Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-04-2018, 21:55:54

Potrzebuję pomocy. Mój syn jest w śpiączce już długo, 10 lat. Od roku zaczął chudnąć. Powoli ale ciągle jest tendencja. Dostaje peptamen junior, ponieważ wysokokaloryczne jedzenie źle trawił. Z tym też ma problem i wolno trawi. Waży już bardzo mało, 28 kg, a ma 15 lat. Czy znajcie jakieś preparaty odzywcze, które mogę dosypywać do jedzenia przemysłowego?
gość
08-04-2018, 21:56:58

Zapomniałam się podpisać, wyżej, Beata
gość
08-04-2018, 22:51:48

Kochana Beatko
Serce kroi sie , moze nie powinnam pisac i byc taka dzielna i silna jak Ty
Napewno stosowalas Protifar , nutra drinki, a mnie przyszlo na mysl zebys gotowala grasice cieleca , trudno nabyc ale zaznajomic sie z rzeznia /ubojnia , oni tez maja sumienia i zostawia dla Ciebie w lodowce.
Tylko to sa dobre rady a trudne do zrealizowania, nie wiem czy masz w swojej miejscowosci ubojnie.
Klinika Budzik nie daje szans na wybudzenie?a prof Talar ?, jesli nie chcesz lub nie mozesz to nie odpowiadaj.
Poszperam w watkach zeby natrafic na porady Marychaj, to jedna z terapeutek , z rzetelna wiedza i poswieceniem dla podopiecznych.
Silna jestes Beatko, wzorowa Mama.
Odezwe sie jak znajde odzywcze produkty ktore ona polecala.Vega
gość
09-04-2018, 19:40:05

Witajcie! Jak to jest naprawdę z tym szukaniem ośrodka?! Nam z dnia na dzień chcieli wypisać tatę do domu jak nie znajdziemy ośrodka. W końcu jak znalazlo się miejsce w ośrodku przywieźli go natychmiast w tak naprawdę w dość kiepskim stanie ok. 70 km po 5 tygodniowym pobycie na OIOM ie, co spowodowało śmierć na trzeci dzień w ośrodku. Nie mogę się z tym pogodzić, jak tak można. Jeżeli ktoś może mi coś poradzić- będę wdzięczna.
gość
09-04-2018, 19:47:31

Beato, syn jest w osrodku czy w domu? Mozesz go dokarmiac zupami ugotowanymi w domu, zmiksowane, podawane przez pega przez strzykawke? Mozna dodawac do tych zup naprzemiennie jajka , mieso, maslo, olej
gość
09-04-2018, 19:51:40

Prawidlowo , osrodki nie moga przyjac pacjenta chorego, zeby nie zarazal innych pacjentow, slyszalam , ze lekarze ukrywaja faktyczny stan chorego , aby sie go pozbyc ze szpitala
gość
09-04-2018, 20:04:36

Ewidentnie tak to wyglądało, chcieli się pozbyć problemu i tyle, nam nie mówili nic np, że tato miał zapalenie płuc, owrzodzenia infekcje, dopiero teraz wszystko wychodzi, a ośrodek po przyjeciu i zbadaniu dziwił się, że Szpital zdecydował się na transport. Myślę, że wiedział o tym, że to będzie dla niego wyrok. Chciałabym wnieść skargę, tylko nie wiem jak się za to zabrać.
gość
09-04-2018, 20:11:43

rzecznik praw pacjenta?
gość
09-04-2018, 20:16:55

A w jaki sposob wychodzi to , ze tato mial te problemy? A poza tym, szpital bez zgody przyjecia pacjenta przez osrodek nie moze decydowac sie na transport do osrodka, musialo to byc wczesniej uzgodnione z tym konkretnym osrodkiem, musieli przeciez przygotowac lozko
gość
09-04-2018, 20:18:43

Dziękuję, tak właśnie myślałam żeby w pierwszej kolejności tam się zwrócić. Życzę wszystkim wytrwałości i wiary. Niestety mi ją odebrali zbyt szybko:(
Patrycja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Mama
Moja mama ma zdiagnozowaną chorobę otepienną z ciałami lewiego oraz PSP. Od ok roku drżą jej ręce i sporadycznie, ale bez powodu się przewracała . Neurolodzy mówili, że mama dużo leki zażywa więc jest osłabiona i tak musi być. Nie dałam za wygraną i po roku poszukiwań znalazłam dr Czarneckiego w Warszawie, który 24.04 tego roku zdiagnozował PSP. Przepłakałam 3 dni, jestem na lekach depresyjnych no nie umiem sobie z tym poradzić . Mama mieszka sama, chce jej za naleźć opiekunkę do wsparcia gdy jestem w pracy. Jak będzie? Jak szybko choroba unieruchamia człowieka ? Proszę o informację Mieszka zna
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: