Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (439)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-03-2017, 16:08:17

Drogi gościu, który pracuje w gospodarstwie rolnym. Mam nadzieję,że radzisz sobie z obowiązkami i dobrze się czujesz. Lekarze orzecznicy uzdrawiają nas momentalnie, neurolodzy i neurochirurdzy też mówią, żeby żyć normalnie. Podobno jesteśmy zdrowi. Czasami pada określenie ,, oszczędzający tryb życia". Cokolwiek to znaczy. Nie wiem , czy bardzo ciężka praca nie szkodzi naszemu zdrowiu. Wtedy doradzają, zmień zawód, jak ci nie pasuje, bo za ciężko, za głośno. O ile wiem, mało kto dostaje rentę po embolizacji i bez dodatkowych chorób, niesprawności. Trzymam kciuki, powinno być dobrze. Ja po wylewie i embolizacji pracuję w dosyć ciężkich warunkach już 5 rok. Pa. G.
gość
17-03-2017, 16:12:09

Gość 2017-01-30 21:03:35
Naczyniak i tetniak to nie to samo , tetniak moze peknac i powstaje wowczas krwawienie podpajeczynowkowe , jesli jest rozlegle zalewa caly mozg i tragedia , jesli w pore otworza czaszke i zaklipsuja pekniety tetniak , mozna jakos uciec grabarzowi spod lopaty. Naczyniak to pikus , nie ma czym martwic sie.
Niestety, naczyniak niekiedy może być bardzo niebezpieczny. Zagraża zdrowiu tak samo jak groźny tętniak. W lżejszych wypadkach operuje się albo obserwuje. Nie masz racji. Wiem, że naczyniaki to ,, nie pikusie". G.
gość
17-03-2017, 16:36:10

Drogi gościu, którego mama miała powtórną embolizację, napisz czy wszystko dobrze, ja ciągle się martwię ,że spotka mnie to samo. A cholernie boję się iść na angiografię. Omijam ostatnio badania kontrolne. Mama miała bóle głowy??!! ciężką pracę, skąd pogorszenie? wiem, że się zdarza, bo czytam na forum o rekanalizacjach. G.
Początkująca
16-04-2017, 20:54:42

Hejka. Wiecie co mi tez się ten tętniak ponoć rekanalizuje :( Jestem dwa lata po embolizacji. Teraz dostałam skierowanie na badania pilne : ( Ale nie ma co musi być dobrze.
gość
17-04-2017, 19:27:26

Musi być dobrze 👍 nie martw się czarnuka ważne że się żyje poprawia i będzie ok
gość
17-04-2017, 20:01:04

Do Czarnulki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ewentualnie poprawią. Czy masz inne objawy: ból głowy, wysokie ciśnienie, a może przepracowałaś się? Jesteśmy z tobą, badaj się dalej- angiografia?? napisz proszę, co będzie dalej. G.
Początkująca
17-04-2017, 21:14:35

Mam do zrobienia rezonans magnetyczny z kontrastem i bez kontrastu i do tego angio MR. Wiecie boje się :( Boje się znów poddać się embolizacji ale co ma być to będzie :(
I czy jakieś bóle głowy mam? Powiem Wam ze mam. Praktycznie dzień w dzień mnie glowa boli, a co do ciśnienia to powiem Wam ze mam normalne . I przemęczenie nie wchodzi tutaj w grę bo ja nie pracuje od kiedy przeszłam embolizacje. Raczej starałam się nie przemeczac się.
gość
20-04-2017, 13:03:59

jestem 1,5 miesiąca po embolizaji.Głowa mnie nie bolała i nie boli.Tętniaki wyszły przy rezonansie przy okazji badania na coś innego.Po zabiegu czuję się tak samo jak przed,tylko ta świadomość że je mam nie daje mi spokoju.Lekarz powiedział,że mam żyć normalnie ale nie mogę się schylać ,kręci mi się w głowie,szybciej się męczę.Jak chciałam jechać do sanatorium to niewskazane,bo co będzie jak wzrośnie ciśnienie.Lekarz nie dał mi zezwolenia.więc nie wiem co to znaczy żyć normalnie?
Początkująca
20-04-2017, 20:31:18

Ja dzisiaj jestem po badaniach we wtorek mam mieć wyniki. Martwię sie ale co ma być to będzie. :) Pozdrawiam
Początkująca
20-04-2017, 20:37:12

Gość 2017-04-20 15:03:59
jestem 1,5 miesiąca po embolizaji.Głowa mnie nie bolała i nie boli.Tętniaki wyszły przy rezonansie przy okazji badania na coś innego.Po zabiegu czuję się tak samo jak przed,tylko ta świadomość że je mam nie daje mi spokoju.Lekarz powiedział,że mam żyć normalnie ale nie mogę się schylać ,kręci mi się w głowie,szybciej się męczę.Jak chciałam jechać do sanatorium to niewskazane,bo co będzie jak wzrośnie ciśnienie.Lekarz nie dał mi zezwolenia.więc nie wiem co to znaczy żyć normalnie?
Wiem co to znaczy być po embolizacji. Mnie tez na początku przy schylaniu głowa bolała. I ja tez nie rozumiem jak my chorzy mamy żyć normalnie. Jak nawet przemeczac sie nam nie wolno i wgl. :( Łatwo jest komu kolwiek to mówić a my wiemy z jakim dziadem mamy do czynienia . :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: