Witam.Jestem po zabiegu wszczepienia stentu za miesiąc mam embolizację.Po zabiegu do tej pory czułam się dobrze od kilku dni mam bóle uszu (byłam u laryngologa pod tym względem wszystko ok) i zaburzenia równowagi .Czy ktoś może miał podobne objawy czekam na wizyte u neurologa .Zabieg miałam wykonany prawie 400 km od domu wiec nie mam sposobności podjechać do lekarza prowadzącego .Pozdrawiam.
witam ja tez mam stent zaburzenia równowago sie zdarzają inne cuda tez tylko spokojnie powoli wszystko sie unormuje podobnie z tym zgrubieniem w pachwinie tez przejdzie z tetniakiem trzeba sie nauczyc zyc nawet po embilizacji ja miałem dwie bo dołozyli spiralek trzeba troche uwazac przy schylaniu sie dzwiganiu i innych sprawach ale nie ma co sie za bardzo bac mnie troche kreci jak idą silne wiatry i deszcz kochani trzymajcie sie mocno i głowa do góry prof Juszkat to cudotwórca no porawie pozdrawiam
Witam. Też mam założony stent, tak jak już wcześniej pisałam na dwa tętniaki. Ja nie miałam embolizacji, tylko przed założeniem stentu ( przez tętnicę udową ) miałam wykonane angio tętnic mózgowych no i oczywiście po założeniu stentu też miałam wykonane angio. A po co wykonuje się embolizację, czy to jest zamknięcie tętniaka, czy dobrze ja rozumiem ? A może Pani powiedzieć, gdzie miała Pani wykonany zabieg? No ja nic takiego nie miałam, poza tym, że zrobił mi się w pachwinie malutki guzik, ale smarowałam maścią, którą dał mi lekarz i zginął. Pozdrawiam
Stent zakładają wtedy kiedy szyjka tętniaka jest zbyt szeroka ,po pół roku zakładają sprezynki (to jest embolizacja )to jest zamknięcie tętniaka .Ja miałam robione w Poznaniu na Przybyszewskiego przez prof.Juszkata ,sprężynki wypadaly więc czekam na stenty ok.lutego a po pół roku sprezynki. Monika.
Witam.Tak dokładnie jest jak pisała Monika też miałam szeroką szyję tętniaka i dlatego najpierw implantacja stentu a w moim przypadku za pół roku w styczniu embolizacja. Też miałam zabieg w Poznaniu i tam jadę na embolizację czekam własnie na termin skierowanie mam na styczeń.Martwią mnie trochę te moje dolegliwości gdyż przez pół roku nic się nie działo teraz mam te bóle uszu itpPozdrawiam serdecznie
A mnie lekarz nic nie mówił o embolizacji, jest wszystko w porządku. Miałam robione angio tętnic mózgowych po pół roku od zabiegu i wszystko jest ok. To nie wiem czemu będziecie miały embolizację? Pozdrawiam
ktos tu napisał ze stent zakładają nie w tym samym czasie co embolizację czyli zamkniecie poprzez spręzynki a mnie zrobił prof za jednym razem po pół roku dołożył jeszcze dwie sprezynki bo był naciek krwi do tetniaka teraz kontrola w 18 grudnia ale to juz minol rok od pierwszej embolizacji trzeba pamietac ze karzdy przypadek jest inny pozdrawiam
Witam.Wszystko zależy od rodzaju tętniaka, miejscu w którym się znajduje no i wielkości.W większości przypadków zakładają najpierw stent a potem embolizacja czasami jest tak że założą stent i to wystarczy bo tętniak jest malutki tak miała pani z którą leżałam przyjechała na embolizację a miała tylko angio robione bo tętniak się wchłonoł .Ja za bardzo na to nie liczę gdyż mój tętniak należy do średnich ale cuda sie zdarzają .Pozdrawiam i miłego weekendu.
A gdzie miałaś robiony zabieg, bo mi powiedzieli że najpierw stenty a za pół roku embolizacja ,pierwsza embolizacja się nie udała, sprężarki wypadaly . (Ja miałam robione w Poznaniu na Przybyszewskiego przez prof.Juszkata .Monika