Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-02-2014, 18:49:12

eiwasilek 2014-02-25 07:52:03 No niestety nie sami :( Ja o swoich tętniakach wiem od grudnia i teraz mam drugie podejście do rzucenia palenia. Najpierw był desmoxan teraz e-papieros. Desmoxan nie pomógł, przy e-papierosie nie palę już zwykłych i staram sie tego teraz ograniczać, jest coraz lepiej (taką mam nadzieję). Życzę powodzenia
Dzięki za kilka słów prawdy ( nie wszyscy tacy idealni, zwłaszcza ja po tętniaku). Mam nadzieję,że ten pan skorzysta z Twoich doświadczeń .Dzięki.G.
gość
25-02-2014, 18:52:13

Gość 2014-02-25 17:44:48 Witam
czy ktoś mial robioną embolizacje w łodzi u prof. P. Kolasy
Ja jestem z Łodzi ale embolizację miałam robioną w szpitalu Barlickim przez lekarza radiologa (wspaniałego !!!!) p. Jarosława Chrząstka.Na oddziale neurochirurgii pracuje super specjalista dr. Tybor (b. trudno go złapać) i on po obejrzeniu tomografii podejmnuje b.słuszne decyzje. Ja jestem tego przykładem :) I.
gość
28-02-2014, 10:19:35

Niestety mój tętniaczek nie nadaje sie do embolizacji. (konsultacja u dwóch profesorów) jego położenie i dziwna budowa, co prawda profesor widził "gorsze" Tylko do otwarci czaszki, gwarancji ze wyjde bez szwanku nikt mi nie zapewni. Gdybym nie miała męża po pękniętym w 2013 r tetniaku siedzącego na wózku, to bym sie nie zastanawiała. Byc moze że po operacji zostanę sparaliżowana , a może okoazać się to, że tętniak nigdy nie pęknie. Szanse 50/50 ZAŁAMANA
gość
28-02-2014, 15:36:32

Nie wiem co ci napisać ale moja siostra też tak zwlekała i zwlekała z operacją w końcu pękł jej sam zalał cała głowę. Siostra żyła jeszcze 3,5 tygodnia i umarła. Mała w sumie 5 operacji próbowali jej jej to z głowy usunąć, wypłukać nie dali rady. Więc naprawdę radzę ci się zastanowić, siostrze też lekarze mówili operować puki jest tętniak stabilny inni przekonywali że czasu jest mało i mieli rację od diagnozy do śmierci 7 miesięcy!! I wcześniej nic się nie działo zrobili tomografie bo siostra miała jakiś tam polip w zatokach do operacji i przypadkiem to znaleźli. Teraz wszystkim radzę zoperować jak najszybciej jak tek lekarze mówią że się nadaje do operacji. Mi zostało tylko wychować synka siostry, miał tylko 1,5 roku jak siostra zmarła, nawet dobrze jej nie pamięta. Tylko on mi został i trochę wspomnień.
gość
28-02-2014, 16:27:24

Gość 2014-02-28 16:36:32 Nie wiem co ci napisać ale moja siostra też tak zwlekała i zwlekała z operacją w końcu pękł jej sam zalał cała głowę. Siostra żyła jeszcze 3,5 tygodnia i umarła. Mała w sumie 5 operacji próbowali jej jej to z głowy usunąć, wypłukać nie dali rady. Więc naprawdę radzę ci się zastanowić, siostrze też lekarze mówili operować puki jest tętniak stabilny inni przekonywali że czasu jest mało i mieli rację od diagnozy do śmierci 7 miesięcy!! I wcześniej nic się nie działo zrobili tomografie bo siostra miała jakiś tam polip w zatokach do operacji i przypadkiem to znaleźli. Teraz wszystkim radzę zoperować jak najszybciej jak tek lekarze mówią że się nadaje do operacji. Mi zostało tylko wychować synka siostry, miał tylko 1,5 roku jak siostra zmarła, nawet dobrze jej nie pamięta. Tylko on mi został i trochę wspomnień.
Ale ja mam tego tetniaka od urodzenia skoro do tej pory nic sie nie stało to moge tak jeszcze pozyć.Nie oszukujmy sie to jest operacja na mózgu, moze powsatc porazenie i co wtedy Chyba czytałam na wczesniejszych stronach który opisywała Agnieszka właśnie o swojej siostrze to działoi sie pare lat temu. pozdrawiam ZAŁAMANA
gość
28-02-2014, 20:36:23

Tętniaka to każdy ma od urodzenia jeśli ma ku temu predyspozycję i to,że masz go od urodzenia to ci powiedział na pewno lekarz ale nie wykryto ci go jak byłaś dzieckiem tylko teraz. Przeważnie od momentu wykrycia (to zależy jaki jest tętniak, gdzie umiejscowiony) w niewielkim czasie pęka i może to być niewielki wylew ale może być ogromny. Decyzja zawsze będzie należeć do ciebie ale skoro lekarz kwalifikuje go do operacji to trzeba czasami zaufać. Przemyśl to sobie tak na spokojnie :) I.
gość
01-03-2014, 12:40:15

Gość 2014-02-28 21:36:23 Tętniaka to każdy ma od urodzenia jeśli ma ku temu predyspozycję i to,że masz go od urodzenia to ci powiedział na pewno lekarz ale nie wykryto ci go jak byłaś dzieckiem tylko teraz. Przeważnie od momentu wykrycia (to zależy jaki jest tętniak, gdzie umiejscowiony) w niewielkim czasie pęka i może to być niewielki wylew ale może być ogromny. Decyzja zawsze będzie należeć do ciebie ale skoro lekarz kwalifikuje go do operacji to trzeba czasami zaufać. Przemyśl to sobie tak na spokojnie :) I.
Tętniak umiejscowiony jest na rozwidleniu tetnicy środkowej, gdyby nie moja sytuacja rodzinna mialabym tez inne podejscie. Dwóch inwalidów to nie do ogarniecia,
gość
01-03-2014, 12:40:42

Gość 2014-02-28 21:36:23 Tętniaka to każdy ma od urodzenia jeśli ma ku temu predyspozycję i to,że masz go od urodzenia to ci powiedział na pewno lekarz ale nie wykryto ci go jak byłaś dzieckiem tylko teraz. Przeważnie od momentu wykrycia (to zależy jaki jest tętniak, gdzie umiejscowiony) w niewielkim czasie pęka i może to być niewielki wylew ale może być ogromny. Decyzja zawsze będzie należeć do ciebie ale skoro lekarz kwalifikuje go do operacji to trzeba czasami zaufać. Przemyśl to sobie tak na spokojnie :) I.
Tętniak umiejscowiony jest na rozwidleniu tetnicy środkowej, gdyby nie moja sytuacja rodzinna mialabym tez inne podejscie. Dwóch inwalidów to nie do ogarniecia,
gość
01-03-2014, 12:43:56

Witam a co wam lekarze mówili na temat pracy fizycznej ?
gość
02-03-2014, 11:38:12

jestem po klipsowaniu lekarz powiedzial oszczedny tryb zycia,nie schylac glowe w dol,nie podnosic ciezkich rzeczy M

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: