Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-04-2009, 08:36:00

Grześ dzieki za info, z tego co piszesz to chyba nasz Karol nie da rady ,jest leżący, ale dziekuje ze dzielisz sie takimi informacjami , pamietam jak pisałes o Poznaniu, więc chyba po Reptach trzeba cos pomyslec w tym kierunku
pozdrawiam Małgorzata
gość
27-04-2009, 08:45:00

Najlepiej w stabilnym i bez respiratora, choć zdarzają się również przypadki, że chorzy z respiratorem są w domach!!! (choćby przykład Janusza Świtaja)
gość
27-04-2009, 09:56:00

09-01-2007 o 19:24, gość :
Przykro mi bardzo ale po uszkodzeniu pnia mózgu...szanse na poprawe zdrowia pani szwagra sa jak 1:100000000000000 przykro mi bardzo ale w medycynie jest to praktycznie nie realne............byc może zdażyc sie ze odzyska przytomnosc ale wszelkie symptomy zycia -poprostu jch nie bedzie ....człowiek jak roślinka!!!!! wiem cos o bólu jaki panstwo przezywacie bo moja bliska osoba ...odeszła z tego swiata...........prosze byc dobrej mysli/..............

NÓŻ W KIESZENI MI SIĘ OTWIERA jak czytam takie bzdury. Kim jesteś, żeby pisać takie bajadery... Moja mama miała uszkodzony pień mózgu - podobno znacznie. Lekarze mówili takie same bajadery jak TY (że będzie roślinką...)!!!! Moja mama po pięciu miesiącach próbowała chodzić, sama jadła posiłki (prócz zup), rozmawiała z nami, śmiała się z dowcipów i sama je wymyślała, próbowała czytać, powoli wracała jej pamięć wsteczna (np. pamiętała adresy swoich przyjaciół, pamiętała daty urodzi i imienin członków rodziny), poznawała wszystkie swoje koleżanki, śpiewała z nami piosenki harcerskie, były dni kiedy zapamiętywała bieżące rzeczy (np. co jadła na śniadanie, kto ją rano odwiedził)... i to wszystko po poważnym uszkodzeniu pniu mózgu.....
Ludzie, zanim napiszecie jakiekolwiek bzdury zastanówcie się dziesięć razy, a jak trzeba to jedenaście!!!!!!!!!!!!!!!!

magda

Nawiasem mówiąc, po tomografi komputerowej (piszę na podstawie wyników badań tomografi mojej mamy i rozmów z wieloma lekarzami) NIKT nie jest w stanie ocenić stopień uszkodzenia pnia mózgu. Taką ocenę można otrzymać podobno TYLKO po rezonansie. Tomograf zazwyczaj pokazuje brak uszkodzenia mózgu i na tej podstawie lekarze ustalają, że w związku z tym uszkodzony jest pień mózgu. Dowiedz się od lekarzy na jakiej podstawie ustalili uszkodzenie pnia mózgu i na jakiej podstawie oceniają, że uszkodzenie to jest spore. Jeśli z obserwacji i domysłów - to niech wsadzą sobie te obserwacje w BUTY!!!!!
m
gość
27-04-2009, 10:01:00

O matko post po wyżej jest mój... odpowiedź dałam na czyjś post sprzed kilku lat... niezauważyłam... kurcze niemogę się pozbierać...

m
gość
27-04-2009, 13:44:00

nic nie szkodzi że sprzed kilku lat - ale odpowiedż jest prawdziwa
trzymaj się kokaikam, jsteśmy z tobą
gość
27-04-2009, 14:44:00

żeby wyjść do domu z respiratorem pacjent tez musi być w stanie stabilnym. jest coraz więcej osób objętych programem wentylacji domowej. pozdrawiam. mirka
gość
27-04-2009, 17:53:00

Dzisiaj Jacek na polecenie Niebieskookiej poruszł palcami prawej nogi, do tej pory potrafił tylko poruszyć całą nogą. Ruch był minimalny, ale był, natomiast lewą nogą tego jeszcze nie zrobił. Bardzo się cieszę, że wracają mu tak misterne ruchy, no i fakt - wykonuje polecenia. Tak bym chciała, żeby ruchy ręki na tyle się odbudowały, żeby mógł, tak jak Grzesiu pisać do nas wiadomości na komp., bo z mową, to zdaję sobie sprawę, że to jeszcze daleka droga. Pozdrawiam - Marychaj
Forumowicz
27-04-2009, 19:16:00

hej. Malgorzata w poznaniu da rade. Marychaj doczekasz sie i e-maila od Jacka! Pozdr[addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
Początkująca
28-04-2009, 07:54:00

Witam.
Moj ojciec mial Zapasc i zapadl w spiaczke nie wiadomo jak dlugo byl nie dotleniony bo pielegniarki przy im nie bylo na OJONIE,,, Wczoraj po 3 dniach sie wybudzil i otworzyl oczy i to wszystko czy ktos z was mial do czynienia z ta zapascia co to znaczy?

dziekuje za wszelkie informacje
gość
28-04-2009, 08:24:00

Marychaj to super
moze i my doczekamy sie kiedyś takiej komunikacji z naszymi spioszkami co Grzes, to by bardzo ułatwiło nam kontakt z nimi ale myslę ze tak bedzie
Grzegorz dzięki , jak ogladałam ten Poznań w netku to tak wyglada przyjaznie i ciekawie-będziemy się starac
Malgorzata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: