Reklama:

śpiączka farmakologiczna (138)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-03-2009, 13:58:00

może
gość
04-04-2009, 20:02:00

Mój brat(20lat) lezy w szpitalu juz od miesiaca. Mial 3 operacje (w tym trepanacje czaski) z powodu krwiakow w glowie. Po pierwszej operacji wydawalo sie wszystko dobrze ale okazalo sie ze tak nie jest i mial 2. operacje i po pol godzinie trzecia... bylo zle. Lezal na OIOM-ie. Po trzeciej operacji znowu mialo byc juz wszystko dobrze i spodziewalismy sie ze zaraz wypisza go do domu ... Jednak zaczelo mu sie robic slabo i zaczal wymiotowac itd. Popodlaczali go pod wszystkie aparatury. Zaczal dostawac drgawek padaczkowych (ale z tego co lekarze mowia to zupelnie inaczej sie to odbywa niz innym ludziom ...). Wprowadzili go dzisiaj w spiaczke farmakologiczna z powodu obrzeku mozgu. Lekarze jednak nadal nie wiedza co powoduje obrzek i nie calkowite sparalizowanie prawej czesci ciala. Szukaja powodu. Stasznie boje sie o rodzicow. Odpowiedzice cos prosze ! Wspoczuje Wam podobnych przypadkow...
e-mail: gabryniaaa_13@wp.pl
gość
06-04-2009, 09:07:00

Gabrunia - zapraszam na nasze forum, przeczytaj choć część to nie będziesz "taka zielona". Trzymaj się, badż dobrej nadziei, ludzie z tego wychodzą, ponizej link do naszego forum:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,24328,0,śpiaczka
gość
06-04-2009, 11:05:00

Dzieki.
Byłam już na tym forum ... tam jest o śpiączce w którą zapada sie samemu.
Teraz Kacper został wybudzony z tej śpiączki i jest w stanie krytycznym ;( Lekarze mówią, że może umrzeć ;(
gość
06-04-2009, 12:24:00

wiekszość osób z tamtego forum również była wprowadzona w śpiączkę farmakologiczną,
gość
27-07-2009, 23:15:00

Witam . Brat mojego chlopaka mial wypadek samochodowy 21 lipca 2008 czyli 6 dni temu . Caly czas jest w spiaczce farmakologicznej. Ma obrzek muzgu plata czolowego,dotego dzisiaj dowiedzielismy sie ze nie maleje i powstal kolejny ... lekaze nic nie chca powiedziec.... co moze sie stac??? nie wiemco mam o tym myslec.... jakie moga byc tego skutki.
z gory dziekuje za odpowiedz
gość
31-08-2009, 10:00:00

witam .Czy jest normalne że osoba przebywająca w śpiączce farmakologicznej kontaktuje się z otoczeniem tzn. ruchem głowy odpowiada na pytania i rusza ręką. Proszę o odpowiedz.
gość
17-11-2009, 15:20:35

Mój mąż miał operację guza mózgu, po czym wystąpił obrzęk i był 7 dni w śpiączce farmakologicznej. Dzisiaj po 7 dniach odzyskał przytomność, chociaż ma sparaliżowaną prawą stronę to bardzo sie cieszę , że wraca do zdrowia. Bądzicie dobre myśli i mudlcie się za swoich bliskich.3
gość
03-12-2009, 18:38:18

witam moja mama jest w stanie spiaczki farmakologicznej juz tydzien,w tym tygodniu maja ja wybudzac jak dlugo to trwa i czy jest to pewne ze sie wybudzi
gość
23-12-2009, 18:39:04

Moja kolezanka miala biualaczke teraz juz wyszla z niej 2 dni bylo dobrze a po 2 dniach miala zaplanie pluc teraz jest nie przytomna i sama nie oddycha tylko dzieki respiratorowi

powie mi ktos czy bedzie zyla ???????? prosze bardzo sie martwie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: