Reklama:

śpiaczka (15627)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-03-2010, 15:30:57

zapomnialam sie podpisac.Barbara
gość
02-03-2010, 21:22:34

witaj Barbaro moj maz jest po porazeniu pradem i niedotlenieniu ale nie ma porazenia konczyn tylko mial niedowlad spowodowany tym ze b yl przywiazany pasami na intensywnej wiec miesieczna rehabilitacja postawila go na nogi wypadek mial 6 m temu nie mial przykurczy dla nas najwiekszy problem to zaburzenia pamieci wiec nie moge ci nic doradzic lekarz powiedzial ze ma dobra tomografie dobre przeplywy i czeka go dluga rehabilitacja mam nadzieje ze pamiec mu wroci bo jak narazie jest to bardzo uciozliwe bieganie po calym mieszkaniu ciesze sie ze chodzi ale sa chwile ze mam dola opieka nad osoba nieswiadoma swoich czynow wymaga cierpliwosci a mi jej czasem brakuje ale podnosze sie i walcze dalej i czekam az moje sloneczko wyzdrowieje pozdrawiam i zycze powodzenia Maria
gość
06-03-2010, 12:55:30

Witam, moja mama była w farmakologicznej 6 tygodni i 2 dni (po komplikacjach po operacjach). W tym czasie usłyszeliśmy kilkakrotnie, ze nie ma już szans na wybudzenie jej, raz usłyszeliśmy, ze czas już do pogrzebu się przygotować....

Mama od ponad tygodnia jest przytomna i funkcjonuje całkiem nieźle dwa dni temu została wyjęta rurka po tracheotomii i mama zaczęła mówić... mówi od rzeczy, myli fakty to jest straszne...
Pytanie czy to jest normalne? takie zachowanie po wybudzeniu?
Dodam, ze operacje i leczenie nie miały nic wspólnego z "głową" (psychiką)

Czekam na odpowiedzi
Magda
Wtajemniczony
07-03-2010, 07:39:48

Marychaj, jest taki sklep ale w Warszawie na ul. Broniewskiego.
Pozdrawiam TataPaulinki
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl
gość
07-03-2010, 08:39:52

Magda,
takie zachowanie jest normalne. Moj tata spal dluzej niz Twoja mama. Ma ogromne problemy z pamiecia, nie wie kto go odwiedzil, nie wie do konca, co sie w ogol niego dzieje itd. Mysle, ze to przejdzie, a ile bedzie trwac to nie wiem, zalezy od czlowieka. Po prostu cierpliwosci.
Pozdrawiam
Paula
gość
07-03-2010, 15:02:24

Witaj Mario.Bardzo ci dziekuje ze sie odezwalas.No z twoim mezem jest calkiem dobrze w stosunku do naszego chorego.Zycze ci duzo duzo cierpliwosci bo to jest najwazniejsze dla ciebie w tej chwili.Pozdrawiam was serdecznie .
gość
07-03-2010, 21:51:35

Tato Paulinki - a mógłbyś podać chociaż nazwę tego sklepu? Pozdrawiam serdecznie - Marychaj
gość
08-03-2010, 10:38:01

Orto-Tech. Wypożyczalnia, sprzedaż i skup sprzętu rehabilitacyjnego
01-780Warszawa,Broniewskiego 21
woj. Mazowieckie, pow. Warszawa, gm. WarszawaBranża: Medyczny, rehabilitacyjny sprzęt
Tel/fax: 22 663 08 73

www.orto-tech.com.pl
gość
08-03-2010, 14:56:44

Jeśli chodzi o pamięć to jest to normalne. Strasznie ciężko jest ją że tak powiem odnowić. Mój tata po wylewie po roku czasu od wypadku nie orientuje sie jaki dziś miesiąc, dzień. Wie za to kto go odwiedził tydzień temu, miesiąc temu. Może bardziej zapamiętuje osoby niż daty.
Jameska
gość
08-03-2010, 19:57:49

Tato Paulinki - dzięki - Marychaj

Jameska - a jak pupa, lepiej?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: