Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-07-2011, 22:47:28

80 % wszystkich niepeknietych tetniakow u mlodych ludzi zabezpiecza sie poprzez embolizacje.Metoda uwazana przez neurochirurgow i neuroradiologow interwencyjnych za najbardziej bezpieczna i nieinwazyjna, w odroznieniu od kraniotomii polegajacej na otwieraniu czaszki, niosacej za soba wiele powiklan . Ty sama masz powiklania , 15 -3-2011pisalas , ze masz padaczke jako powiklanie po klipsowaniu niepeknietego tetniaka. Leczysz sie na padaczke po operacji ktora mialas we wrzesniu 2010r., a ktora jest wlasnie powiklaniem , lecza ciebie trileptalem w ilosci 900mg dziennie.I ty chcesz mscic sie za wlasne niepowodzenie, nie zycz drugiemu co tobie niemile.Nie odradzaj nigdy wiecej embolizacji , bo widzisz co tobie przyniosla jak ja nazywasz " normalna czy tradycyjna operacja".
Milion razy bezpieczniejsza od Kraniotomii. Jestesmy tu na forum ponad rok a niektorzy dluzej i mamy wiedze ,o jakiej ty mozesz dopiero posnic.wpadlas jak wiatr z niczym. Nie wiedzialas ze ja czytam watek o padaczce, znam wszystkie twoje wpisy i moge podac daty z godzinami wlacznie.Nie mac tutaj i nie klam , nie twoja wina , ze masz padaczke , ale badz uczciwa i nie krec , ze embolizacja nie jest polecana jest! przez profesorow z calej Polski. Doprowadzilas mnie mloda 20 - latko do rozstroju , ci , ktorzy dlugo tutaj pisza wiedza kto ja jestem. Pozdrawiam Was , musze wziac na uspokojenie bo cisnienie mi skoczylo na 180/90
Początkująca
24-07-2011, 00:54:17

Hmm...I po co się tak irytujesz? Tak moim powiklaniem jest padaczka ale ja mam swiadomosc tego i jakbys nie doczytala pisalam iz wiele sily poswiecilam na powort do zdrowia. O tym chyba juz zapomnialas.Mnie nie interesuje ile ty jestes tutaj na tym forum bo co ma to do rzeczy raczej nie wiele. Ja wyrazilam swoje zdanie na ten temat napisalam to co ja wiem z prawdziwych zrodel a myslec o tym mozesz co chcesz.
Czytaj uwaznie poniewaz napisalam ze to jest inwidualna sprawa kazdego kto na jaki zabieg sie zdecyduje . I wcale sie nie mszcze jak napisalas- bo dla mnie to bzdura bo nie mam za co .....
Nie wpadlam w ogole nie wiem czemu tak myslisz....
Przeczytaj jeszcze raz uwaznie moje posty a zauwazysz wiele istotnych rzeczy . Po pierwsze napisalam ze nie polecam a (to tylko mojej osobiste zdanie ) Po drugie napisalam dlaczego a po tzrecie jest to forum i mam prawo wyrazac wlasna opinie I niestety twoj post swiadczy tylko o twojej niskiej kulturze . Jak widzisz ty uparlas sie na embolizacje i nie przyjmujesz innej mozliwosci...
Troche pomyslunku .....
I to ze mam 20 lat nie znaczy ze nie mam wiedzy lub jestem smarkula .....
"nie oceniaj innych bo kiedyś sam zostaniesz oceniony"
koza
gość
24-07-2011, 01:26:47

A i do pani która bardzo się zdenerwowała......
Co do mojego zdania oczywiście go nie zmieniam chociaż nie twierdze ze embolizacja jest zła co można zauważyć w moich postach Trzeba się zastanowić co dalej .( za 20,30 lat)
Jeszcze chciałam coś wyjaśnić bo padly oskarżające słowa ze się mszczę......
padaczkę można mieć nawet od spirali która jest umieszczona w tętniaku wiec niestety nie jest powiedziane czy po embolizacji nie wystąpi padaczka .Na pewno jest sie mniej narażonym na takie powikłanie bo nie ma blizn ale wszystko zależny od wrażliwości mózgu........To tylko takie wyjaśnienie................
To jest mózg wiec tak naprawdę nigdy nie wiadomo co sie wydarzy............
gość
24-07-2011, 02:17:56

Nie masz wiadomosci na temat embolizacji, napisalas ze wprowadza sie endoskop do tetnicy, to jakies bzdury. Wprowadza sie system cewnikow, po nakluciu tetnicy udowej, i za pomoca cewnikow umieszcza sie spirale w tetniaku. Nie masz nawet pojecia jakiej wielkosci jest endoskop, nigdy go nie widzialas. Kultury musisz troche nabyc , bo pyskujesz zab za zab a wiadomosci nie masz zadnych.
gość
24-07-2011, 02:44:20

to ze napisałam ze wkłada sie endoskop to po prostu brakowało mi słowa wiec czepiasz sie szczegółów chodzi o caly sens wypowiedzi a nie pojedyncze slowa......
gość
24-07-2011, 16:07:05

Cisz abo pasa ściagne opanować sie prosze
Mateusz
gość
25-07-2011, 13:59:35

Mam pytanko jak tetniak sie odnawia to jest taki sam czy poprostu napływa tam ciurkiem krew czy jak to jest ? co to jest rekanalizacja?
gość
25-07-2011, 20:20:22

odpowiedzialam na tamtym watku
gość
26-07-2011, 09:47:47

Gość 2011-07-18 21:13:40
Gość 2009-04-10 13:11:00 Moja mama 63 lata poszła na badania do szpitala i dowiedziała się dzisiaj że ma tętniak w głowie nie wiem co z tym zrobić ponoć można go usunąć przez żyłe aortę nawet nie wiem jakie szpitale się spcjalizują w tego rodzaju chorobach, jedni mówią że szpital wolski inni że na banacha mam totalny mętlik w głowie każdy z kim romawiam na ten temat wie najlepiej ale nikt nie potrafi podać konkretu napiszcie coś

W Instytucie na Sobieskiego pewnie by pomogli twojej mamie tętniakabie usuną ale go zamkną i zabezpieczą przed pęknięciem bez otwierania głowy. pozdrawiam Sylwia

Witam!
Wczoraj miałem robioną punkcje lędźwiową,5 nakłuć i nic..wszystkie próby były nie udane,nie wiem kto mówił ze punkcja nie boli...ze zdjęcia z tomgrafa lekarze chyba nic nie wyczytali skoro podjęli decyzje żeby zrobić punkcje.głowa jak bolała tak i boli,do tego nadal utrzymują się tez kłucia głowy...czekam na kolejna punkcje,tym razem maja mi robić jakimś sprzętem który będzie pokazywać gdzie maja się wkuwać..nie wiem czy ktoś miał taki przypadek,że po operacji przez tętnice udowa,występowały tak długo bóle i klucia głowy,że niby może woda się zbierać w głowie...już teraz pozostało tylko czekać
gość
26-07-2011, 10:12:28

Witam!
Wczoraj miałem robioną punkcje lędźwiową,5 nakłuć i nic..wszystkie próby były nie udane,nie wiem kto mówił ze punkcja nie boli...ze zdjęcia z tomgrafa lekarze chyba nic nie wyczytali skoro podjęli decyzje żeby zrobić punkcje.głowa jak bolała tak i boli,do tego nadal utrzymują się tez kłucia głowy...czekam na kolejna punkcje,tym razem maja mi robić jakimś sprzętem który będzie pokazywać gdzie maja się wkuwać..nie wiem czy ktoś miał taki przypadek,że po operacji przez tętnice udowa,występowały tak długo bóle i klucia głowy,że niby może woda się zbierać w głowie...już teraz pozostało tylko czekać

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: