Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-09-2009, 19:32:35

witam moj maz jest wybudzony bez kontaktu afazja nie chce jesc wyplowa wszystko co dostanie przebywa na oddziale rehabilitacyjnym czy moze mi ktos poradzic jak mam go karmic czy moze zabrac do domu
gość
29-09-2009, 05:15:22

A jaka jest przyczyna tego, że wypluwa? Nie smakuje mu, nie ta osoba go karmi ?

Jeszcze podaję zestaw ziół o.A.Cz. Klimuszki na anemię:
1.liść pokrzywy,2.liść czarnej porzeczki,3.liść orzecha włoskiego,4.liść bobrka,5.ziele krwawnika,6.korzeń mniszka lekarskiego,7.kłącze tataraku,8.owoc róży,9.owoc jarzębiny,10. kwiatostan głogu,11.owoc jałowca - wszystko po 50 g dobrze wymieszać - parzyć 1 łyżkę stołową na szklankę wody. Pić 3 x dziennie przed posiłkiem. Dobrze jest pić przed kolacją mały kieliszek nalewki sporządzonej z : siedem łyżek świeżych liści majowej pokrzywy drobno pokrojonej, zalanej rozcieńczonym spisytusem pół na ół z wodą w ilości 3/4 litra. Po 10 dniach nalewka jest już gotowa. Nadto przyjmować doustnie ampułkę Biostyminy na dzień. Tak zaleca Klimuszko.
Pozdrawiam - Marychaj
Ps - juz 4 x wklepałam kod i nie chce mi przyjąć, za każdym razem zjada jakieś litery, spróbuję jeszcze raz. To chyba dlatego ludzie nie piszą.
Forumowicz
29-09-2009, 16:47:25

Go[ :36:43 Grzesiek, super fotka :) podziwiam Cie za Twoje poczucie humoru mimo ze los Cie nie rozpieszcza,
pozdrawiam,
Megi

Hej. Dzieki :) a jak tak jezdzilem po oddziale dla jaj to mysleli ze jestem pomylony haha. Pozdr
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
29-09-2009, 20:16:22

witam trudno mi powiedziec jakka jest przyczyna maz nie wypowiada sie na temat jedzenia mowi ale niektore zdania sa logiczne a niektore trudne do zrozumienia ale walczymy robimy co sie da zeby chociaz troche zjadl bo nie bedzie mial sil na rehabilitacje wspomne maz mial wypodek 2m temu jest po niedotlenieniu dziekuje za przepis na anemie maria
gość
30-09-2009, 08:51:05

Gość 2007-04-24 12:26:00 Witam, mó tata nie ma odlezyn,ale wem ze to jest straszne bo moja babcia miala.Najlepiej jest zapobiec, bo później jest bardzo ciężko ich sie pozbyc.Wiem ze te plastry sa podobno bardzo dobre.Slyszałam też coś o mace ziemniaczanej na odlezyny

Niewiem jak on jest w tej klinice rehabilitowany, czy jest sadzany pionizowany to jest bardzo wazne.

Mazocha pionizowali juz po drugim dni.Nawt prof. talar mówil jak najszybciej na wózek i pionizowac

Prof Talar twierdzi
gość
30-09-2009, 17:58:23

Marychaj prosze ciebie o kontakt.prosze o pomoc w sprawie niedogojonej odleżyny.napisz na emaila:karolina.blue@buziaczek.pl
Jameska
gość
01-10-2009, 05:17:54

Jameska - w sprawie odleżyn mam małe doświadczenie, poniważ Jacek miał tylko jedną na głowie na potylicy, która zrobiła mu się na OIOM-e. Z tą odleżyną pojechaliśmy na rehabilitację na Jurasza do Bydgoszczy i tam lekarz Andrej /napewno wielu z Was go zna/ oczyścił chirurgicznie mu tą odleżnę z martwicy, a następne leczenie to lampa bioptron, prysznicowy laser. Nie kazali mi jej niczm smarować i do domu wróciliśmy bez odleżyny. Największą uwagę przykładam na zapobieganie odleżynom. Większe doświadczenie ode mnie mają Edyta i Aśka od Karola, ponieważ dłużej, ale z bardzo dobrym skutkiem walczyły z odleżynami. Może Wy dziewczyny doradzicie coś Jamesce. Pozdrawiam - Marychaj
gość
01-10-2009, 07:02:20

Tak my mieliśmy okropną walczyliśmy przez 10 miesięcy aż skończyło się na operacyjnym usunięci i po tygodniu nie było już problemu. Edyta
gość
01-10-2009, 07:13:33

U nas była odleżyna wielkości pięciozłotówki,głęboka,4 stopnia.po 6 miesiącach dziura zarosła ale pozostała czerwona gruba skorupa.nie wiem jak to wyleczyć.miałyście styczność z czymś takim?
Jameska
gość
01-10-2009, 19:53:19

Mam mężą ktory jest po wypadku, ma zlamany 7 krag piersowy i otwarty uraz czaszkowo-mozgowy 4-go stopnia.Walczymy o polepszenie jego stanu zdrowia od 1.5 roku.Ma założony peg do żołądka i teraz nie wiemy co z tym zrobić,ponieważ od jakiegoś czasu pojawiły się silne bole w okolicy pega.Lekarz rodzinny twierdzi że trzeba go usunąć ponieważ możebyć stan zapalny otrzewnej.Chociaż powinien jeść bo może połykać ale nie chce jeść bo ma wstręt do jedzenia.Nie wiem co mam z tym zrobić bo jeśli usuną pega a nie bedzie jadł co wtedy robić.Osoby ktore miały taki problem prosiła bym o pomoc ponieważ lekarze tylko proponuja usunięcje pega a co dalej? Proszę o pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: