Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
25-06-2008, 20:53:00

Asiu
Podaje ci link do odpowiednika tego sprayu w internecie

http://www.aw-online.com/Published/Care_of_your_Instruments_Rusch_Silkospray_1740.html
Jak go nie znajdziesz w aptece to podaj mi twoj adres i sprobuje ci wyslac. Mi na razie nie jest potrzebny a jak bedzie to sobie kupje.

Dzisiejszy dzien byl troszeczke spokojniejszy. Moj skarb ma kroplowke , i bardzo dzielnie walczy o zycie. Co do tego nie mialam zadnych watpliwosci. Lekarze (dzisiaj widzialam dwoch ludzkich facetow z taktem i delikatnoscia-szok) mowia ze jest

"stacjonarny stan beznadziejny" mozna to tak dokladnie okreslic.
Pytalam sie o to obracanie i mowili mi ze jest zmieniana pozycja pare razy dziennie-ja tego nie widzialam.
Nie dawali mu szans na przezycie weekendu a tu juz mamy srode i moje kochanie jest i bedzie.
Dobrej nocki.[addsig]
Aghi
gość
25-06-2008, 20:58:00

CZEŚĆ.STRASZNIE MI PRZYKRO, ŻE CIERPICIE PODOBNIE JAK JA.MOJA MAMA OD PÓŁTORA TYGODNIA JEST W ŚPIĄCZCE FARMAKOLOGICZNEJ I JEST PODŁĄCZONA DO RESPIRATORA.WŁAŚCIWIE TO CIĘŻKO MI JEST SIĘ DOGADAĆ Z LEKARZAMI.MY MIESZKAMY W ŁODZI, A MAMA JEST W NOWYM TARGU.KIEDY DZWONIMY TO LEKARZE MÓWIĄ, ŻE TRZEBA PRZYJECHAĆ BO PRZEZ TELEFON TO NIE JEST ROZMOWA I NIE MOGĄ, KIEDY TAM JEDZIEMY TO TEŻ BRAK KONKRETÓW.CO WPROWADZIŁO MOJĄ MAMĘ W TAKI STAN DO KOŃCA NIE WIEM. PIERWSZA WERSJA TO, ŻE SKRZEPY DOTARŁY DO AORTY PŁUCNEJ, A DRUGA TO ŻE NASTĄPIŁO ZWĘŻENIE TĘTNICY WIEŃCOWEJ.OGÓLNIE TO MA KŁOPOTY Z KRĄŻENIEM I CIŚNIENIEM.OSTATNIO LEKARZE MÓWILI, ŻE PODAJĄ NIEWIELKIE DAWKI LEKÓW USYPIAJĄCYCH, A Z NIA BRAK KONTAKTU.PODOBNO NIE MOGĄ ZOBACZYĆ NA ILE JEST USZKODZONY MÓZG, BO JEST W ŚPIĄCZCE.ONI MÓWIĄ, ŻE NIE MA Z JEJ STRONY ŻADNEJ REAKCJI, A JA NIE WIEM CO MYŚLEĆ. GDY BYŁAM U NIEJ I SIĘ ROZPŁAKAŁAM, TO U NIEJ TEŻ POJAWIŁA SIĘ ŁZA I NAGLE ZACHOWYWAŁA SIĘ JAKBY JEJ DUSZA BYŁA UWIĘZIONA WE WŁASNYM, BEZWŁADNYM CIELE.BYŁ TEŻ MOMENT, ŻE WZROSŁO JEJ Z BARDZO NISKIEGO NA BARDZO WYSOKIE CIŚNIENIE I PRZYSPIESZYŁ SIĘ ODDECH.MOŻE KTOŚ MI POMOŻE I PODPOWIE CO ROBIĆ?A MOŻE KTOŚ ZNA INTENSYWNĄ TERAPIĘ Z NOWEGO TARGU?PROSZĘ O POMOC TO JEDEN Z MOICH NAJWIĘKSZYCH SKARBÓW.POZDROWIONKA. P.S JEŻELI KTOŚ MA OCHOTĘ NAPISAĆ NA MAILA TO PROSZĘ: kropcia_80@o2.pl
gość
25-06-2008, 21:14:00

Kropcia, najlepiej przeczytaj cale forum, tu jest wszystko co potrzebujesz wiedziec, jak z mama postepowac, o co pytac lekarzy, jak dbac o mamy odzywianie, jak przeciwdzialac odlezynom. sprawdz przede wszystkim czy mama lezy na materacu przeciwodlezynowym , czy jest smarowana plynem antyodlezynowym PC30v i czy zmieniaja jej pozycje co 2-3 godziny-to na poczatek. tu jest mnowstwo informacji i porad. w razie czego pytaj, pomożemy w miare mozliwosci. trzymaj sie. mów do mamy, dotykaj ja, puszczaj jej muzyke, czytaj, po prostu niech czuje twoją obecnosc i miłość.
pozdrawaim, Justyna
Początkująca
26-06-2008, 06:51:00

CZEŚĆ.STRASZNIE MI PRZYKRO, ŻE CIERPICIE PODOBNIE JAK JA.MOJA MAMA OD PÓŁTORA TYGODNIA JEST W ŚPIĄCZCE FARMAKOLOGICZNEJ I JEST PODŁĄCZONA DO RESPIRATORA.WŁAŚCIWIE TO CIĘŻKO MI JEST SIĘ DOGADAĆ Z LEKARZAMI.MY MIESZKAMY W ŁODZI, A MAMA JEST W NOWYM TARGU.KIEDY DZWONIMY TO LEKARZE MÓWIĄ, ŻE TRZEBA PRZYJECHAĆ BO PRZEZ TELEFON TO NIE JEST ROZMOWA I NIE MOGĄ, KIEDY TAM JEDZIEMY TO TEŻ BRAK KONKRETÓW.CO WPROWADZIŁO MOJĄ MAMĘ W TAKI STAN DO KOŃCA NIE WIEM. PIERWSZA WERSJA TO, ŻE SKRZEPY DOTARŁY DO AORTY PŁUCNEJ, A DRUGA TO ŻE NASTĄPIŁO ZWĘŻENIE TĘTNICY WIEŃCOWEJ.OGÓLNIE TO MA KŁOPOTY Z KRĄŻENIEM I CIŚNIENIEM.OSTATNIO LEKARZE MÓWILI, ŻE PODAJĄ NIEWIELKIE DAWKI LEKÓW USYPIAJĄCYCH, A Z NIA BRAK KONTAKTU.PODOBNO NIE MOGĄ ZOBACZYĆ NA ILE JEST USZKODZONY MÓZG, BO JEST W ŚPIĄCZCE.ONI MÓWIĄ, ŻE NIE MA Z JEJ STRONY ŻADNEJ REAKCJI, A JA NIE WIEM CO MYŚLEĆ. GDY BYŁAM U NIEJ I SIĘ ROZPŁAKAŁAM, TO U NIEJ TEŻ POJAWIŁA SIĘ ŁZA I NAGLE ZACHOWYWAŁA SIĘ JAKBY JEJ DUSZA BYŁA UWIĘZIONA WE WŁASNYM, BEZWŁADNYM CIELE.BYŁ TEŻ MOMENT, ŻE WZROSŁO JEJ Z BARDZO NISKIEGO NA BARDZO WYSOKIE CIŚNIENIE I PRZYSPIESZYŁ SIĘ ODDECH.MOŻE KTOŚ MI POMOŻE I PODPOWIE CO ROBIĆ?A MOŻE KTOŚ ZNA INTENSYWNĄ TERAPIĘ Z NOWEGO TARGU?PROSZĘ O POMOC TO JEDEN Z MOICH NAJWIĘKSZYCH SKARBÓW.POZDROWIONKA. P.S JEŻELI KTOŚ MA OCHOTĘ NAPISAĆ NA MAILA TO PROSZĘ: kropcia_80@o2.pl
kropcia
Początkująca
26-06-2008, 07:02:00

CZEŚĆ WSZYSTKIM.MYŚLAŁAM, ŻE WCZORAJ NIE UDAŁO MI SIĘ WYSŁAĆ WIADOMOŚCI I DLATEGO DZIŚ POSZŁA JESZCZE RAZ. DZIĘKI, ŻE KTOŚ SIĘ ODEZWAŁ.WŁAŚNIE ZACZEŁAM CZYTAĆ TO FORUM, ALE DOBIJAJĄ MNIE POSTY JAK LUDZIE WALCZA I NIESTETY KOŃCZY SIĘ TA WALKA NIE TAK JAK BYŚMY CHCIELI.WYDAJE MI SIĘ, ŻE TEN MATERAC NA KTÓRYM LEŻY TO PRZECIW ODLEŻYNOWY.CZY CO 2 LUB 3 GODZINY JĄ PRZEKRĘCAJĄ TO NIE WIEM, ALE JAK BYŁAM TO ZMIENIALI JEJ POZYCJE.BALSAM JEJ KUPOWALIŚMY.NATOMIAST CO DO MÓWIENIA DO NIEJ, BYCIA Z NIĄ TO NIE JEST TAKIE PROSTE.MÓJ TATA JEST ZAŁAMANY I NIE MA SIŁY DO MAMCI JECHAĆ, DODATKOWO MY JESTEŚMY Z ŁODZI A ONA LEŻY W NOWYM TARGU (BYLI NA WYCIECZCE JAK TO SIĘ STAŁO), A JA MAM 9 MIESIĘCZNĄ CÓRECZKĘ (KTÓRA ZBYTNIO NIE NACIESZYŁA SIĘ BABCIĄ).A MOŻE KTOŚ COŚ SŁYSZAŁ O TYM SZPITALU?Z JEDNEJ STRONY STRASZNE NIESZCZĘŚCIE NAS SPOTKAŁ, A ZDRUGIEJ MOJA CÓRCIA ZACZYNA RACZKOWANIE I ŚMIESZNIE TO WYGLĄDA.
kropcia
Wtajemniczony
26-06-2008, 08:16:00

Marychaj. Wymieniłem wszystkie leki jakie Paulinka dostawała w Bydgoszczy, oczywiście nie wszystkie brała jednocześnie, ale nie potrafię powiedzieć , które były doraźnie jedynie mogę się domyślać napisałem, że Paulinka bierze Fraksiparine zrobiłem błąd , bierze codziennie Clexane 0,4ml wydawało mi się , że to jest tosamo dlatego wczoraj już nie poprawiałem. Ten Stinlox był 3 lata temu dlatego nie wszystko dobrze pamiętam. Pisałem, że sporadycznie używamy Stinlox dzisiaj ale efekt jest taki jak na ulotce poprostu smacznie zasypia. Pozdrawiam
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl
Początkująca
26-06-2008, 08:24:00

CZYTAM WSZYSTKO OD POCZĄTKU, ŻEBY CZEGOŚ SIĘ DOWIEDZIEĆ, BO TO TEMAT NOWY DLA MNIE.NIBY WIEM, ŻE TRZEBA DUŻO MÓWIĆ DO NASZYCH ŚPIOCHÓW, PUSZCZAĆ MUZYKĘ, MOŻE NAWET NAGRAĆ BLISKICH I PUSZCZAĆ.MIAŁAM TEŻ TAKI POMYSŁ, ŻEBY MAMCI NAGRAĆ JEJ WNUSIĘ UKOCHANA, ALE BOJĘ SIĘ TEGO WSZYSTKIEGO.PODOBNO JEJ SERCE JEST W KIEPAWYM STANI I MA CIŚNIENIE.DLATEGO TEŻ MAM OBAWY, CZY TO JEJ NIE ZASZKODZI.CZY NIE DOSTANIE ZBYT SILNEGO BODŹCA.CO O TYM MYŚLICIE?
kropcia
Początkująca
26-06-2008, 10:03:00

TU ZNÓW KROPCIA.CZYTAM CZYTA, ALE DUŻO TEGO I NIE JEST ŁATWO SIĘ SKUPIĆ PRZY TYM MOIM MAŁYM SZKRABIE.MAM JESZCZE PYTANKO.ILE KOSZTUJE TAKA KONSULTACJA Z PROFE***M TALAREM?ILE SIE NA NIĄ CZEKA?
kropcia
Wtajemniczona
26-06-2008, 10:17:00

kropcia
prośba
używaj spacji
http://maclisc.phorum.pl/
Wtajemniczona
26-06-2008, 10:24:00

kropcia
sorki!
to chyba wina mojej przeglądarki
raz widzę spację, raz nie
wogóle litery tu małe-porażka
mam tu problem z odczytywaniem i pisaniem
mogliby to ulepszyć
http://maclisc.phorum.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: