Reklama:

tegretol = wypadanie wlosow + tycie (39)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2007, 17:28:00

jakie macie doswiadczenia w tym temacie?
oraz - po jakim czasie karbamazepina zaczyna dzialac?
gość
28-11-2007, 22:52:00

witaj , mam identyczne objawy po tegretolu co prawda mam duza dawke 2 *** 400 mg, oraz wiele innych skutkow ubocznych.Zycze zdrowia. Pozdrawiam Anna.
gość
29-11-2007, 04:42:00

a rozregulowanie gospodarki hormonalnej ? przy zazywaniu hormonow w adrogenizmie?
gość
11-11-2008, 23:38:00

u mnie tycie, nudności, na praktykę ciągłe utraty równowagi, drganie kończyn i niemożność ich opanowania + inne.
życzę wszystkim zdrowia...
gość
25-11-2008, 20:24:00

KOCHANI znalazlam wreszcie współbratyńców bioracych TEN CHOLERNY TEGRETOL, ja najpierw uzyskałam troche rad na poscie " padaczka", tam sa wspaniali ludzie, otrzymałam wiele rad od nich i opini o tym leku , opinie sa podzielone, ale ja przyłączam sie do tych że czuję się źle po nim, tez mam przypisaną dawkę 2x 400, ale narazie jestem w okresie przystosowania organizmu, jednak miałam zacząc ju brac rano 200 , wieczór 400, postanowiałam ze najpierw zacznę od 300, podzieliłam tabletki, miałam dobre przeczucie, po godzinie miałam mały atak, a tak na codzien , kołuje jak samolot, na początku , miałam wrażliwość na swiatło, syczy mi w uszach i tak jest , nie wiem czy to jest dobrze , ale zblizam się do wniosku ze to jednak nie ten lek, zresztą byłam prywatnie u lekarki i powiedziała że po złym eeg nie wali się takich leków odrazu, KOCHANI TRZYMAJCIE SIE MOCNO ANETA
gość
25-11-2008, 21:20:00

a ja powiem ze ten lek nie jest taki zly jak mowicie, biore tegretol ponad 4.5 roku, nie zauwazylem zadnych skutkow ubocznych typu wypadanie wlosow czy tycie itp itd etc, jezeli chodzi o ataki to u mnie jest ciezsza sprawa wiec nie bede tego mieszal w tym temacie bo nie ma sensu
pozdrawiam
Junoumi
gość
25-11-2008, 21:39:00

hej.
Ja też biorę tegretol mimo tego że nie mam do końca zdiagnozowanej choroby. Chciałabym zapytać ponieważ mam co do tego pewne wątpliwości. Od dłuższego czasu mam zawroty głowy kilka razy w ciągu dnia, szczególnie podczas wstawania, zmiany pozycji ciała. Często tracę przy tym przytomność, lub nic nie widzę , nie czuję. Trwa to już od kilku lat(ok 7). Lekarz rodzinny stwierdził ze to nic poważnego lecz ja chciałam uzyskać konsultacji z neurologiem. Miałam 2 razy robione EEG i za każdym razem wyszło nieprawidłowe. Tomografia- prawidłowa, teraz czekam na rezonans magnetyczny. Prawdopodobnie jest to padaczka...co o tym sądzicie????
gość
26-11-2008, 17:36:00

kochanie bierzesz tegretol. to lek p/padaczkowy, a objawy padaczek sa tak różne że trudno powiedziec, ja te nie mam zdjagnozowanej padaczki , jedno eeg o tym nie swiadczy, tak powiedziała mi doswiadczona pani doktor, wiec jesli eeg wskazuje, trzeba trochę czasu aby wystawic taką diagnozę głowka do góry, ja tez czuję sie fatalnie - np dziś jakby ktos klamry założył na potylice , nie mowiąc o lotnisku w głowie , no cóz tak bywa,
Początkująca
28-11-2008, 00:03:00

26-11-2008 o 18:36, gość :
kochanie bierzesz tegretol. to lek p/padaczkowy, a objawy padaczek sa tak różne że trudno powiedziec, ja te nie mam zdjagnozowanej padaczki , jedno eeg o tym nie swiadczy, tak powiedziała mi doswiadczona pani doktor, wiec jesli eeg wskazuje, trzeba trochę czasu aby wystawic taką diagnozę głowka do góry, ja tez czuję sie fatalnie - np dziś jakby ktos klamry założył na potylice , nie mowiąc o lotnisku w głowie , no cóz tak bywa,

Cześć
zawroty,omdlenia ,zachwiana równowaga są częstymi objawami przy problemach z błednikiem.Lekarz rodzinny niczego nie wytłumaczy może jedynie podać książkowe definicje,więc czym prędzej do neurologa.Żeby zdjagnozować padaczkę najlepiej zrobić to w szpitalu,zostaną przeprowadzone badania jak choćby wywoływanie ataku.Badanie EEG ma to do siebie że za każdym razem może wyjść inaczej,ale jest nieszkodliwe i można je robić w miarę często. [addsig]
gauri
Początkująca
28-11-2008, 00:05:00

26-11-2008 o 18:36, gość :

Cześć
zawroty,omdlenia ,zachwiana równowaga są częstymi objawami przy problemach z błednikiem.Lekarz rodzinny niczego nie wytłumaczy może jedynie podać książkowe definicje,więc czym prędzej do neurologa.Żeby zdjagnozować padaczkę najlepiej zrobić to w szpitalu,zostaną przeprowadzone badania jak choćby wywoływanie ataku.Badanie EEG ma to do siebie że za każdym razem może wyjść inaczej,ale jest nieszkodliwe i można je robić w miarę często. [addsig]
gauri

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: