Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-02-2009, 19:25:00

Hej,
Po pierwsze Grzesiu - życzę Ci aby każdy kolejny rok był lepszy od następnego! I gratuluję siły charakteru oraz serca.
Po drugie - dziękuję wszystkim za wsparcie jeśli chodzi o mojego tatę i za dobre słowa o jego postępach! Jesteście kochani
Pozdrawiam,
Curry
gość
11-02-2009, 20:32:00

Małgorzato-nie spotkalam sie z kombinezonami przy basenach...Jacus mial swoj bo był bardzo szczuply i szybko marzl i chciala Marychaj w ten sposob ustrzec Go przed zmarznieciem w wodzie ,ktora zawsze lubił....
Dyziaczku-co do masazu przed ropoczeciem cwiczen-nie jest to konieczne ,choc tak jak napisal (napisala?) rehs sa mile i rozluzniajace,nie sa jedank bezwzglednie konieczne przed cwiczeniami-ja po prostu glaszcze lekko dana czesc ciala ktora zaczynam cwiczyc,rozcieram lekko poszczegolne stawy,oswajam z moim dotykiem....nic na sile oczywiscie-i uwaga ze stawem lokciowym-tutaj przebiegaja 3 nerwy-rozciaganie lokcia na sile moze doprowadzic do uszkodzenia ktoregos z nich !!!
pozdrawiam Niebieskooka
Forumowicz
11-02-2009, 20:49:00

Hej. Justyna,Małgorzata,dyziaczek,rehs,curry, dziękuję
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
Wtajemniczona
11-02-2009, 21:32:00

Czesc,
mam pytanie do Was. Czy jeśli moj Tomek rusza reka prawa, palcami lewej oraz zgina prawa nogę w kolanie i ja lekko unosi to znak, że nie ma jakiegos totalnego niedowładu kończyn? Czy osoby , które są całkowicie pozbawione władzy czy w nogach czy w rękach przecież nimi nie poruszaja prawda? Jak to jest?
Będę wdzięczna za jakies informacje

Pozdrawiam[addsig]
Aga
gość
11-02-2009, 21:49:00

http://www.tvn24.pl/0,1585873,0,1,dwulatka-przezyla-bez-tlenu-20-minut,wiadomosc.html .
gość
12-02-2009, 06:07:00

witam wszystkich,dawno nie pisałam,calkowity brak czasu,mam pytanie ,cay macie doswiadczenie ze zgrzytaniem,moj syn tak zgrzyta zebami ze ciarki przechodza,odnosze wrazenie ze z czasem zeby sobie połamie,lekarze mowia ze to po urazie mozgu,ale moze wy macie jakies sposoby.mama matiego
gość
12-02-2009, 06:56:00

Witam
Ojciec też strasznie zgrzytał. Trzeba dużo masować twarz. Można też owinąć szpatułke bandażem i wkladać między zęby tylko trzeba uważać żeby nie połknąl.
Pozdr
Michal
Początkująca
12-02-2009, 09:47:00

My mieliśmy ten problem tylko przez jeden dzień, Ola KOSZMARNIE zgrzytała zębami po założeniu PEGa, na początku myślałam że to już na dłużej się przypałętało ale następnego dnia już nie zgrzytała. Wniosek - musiało ją cholernie boleć, może to z bólu? Duża spastyka itp?.. wiem że jeden dzień to żadne doświadczenie ale dodam że pomagało jak masowaliśmy mięsnie twarzy jak zaczynała zgrzytać, pomagało.

Pozdrawiam bardzo mocno wszystkich forumowiczów

Grzesiek, spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe - zdrówka przede wszystkim!! (ech jeszcze pół roku temu była to dla mnie taka bezrefleksyjna formułka, teraz wiem że wszystko inne schodzi na drugi a nawet na trzeci plan w obliczu tragedii..)
gość
12-02-2009, 10:15:00

Ola - ja widziałeł ludzi z porażeniem a ruszali palcami - tylko, że nie robili tego świadomie tylko spastka ich "trzesła". Więc to zależy jaki ruch wykonuje twój Tomek.
Mamo Matiego - nasz śpioch też zgrzyta w w szczegolności jak go boli, a po założeniu PEGA to dopiero przestał po lekach przeciwbólowych.
gość
12-02-2009, 12:21:00

Witam. zgrzytanie zębami jest czasami objawem jakiejś infekcji w jamie ustnej. Jarek jak zgrzytał zębami to miał pleśniawki na języku. Próbowałem apthinem, ale nie pomógł. Dopiero podanie syropu Flukonazol załatwiło sprawę i zgrzytanie ustało. podrawiam. dyziaczek2000

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: