była robiona na cito ponieważ pękł. Nie wiedziałam że go mam zero objawów ,aż do momentu w którym pękł , potworny ból głowy , sztywny kark ,przytomności nie straciłam .Szybka reakcja lekarza z pogotowia i znalazłam się tam gdzie trzeba ,tomograf z kontrastem pokazał ,tętnik krwawiący tętnica szyjna. Pytanie lekarza czy zgadzam się na zabieg ,zgodziłam się i jestem tu teraz z czego bardzo się cieszę. Pozdrawiam Aldona
gość
08-12-2015, 21:24:24

Witajcie byłam u lekarza rodzinnego i tez bardzo podniósł mnie na duch cytuję widocznie jeszcze twoja świeczka ma świecić jak ci to znaleźli teraz koncentracja na zabiegu i trzeba być dobrej myśli. tak łatwo powiedzieć a myśli same cisną się do głowy. Jeszcze jutro i w czwartek będę wiedziała.
Pozdrawiam wszystkich i życzę duuużżżżżooooo zdrowia Jagoda
Tętniak mam na tętnicy przedniej lewej .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: