Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
23-08-2007, 12:16:00

Agnieszko a Kaldyum - to jony potasu.[addsig]
Aniaiania
gość
23-08-2007, 15:09:00

Iwono oto adres do szpitala w Bydgoszczy i inne informacje:
Szpital Uniwersytecki w Bydgoszczy
ulica Sklodowskiej-Curie 9
85-094 Bydgoszcz
telefon (0-52)5854000
e-mail: sekretariatszpitala@cm.umk.pl
adres e-mail:www.szpital uniwersytecki.bydgoszcz.pl

Klinika rehabilitacji, szpital uniwersytecki w bydgoszczy:
- kierownik dr.hab.n.med - Wojciech Hagner
tel/fax: (0-52)5854330 lub (0-52)5854042

skierowanie do kliniki rehabilitacji w bydgoszczy znajdziesz w internecie - oto adres:
www.szpitaluniwersytecki.bydgoszcz.pl/kliniki/KiK_Rehabilitacja.htm

powodzenia!!!!!!!!
gość
23-08-2007, 16:20:00

10 Wojskowy Szpital Kliniczny w Bydgoszczy -www.10wsk.mil.pl
gość
23-08-2007, 18:11:00

dziekuje za adresy szpitala w bydgoszzy narazie moj brat idzie na oddzial rehabilitacji neurologicznej do puszczykowa kolo poznania a potam zalatwiac bede bydgoszcz dzis jadl pierwszy raz z lyzeczki i polknal to co mu dalismy wiec promyk nadziei robi sie coraz wiekszy dzis mija miesiac od wypadku i jego spiaczki przeszedl skomplikowana operacje glowy z usunieciem 1/3 prawj polkuli mozgu wlacznie ale oddycha sam i z tego juz trzeba sie cieszyc
gość
23-08-2007, 19:35:00

Mi również przyda się adres do Bydgoszczy. Ale podobno kolejka oczekujacych jest baaardzo długa? A czy wiecie konkretnie jakie warunki trzeba spełniać, zeby dostać się na taki oddział rehabilitacyjny?? Ktoś mi pisał, ze trzeba być odłączonymod respiratora i musi być kontakt z pacjentem.
Od niedawna jestem na Waszym forum i jeszcze nie orientuję się do końca w osobach i sytuacjach. Jestem zaskoczona, ze jest Was tak dużo i jesteście tacy aktywni. Dotychczas myślalam, ze śpiączki zdarzają się głównie na filmach. Czasem ktoś się budzi po latach i jest happy end. Okazuje się, ze jest inaczej
Moja mama jest już w śpiączce 1,5 miesiąca. Przeczytałam w jednym z postów, ze miesiąc to jeszcze niedługo. A mi się dłuży jak wieczność. Myślicie, ze są jakieś szanse na wybudzenie?
Lekarze podają tylko te najgorsze informacje. Już kilka razy mówili nam, ze nie ma nadziei. Przypuszczam, ze w ten sposób zabezpieczają się na wypadek gdyby coś nie poszło. Ale w ten sposób odbierają nam nadzieję. Coraz częsciej zaczynam wątpić Jestem już załamana tą sytuacją.
W przyszłym roku bronię magisterkę, a mama była taka dumna ze mnie. Bardzo chcialabym, zeby to zobaczyła. Byłyśmy, jesteśmy bardzo sobie bliskie. Ciężko mi patrzeć jak się męczy.
Czy już teraz może być prowadzona jakaś rehabilitacja? Lekarze nic nam nie mówią, w niczym nie pomagają, nie doradzają. Trzeba siłą wyciągać z nich każdą informację.
Pozdrawiam,
Agniecha
gość
23-08-2007, 20:19:00

Iwono jezeli twoj brat po miesiacu zaczyna jesc samemu to juz to samo w sobie jest dobra prognoza.
jezeli chcesz przeniesc brata do bydgoszczy po pobycie w puszczykowie, juz teraz powinnac zaczac zalatwiac miejsce. Szpital w Bydgoszczy ma jeden z najlepszych w europie oddzialow rehabilitacji-neurologicznej.
Forumowiczka
24-08-2007, 09:53:00

Hej, mam pytanie odnośnie leku o którym pisałyście: celebryzyna, ja znalazłam informację tylko że jest coś co się nazywa cerebryzyna, ale to się podaje we wlewach, czy wy to stosujecie we wlewach, ile kosztuje ten lek, bo w aptece mi powiedzieli że 100zł jedna ampułka, ale sami nie wiedzieli dokładnie, dlatego też potrzebuje informacji od was, czy ten lek podajecie równorzędnie z neotropilem? czy może jako zamiennik, bo to ma chyba podobne działanie.[addsig]
Aniaiania
Wtajemniczona
24-08-2007, 14:13:00

do Agniechy: witaj! musisz sie trzymac bo ie ma innej opcji !!! Wszystko Mamie opowiadaj, o przygotowaniach do magisterki i dalej, bedzie z Toba. Jak juz przeszlas przez etap lekarzy ktorzy nie udzielaja informacji, to proponuje wydrukowac to forum, sprawdzic posty dokladnie, znajdziesz tu b. duzo, pewnie wiekszosc sie przyda, sama zobaczysz. co do rehailitacji, to oczywiscie zaczynaj, nie ma na co czekac. cwiczenia bierna na pewno, masaz metoda Talara, reszta do konsultacji (elektrostymulacja-zalezy od stanu pacjenta, czy nie ma spastyki, my u mamy nie mozemy stosowac wlasnie ze wzgledu na spastyke, elektro moglaby ja nasilic). robcie wszystko co moze Mame zaktywizowac, na roznych plaszczyznach. trzymam kciuki, masz duzo sily o ktorej moze jeszcze nie wiesz. dzis mia rowno 4 miesiace od niewydarzonej operacji naszej mamy po ktorej juz sie nie wybudzila, trzy miesiace temu tez nie wiedzialysmy czy damy rady. nie mowie ze idzie jak po masle, ja srednio 3 x na tydz. mam dola, mysle zejuz nie moge, ale nastepnego dnia wszystko zaczyna sie od poczatku. trzeba tylko nie watpic. lekarzy w kwestii dobrej rady olej, chyba ze trafisz na jakiegos fachowca z odruchami ludzkimi, tzn. empatia ktory naprawde CHCE pomoc. na takich tez sie czasem trafia
pozdrawiam Cie oraz wszystkich tu.
niestety nikt nie odpisal na moje pytanie dotyczace szczegolow uzytkowania REHABA. gdzie to dostac za ile i dokladnie dla kogo to cudo? czy to jest to samo co elektrostymulacja? ponawiam prosbe o info.
Justyna
Isabell48
gość
24-08-2007, 14:37:00

hej!
justyna ja juz dawno napisalam odnosnie tego rehab. i le kosztuje i jak go dostac. a co do tego dla kogo on jest przeznaczony to tak ogolnie trudno jest powiedziec. my bylismy na konstultacji w bydgoszczy i tak bardzo czesto to urzadzenie wykorzystuja u pacjentow.

raz jeszcze: koszt ok. 550 zl a znajkdziesz to na stronach poswiecinym metodzie TENS.

aniu co do tego leku to sie zgadza jest drogi. my teraz podajemy go domiesniowo tak dla przypomnienia. jedo dzialanie to glownie praca nad pamiecia i mozliwoscia uczenia sie. tak ogolnie . sama tez dokladnie tego nie wiem, bo w tej sferze to moja siostra wszystko prowadzi.

Doly? ktoz ich nie ma....

agnieszka
gość
24-08-2007, 15:04:00

cześć aniu, mój wojtek też brał ten lek ja płaciłam za ampułkę 70 zł ale żadnych rewelacji nie było on powoduje zmniejszenie obrzęku,pomaga w nauce czyli na pamięć i musi być podawany w szpitalu
dziękuję ulu że odpisałaś mi ja nie mam czasu na pisanie ale czytam wieczorami bo to skarbnica wiedzy każy ma jakieś doświadczenie edyta.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: