Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-07-2018, 20:49:16

To straszna tragedia , bardzo Ci współczuje ...musisz być silna ... bardzo silna ... dla dzieci ...dla siebie ...
gość
28-07-2018, 20:08:49

Witam mij chlopak za granica spadl ze schodów. Niestety przez kwestie formalne sa tam jego rodzice. Ma zlamany nos, kosci policzkowe, zuchwe i udo i wstrzas mózgu. Mowia, ze stan jest stabilny i jest w spiaczce farmakologicznej. Moze ruszyć podobo konczynami. Czy jego stan moze sie pogorszyc? I czy jest szansa ze w sierpniu przewioza go do polski? /zalamana narzeczona
gość
28-07-2018, 20:14:33

Dodam, ze zuchwe juz poskladali. Czy przy takich zlamaniach daja spiaczke farmakologiczna? Boje sie, ze wszystkiego mi nie mowia. O wypadku dowiedzialam sie dzis po poludniu a mial miejsce w nocy z czwartku na piatek. Jestem strasznie zdenerwowana. Zostaje mi tylko wierzyc w ich slowa bo oni pojechali od razu jak sie dowiedzieli. Bali mi sie o tym powiedziec. Mowia Ze by mnie nie wpuscili bo nie jestesmy jeszcze malzenstwem. Podobno w poniedziałek maja zmniejszyc leki i moze go wybudza. Tylko zastanawia mnie ta śpiączka farmo po zlamaniach./zalamana narzeczona
gość
30-07-2018, 08:40:33

Ilona bardzo mi przykro 😢to jest nie sprawiedliwe. 😢 my walczymy dalej.
Aneta
gość
02-08-2018, 07:08:03

Witam, moja córka miała wypadek komunikacyjny 28 czerwca, do dzisiaj jest w śpiączce.
Czy ktoś z Państwa słyszał o oddziale rehabilitacyjnym dla osób w śpiączce SAWIMED? To gdzieś na Podlasiu, działają od roku.Proszę o jakieś informacje na temat tego ośrodka.
Teresa
gość
06-08-2018, 07:27:30

Zalamana narzeczona co z Twoim chłopakiem? Mogli go w prowadzić w stan śpiączki w wuniku ciężki obrażeń. Aneta
gość
08-08-2018, 14:50:21

Juz jest wybudzony ze spiaczki u leki nasenne tez odstawili. Odziwo moze mowic. Niestety zapalenie pluc sie przyplatalo i nadal jest na oiom ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Teraz tylko czekamy az prZeniosą go na inny oddzial i moze jeszcze w tym miesiacu wroci do Polski. Zalamana narzeczona
gość
10-08-2018, 16:13:49

Witam
Czytałam forum i nabieram nadzieji. W nd 05.08 moja mama miała bardzo rozległy zawał serca. Reanimowali ją 40minut. Stan jest bardzo ciężki. Lekarze podchodzą do nas z dystansem abyśmy nie nakręcali się pozytywnie. Naszczescie serce pracuje już samo. Odstawili leki usypiające i czekamy na bodźce. Lekarze nie za bardzo wierzą ze mama się obudzi. Czy znacie podobne przypadki ze ktoś po tak długiej reanimacji się obudził a kora mózgu nie była uszkodzona. Kiedy mama powinna dawać pierwsze sygnały? Cały czas wierze ze z tego wyjdzie Pozdr Monia
gość
11-08-2018, 19:33:36

Załamana narzeczona to super na pewno wszystko pójdzie w dobrym kierunku, jak wzbudził sie po lekach nassenych i reaguje. U nas niestety nie poszło tak dobrze, 2.5msc czekamy na wybudzenie i jakieś reakcje,oddzialywanie na bodźce...... /An
gość
12-08-2018, 20:10:08

Witajcie, moja siostra lat 17 miała wypadek samochodowy. Lezy w spiaczce od miesiaca, rokowania jak lekarze mówią są pozytywne. Nie było nic o uszkodzeniu pnia mozgu. Na tą chwile przetransportujemy ją do ośrodka rehabilitycyjnego SAWIMED. Lekarze podejrzewaja zatory tłuszczowe w mózgu, ponieważ miała oba uda pekniete jedno zmiażdżone., czy któreś z Państwa ma jakiekolwiek informację jak długo zatory mogą się utrzymywać w mózgu???? Ma ktoś jakiekolwiek informację do jakiego czasu można oczekiwać ich "wypłukania" .... Proszę o odpowiedź..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: