Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2014, 17:58:53

Gość 2014-03-02 12:38:12 jestem po klipsowaniu lekarz powiedzial oszczedny tryb zycia,nie schylac glowe w dol,nie podnosic ciezkich rzeczy M
Dawno temu miałeś klipsowanie ? dlaczego ta metoda a nie embolizacja, były jakieś przeciwskazania?
gość
02-03-2014, 19:45:52

jestem kobieta:) 2 lata po operacji tetniak byl w bardzo niedostepnym miejscu duza zawilosc zyl i obrzek mozgu operacje mialam 10 dni po wylewie a jak bylo z Toba? M
gość
02-03-2014, 19:57:43

Ja miałem embolizacje 3 lata temu po kontroli 8 miechów po zabiegu lekarze powiedzieli ż emoge juz normalnie funkcjonować wiec pracowąłem fizycznie normalnie ostatnio po kopaniu a polu tak mnie łeb rozbolała ze masakra teraz juz jest lepiej
gość
03-03-2014, 20:44:15

Od mojej embolizacji mija 1,5 roku, jeden z lekarzy chciał mnie wysłać do pracy po 182 dniach zwolnienia.Drugi zadecydował, że ten dodatkowy rok zwolnienia mi się należy. Miałam już angiografię kontrolną, nie wyszła najlepiej , są jakieś przecieki, nie kwalifikują się do poprawki. Decyzja ordynatora jest jednoznaczna do pracy, jak najszybciej, w ogóle po co to wolne. Pracuję za biurkiem, ale z ludźmi, w nerwowej atmosferze, nabawiłam się nadciśnienia, dlatego embolizacja była poprzedzona pęknięciem, wylewem podpajęczynówkowym, moim ciężkim stanem ogólnym.Cud,że wyszłam z tego cała i w miarę zdrowa.W domu robię wszystko, staram się nie schylać, ale nie pracuję na działce, nie jeżdżę na nartach, trochę spaceruję, nie mogę się denerwować- zaraz ból głowy i strach. Wracam do pracy i się boję.Ktoś ma taką sytuację i pracuje sobie spokojnie kilka lat?Co z ciężkimi pracami domowymi? A lekarze to mi prawie nic nie powiedzieli, co robić, czego unikać, jedynie lekarz rodzinny się o mnie troszczył, zabraniał, rozmawiał.M.
gość
04-03-2014, 07:31:21

Ja do pracy poszedłem rok po embolizacji w moim przypadku po 8 miesiącach zrobili angiografie i były tętniak zamkniety nic nie naciekało ;) lekarze od zabiegu stewierdzili ze moge juz wszystko robić ale strach był to poszełem do psychiatry i jakossie odblokowuje pracowąłem juz fizycznie ,ostatnio jak pisąłem ze w polu to sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem zgadzajac sie na taka prace przy schylaniu boli mnie głowa takie nagłe przeszycia bólem
gość
04-03-2014, 07:48:47

Odpowiedz brzmi zmień pracę ma biuro ciepło i nie trzeba się schylać, można też pracować w sklepie, przy taśmie są tysiące możliwości tylko trzeba poszukać
gość
04-03-2014, 13:12:23

Witam, jestem 1,5 roku po klipsowaniu niepękniętnego tętniaka. po tygodniu bylam już w domu. Po dwóch miesiącach wróciłam do pracy. Niedawno miałam kontrolny tomograf i wszystko ładnie się zagoiło, a nastepna kontrola za 3 lata. Jest dobrze. Glowa nie boli. Żyję normalnie. Jestem spokojna o swoje zdrowie odkąd wróciłam ze szpitala. Każdemu, kogo spotkała ta choroba życzę takiego finału jak u mnie...jeśli idzie coś zrobić z tętniakiem to robić bo zostawienie go na pastwę losu jest o wiele groźniejsze niż operacja czy embolizacja.
to jest mój mail lidziag22@wp.pl .....jeśli ktoś jest w tej trudnej sytuacji co ja ponad 1,5 roku temu i chce wiedzieć jak to przebiegało u mnie to może napisać do mnie...
gość
04-03-2014, 16:55:40

Jestem 2 lata po wylewie podpajeczynowkowym i klipsowanym tetniaku ,ostatnio robilam badanie EEG glowy neurolog powiedzial ze mam niezbyt dobre wyniki .
Zapis nie prawidlowy ,zmiany napadowe mozgu ,czy ktos mial robione takie badanie ....troche sie martwie M
gość
05-03-2014, 17:39:17

Witam,jestem 5,5 roku po wylewie i embolizacji pracuje śpaceruję ,chodzę po górach czasem trochę sie jeszcze boję ... pozdrawiam wszystkich
gość
05-03-2014, 18:33:24

Gość 2014-03-05 18:39:17 Witam,jestem 5,5 roku po wylewie i embolizacji pracuje śpaceruję ,chodzę po górach czasem trochę sie jeszcze boję ... pozdrawiam wszystkich
Bardzo dziękuję,że WRESZCIE napisał ktoś z dłuższym stażem. Mam cztery pytania: czy praca nerwowa i ciężka ? ile było angiografii i czy jej wyniki były idealne tzn, brak nacieku? czy kontakt z neurochirurgiem był zachowany? czy tylko neurolog? Przepraszam, to nie jest wścibstwo tylko rozwianie moich licznych wątpliwości. A strach to będzie nasz towarzysz, myślałam jednak ,że zapomnę, tylko ciekawe jak ja to sobie wyobrażałam naiwna!Proszę jeżeli możesz napisz jeszcze.Odpowiedz,jeżeli możesz na moje pytania .Małgosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: