Reklama:

tegretol = wypadanie wlosow + tycie (39)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-07-2015, 12:17:48

Można sobie przetestować bez recepty lek Piloxidil. U mnie się sprawdził bardzo dobrze. Nie sądziłem, że tak szybko pojawią się pierwsze efekty. Warto zadbać o swoje włosy już na samym starcie, jak tylko pojawią się pierwsze oznaki łysienia. Wtedy łatwiej jakoś zadziałać.
gość
25-08-2015, 09:34:42

Może sprobujecie piloxidil - mi bardzo pomogl
gość
07-08-2016, 16:13:08

Mam pytanie czy komuś wypadaly włosy po tegretolu cr 200??
gość
25-06-2017, 08:58:43

Kochani. Ja tegretol dostałam jako lek na nerwicę. Słyszałam że mieli go wycofać z apteki bo wywołuje silne paranoje. U mnie to silne zawroty głowy praktycznie non stop. Nie mówiąc o tym co dzieje się po zażyciu Marihuany. Odstawiłam go dwa tygodnie temu. Ale wczoraj po myślałam że zaliczę zgon. Ogólnie słyszałam że aby tegretol opuścił organizm potrzeba miesiąca. Jak to jest?
gość
02-02-2018, 00:53:16

Lysienie czasem przejmujemy w genach ja przyjmowalam na paczatku depakine i to byl horror a po tegretolu jest super mozna zapomniec o chorobie czy zamartwiania czy sie zemdleje czy nie jednak jak sie zaprzetanoe brac to po mc napad murowany
gość
03-01-2019, 08:03:25

Małgosia73 2010-02-25 23:38:22
Ja, na tegretol nie mogę narzekać ataki po nim ustały na trzy lata. Jak, ja zaczynałam go brać 20 lat temu był nowością. Dostać go można było z darów albo w niemczech.
ok chyba nie taka nowość skoro mogą corka zazywa już od 24 lat .nigdy nie było problemów z kupnem
gość
03-01-2019, 08:05:16

Gość 2019-01-03 09:03:25
Małgosia73 2010-02-25 23:38:22
Ja, na tegretol nie mogę narzekać ataki po nim ustały na trzy lata. Jak, ja zaczynałam go brać 20 lat temu był nowością. Dostać go można było z darów albo w niemczech.
oj chyba nie taka nowość skoro moja corka zazywa już od 24 lat .nigdy nie było problemów z kupnem
gość
19-01-2019, 21:37:47

Cierpię na polineuropatię czuciowo-ruchową typu akcjonalnego (badanie EMG) o nieokreślonej przyczynie, prawdopodobnie wskutek zatrucia organizmu Tegretolem. Wiem, że Thiogamę podaje się chorym z cukrzycą, ale czy lek ten pomaga również nie-cukrzykom, którzy mogą z niego zrezygnować?
gość
28-01-2019, 12:05:25

Witam.Czytajac twój post to ciężko jest mi wypowiedzieć się na temat twojej choroby na którą chorujesz,bo pierwszy raz spotykam się z taką chorobą.Ja mam padaczkę i wcześniej przyjmowałem TEGRETOL lecz mi go wycofano.Ja z tego co wiem to Tegretol miał być wycofany,gdyż mało co się nim leczy.Jedynie jest używany do leczenia, ale w szczególnych przypadkach,a tak to wogule nim się nie leczy.Pytasz czy ten lek pomaga nie cukrzykom którzy mogą z niego zrezygnować?.Trochę dziwnie sformułowałaś swoje pytanie.Bo najpierw nasówa się pytanie jaki był powód,że ta osoba zaczęła przyjmować Tegretol.Bez powodu od tak nie zaczęła przyjmować Tegretolu.Ja przyjmowałem Tegretol bo w latach 80-tych to był najlepszy lek w leczeniu padaczki.Dziś medycyna poszła z postępem do przodu i pewne leki takie jak Tegretol,Relanium,itp. zostają wycofywane gdyż nie nadają się do leczenia.Są poprostu zbędne.Tegretol podaje się temu kto go bardzo potrzebyje,a tak to jest on zastepowany lekami nowszej generacij,o skuteczniejszym działaniu.Ja podejrzewam że jeśli dana osoba nie będzie bardzo potrzebowała przyjmować Tegretolu to on zostanie jej całkowicie wycofany i dany jakiś lek zastępczy o lepszym działaniu.Ja właśnie miałem taką sytuację.Jak poszedłem na 1-szą wizytę do Neurologa i powiedziałem mu że przyjmuję Tegretol to odrazu mi go wycofał i dał lek zastępczy o lepszym działaniu.Więc niech dana osoba skontaktuje się ze swoim lekarzem i wtedy będzie wiadomo co dalej robić.Bo tak samemu wycofywać sobie leki to jest trochę ryzyko.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: