Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-10-2008, 20:58:00

17-10-2008 o 22:17, gość :
Mamo Edyty, o jaką petycję pytasz? Małgosia
o tą :www.petycje.pl/3491
gość
17-10-2008, 21:28:00

Hej...Dzieki za tamte informacje..
Dzisiaj byla u mojej siostry moja mama i podobno ona reaguje na to co sie do niej mowi...
Mama sie jej o cos pytala a ona kiwala tak lub nie...
Jestem od tego wypadku...
Czy to ze ona reaguje bedac w spiaczce to jest dobry znak??
gość
17-10-2008, 21:49:00

Witam, jeżeli siostra reaguje prawidłowo na pytania to raczej nie jest w śpiączce a raczej pomiędzy soporem a sennością. Tak, że idzie ku lepszemu. Przeczytaj definicję śpiączki na www.spioch.jojo.pl . Powodzenia.
gość
17-10-2008, 21:52:00

sorki w poprzednim poście podałem zły adres strony Grzesia, powinno być tak : Witam, jeżeli siostra reaguje prawidłowo na pytania to prawdopodobnie nie jest w śpiączce a raczej pomiędzy soporem a sennością. Tak, że idzie ku lepszemu. Przeczytaj definicję śpiączki na www.spioch.yoyo.pl . Powodzenia.
gość
18-10-2008, 05:20:00

Mamo Edyty, tak już dawno, Curry podawała tę stronę._Małgosia
Początkująca
18-10-2008, 14:22:00

Witam dzisiaj byłam u męża w tym ośrodku gdzie przebywa zrobił już duże postępy sam je nie trzeba go już karmić choć gorzej z mową nie poznaje nas myli imiona i fakty mówi powoli i długo się zastanawia zanim powie i to niewyrażnie.Mam nadzieje że powoli wyjdzie z tego narazie robi w pampersy choć jak pielęgniarka przypilnuje to zawiozą na wózku do łazienki.Nie wyobrażam sobie że można tak traktować chorych jak piszecie ja byłam bardzo zadowolona z OIM gdzie leżał mąż 18 dni i teraz z tego ośrodka jest bardzo czysto i personel super.Trzeba coś zrobić przecież dzięki tym chorym mają pensję.ewabeata
żywa
Początkująca
19-10-2008, 11:29:00

Madzia jak twoja mama robi postępy???????Wygląda na to że jesteśmy w podobnej sytuacjii , z tym że u mojej mamy akcja reanimacyjna trwał 1 godzinę , nie jest sparaliżowana , i w zeszłym tygodniu jak już postawiłyśmy z siostrą lekarza "pod ścianą) to okazało się że mama ma uszkodzon pień mózgu i korę mózgową( tak twierdzi 2 lekarzy na odziale) a pozostałych dwóch twierdzi że jest uszkodzona tylko kora mózgowa.Moja mama na razie nie robi żadnych postępów, juto pójdę prywatnie do neurologa na konsultację żeby mam ktoś coś konkretnie powiedział,.
Pozdrawiam
Edyta[addsig]
edyta12
gość
19-10-2008, 12:16:00

Michał a po jakim czasie zobaczyłeś u taty poprawę po tej stymulacji u TALARA i ile miał tych zabiegów
ponawiam pytanie Michał
gość
19-10-2008, 16:12:00

Grzesiu baw się dobrze i wracaj na swoich nogach...
Edytko, wczoraj byłam prywatnie u neurologa. Pokserowałam wszystkie dokumenty i skopiowałam płytę z tomografi. Nagrałam mamę na video. Wszystko pokazałam temu lekarzowi... powiedział, rechabilitujcie i miejcie nadzieję bo jest szansa...
Mama od kilku dni wypowiada różne słowa. Dziś zatkałam na chwilę rorkę tracho (pielęgniarka pokazała mi jak) i usłyszałam: "nie patrz się na mnie". Zatkało mnie!!!! Boże zastanawiam się czy przypadkiem nie wymyśliłam sobie tego...

Edytko, nagraj mamę na video: wszystkie jej ruchy, źrenice, usta, podrap ją w nogi i też to nagraj... Nagrania razem z dokumentami pokaż lekażowi neurologowi (jak pójdziesz na wizytę prywatnie) jeśli była robiona tomografia możesz poprosić o kopie (masz do tego prawo) i też zanieś do lekarza. Zobaczysz co powie... POWODZENIA!!!
magda
gość
19-10-2008, 16:20:00

Witam
Po stymulacji ojciec ruszył z paroma sprawami, zaczął pracować prawą nogą, wczesniej zupełnie nieruchoma, i poprawił się intelektualnie. Ogólnie nastąpiła poprawa. Bylem raz i teraz znowu chcemy jechać.
Pozdrawiam
Michał

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: