Reklama:

Rehabilitacja po udarze mózgu (302)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-07-2017, 09:57:50

Jaką miałaś tam rehabilitacje??
gość
07-07-2017, 09:59:47

W Katowicach- Szopienicach jest bardzo dobry gabinet rehabilitacji jesli by ktoś szukał - http://rehamed.net.pl/index.html . Moja mama po udarze miała rehabilitację u Pana Krzysztofa i muszę powiedzieć, że ma odpowiednie podejście do pacjenta, jest mega wyrozumiały i udziela sporo praktycznych rad podczas ćwiczeń jak zadbać o siebie w domu.
gość
12-07-2017, 13:18:28

Rehabilitacja jest bardzo ważna w takich przypadkach. Właśnie dużo zależy od bliskich, jak to się potoczy. Moja znajoma ma podobny przypadek z mamą i wiem, że rehabilituje ją w https://www.terapiaimpuls.pl/ Mówi, że nic innego nie zostało, tylko wierzyć i działać.
gość
18-07-2017, 07:48:32

Prowadziłem swojego czasu akcje informacyjne stop udarowi mózgu. Zainteresowanie dość duże, bo większość ludzi ma jednak świadomość ryzyka i podwyższone ciśnienie. 120/80 warto utrzymywać dietą, ruchem, mniejszym stresem. Bardzo dużo osób ma udar zaraz po przejściu na emeryturę w Polsce. Dla mnie chyba najgorsza spotykana sytuacja. Tyrasz całe życie i udar. Mam od dawna ciśnieniomierz Sanity, chyba najpopularniejsza polska marka związana z tematyką ciśnieniomierzy.
gość
30-07-2017, 14:35:15

Witam, czy ktoś się orientuje jaka jest szansa na logopedę lub neurologopedę w ramach NFZ na terenie Warszawy ? Ewentualnie prywatnie ale nie mam zbyt dobrej sytuacji finansowej a terapia przeciwzakrzepowa, odpowiednia dieta i czasem inne prywatne wizyty czy badania też kosztują więc dobry ale nie taki co zedrze ze mnie za bardzo. Ne boję się samodzielnej pracy, jestem sumienna ale ktoś musi mną pokierować. Jestem 10 miesięcy po udarze Nie mam problemu z mową a jedynie wciąż nie przełykam za dobrze i czasami się krztuszę. Potrzebuję dobrego logopedy dla dorosłych, który ze mną poćwiczy. Praca w czasie rehabilitacji trochę to poprawiła ale nie dostałam żadnych ćwiczeń domowych i ostatnio mam wrażenie, że się cofam.
gość
21-08-2017, 07:45:49

Neurologopeda jest właśnie w Constance Care. To prywatne leczenie, możliwe, że połączone z rehabilitacją (w zależności od twoich potrzeb), a placówka znajduje się 20 min od Warszawy.
gość
18-09-2017, 08:00:43

Gdzie jest Constance Care? napiszesz coś więcej o tym miejscu?
gość
23-10-2017, 08:18:25

CC jest pod Warszawą (Kierszek), to klinika rehabilitacji neurologicznej, ortopedycznej i neuropsychologicznej. Mają naprawdę profesjonalny i nowoczesny sprzęt, np. HAL (jako jedyni w Polsce). Pokazali mi tam filmy, które pokazują jak pacjenci wracają do sprawności. Mogę podesłać, bo są na youtube.
gość
08-11-2017, 08:22:27

Bardzo proszę o podesłanie filmów z tą rehabilitacją w CC. Jestem też ciekawa czy łatwo się tam można dostać czy są kolejki?
gość
11-11-2017, 17:14:24

Witam a ja w necie znalazłem rehabilitanta co działa w Gdyni i się sprawdza bo ma dobrą terapię neurologiczną oraz ćwiczenia, https://www.polecanyfizjoterapeuta.pl/profil/gdansk-pawel-michalowicz/fizjoterapeuta
-Marek z Redłowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: