Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-01-2009, 15:24:00

MAM PYTANIE CZY KTOŚ Z WAS BYŁ W KLINICE VOTUM W KRAKOWIE CZY ZNACIE OPINIE OTYM OŚRODKU PROSZE OPODPOWIEDZ
gość
27-01-2009, 15:55:00

Tak moja pacjentka była tam i jest to naciąganie, bo jak jest odpowiednia rehabilitacja w domu zapewniona to nie ma sensu tyle płacić a są to ogromnie koszta. rehabilitantka
gość
27-01-2009, 18:18:00

czy tam jest dobra rehabilitacja bo ja mam tam jechać z moim mężem 8 lutego czy są jakieś skutki tej rehabilitacji .Pozdrawiam
gość
27-01-2009, 18:18:00

Gość Kasia1.Witam wszystkich dawno nie pisałam ale brak mi sił cały czas zajmuje się Tomaszem nie śpie w nocy już nie wiem co mam robić.Tomasz jest w domu od 12 grudnia,patrzy realnie próbuje się podnosić,rozgląda się ale nie daje żadnych znaków,ze mnie słyszy ma straszną spastykę nie zgina nóg w kolanach a przy tym wszystkim straszne wybuchy tzn oblewa się cały potem,że kilka razy dziennie muszę przebrać łóżko przyspieszony oddech napięcie mięśni,rehabilitacja codziennie po jednej godzinie ale jak myślicie może to za mało nie mam się kogo poradzić z leków na rozlużnienie mięśni dostaje baclofen 25mg i madopar 3 razy dziennie.Może coś mi podpowiecie.Pozdrawiam wszystkich Kasia1
gość
27-01-2009, 18:46:00

Kasiu1 - te objawy to są obajwy burzy wegetatywnej - u nas też tak było - ale się skończyło, co prawda trwało to trochę.
gość
27-01-2009, 19:38:00

Gosciu rowniez chcielibysmy pojechac z naszym spioszkiem do kliniki Votum w krakowie. Powiedz, czy długo czekałaś na termin przyjecia, czy sa wymagane punkty skali glasgow. Jaki jest koszt pobytu śpioszka i opiekuna. Przepraszam , że zarzuciłam Ciebie pytaniami. Pozdrawiam RG

Ponawiam pytanie , czy ktoś z Was korzystał z krioterapii w opiecenad śpioszkiem?
gość
27-01-2009, 20:33:00

Praktycznie załatwilam to w ciagu dwóch dni . Ja wziełam apartament za 21tys ,ale pokoje 2 osobowe sa tańsze około17 tys z wyżywieniem Turnus trwa 28 dni i można przedłuzać .
gość
27-01-2009, 21:05:00

RG - moje zdanie jest takie, że śpiochom nie powinno robić krioterapii, a dlaczego? Czy Ty sama miałaś krioterapię? Wiesz, że po krioterapii musi nastąpić bardzo intensywna gimnastyka, a czy śpioch to sam zrobi nawet przy pomocy rehabilitanta? Czy wiesz, że jak człowiek nie czuje, a ma słabe krążenie, to może dojść do martwicy? Polecałaby jednak jak już to okłady rozgrzewające, z mojego punktu widzenia są bardziej przydatne dla śpiocha i bardziej bezpieczne. Jeśli chodzi o taką drogą rehabilitację, to jednak poleciłabym Mielno - Euro-Med w hotelu Syrena - pobyt dla chorego i opiekuna to kwota 12.900 zł za 28 dni, rehabilitacja 6 dni w tygodniu, 5-6 godz. rehabilitacji / w zależności od stanu pacjenta/, do tego można w ramach tej opłaty korzystać z 3 rodzajów saun, jakuzi oraz basenu. Basen wyposażony jest w windę basenową dla chorego. Hotel położony jest 50 m od morza.Pozdrawiam - Marychaj
Forumowicz
27-01-2009, 21:09:00

Hej. Chyba jakies cuda robią w tym Krakowie . Licząc ~80zł za godzine pracy dobrego rehabilitanta to 16 000 starczy na jego pracę indywidualnie z pacjentem przez 4 godziny dziennie przez 60dni. Ja bym się zastanowił
Za takie pieniądze to zapewnić mu spanie i z drugiego końca polski by na te 60 dni przyjechał.[addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
Wtajemniczony
27-01-2009, 21:27:00

Witam. Kasaia1 napisz do mnie na skrzynkę paulina.pasternak@interia.pl przechodziliśmy to samo, może potrafimy coś doradzić, wydaje mi się, że środków rozluźniających jest na tym etapie za mało. Chętnie opowiem jak z tego wychodziliśmy. U Paulinki drobnymi kroczkami do przodu, jak zwykle dużo śmiechu i trochę nowych ruchów. Pozdrawiam TataPaulinki
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: