Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-04-2021, 13:09:15

to wszystko z bakterii... które siedzą w zatokach, w uchu i okolicach - trzeba zrobić badania jak powyżej.
gość
15-04-2021, 20:10:04

Gość 2021-04-13 02:41:06
Witam,jak czytam wasze posty...to juz panicznie zaczynam sie bac...u mnie zaczelo sie od zatok( niby je mialam) dostalam antybiotyk,pozniej zaczelo mi przytykac lewe ucho i pulsowanie caly czas...bylam u mojego rodzinnego lekarza...stwierdzil ze mam problem ze stawem zuchwowo-skroniowym.Uszy sa ok.Staw mnie nie boli a nadal mam problem z uszami i lekko powiekszone wezly chlonne na szyji.Nastepny lekarz wyslal mnie na rtg zatog- czyste,przezwietlenie szyji-jest ok.Teraz kolejny lekarz stwierdzil ze jedno ucho jest tak jakby suche a drugie mokre i wyslal mnie do laryngologa....jeszcze nie mam terminu ...bo kolejka jest.Martwie sie okropnie bo to juz trwa 3 miesiace.Czy ktos ,cos mial podobnego
Dodam jeszcze ze mam bol zeba,gorna 6 lub 5.Dentysta u ktorego bylam 3 razy dla swietego spokoju dal mi antybiotyk na bakterie bo nic nie znalazl w zebach.Te zeby sa odnerwione i nic tam nie ma!
gość
12-09-2021, 16:39:46

Gość 2011-10-19 20:16:08
witam ja tez mam ten problem i mieszkam w uk bardzo sie boje mialam robiony rezonans i czekam na wynik tobie tez radze sobie zrobic bo czasem jest to niebezpieczne ja mam juz pukanie w uchu od 6 miesiecy i do tego boli mnie glowa jak bedziesz miala badanie daj znac
gość
14-09-2021, 16:28:50

żadne rezonanse nie pokażą, że zyją tam sobie bakterie... To najczęściej Borelioza/Bartonella lub pałeczka ropy błękitnej
gość
03-10-2021, 09:46:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-12-2021, 01:15:48

U mnie pulsowanie nastepuje zazwyczaj gdy sie klade tak jakby zalezalo to od pozycji ciala. Zazwyczaj slysze to z tylu glowy lub w prawym uchu ale zdarza sie i w lewym. Dzwiek brzmi jak bicie serca na ultrasonografie. Zazwyczaj ruch glowa lub zmiana pozycji powoduje ze moge ten dzwiek wyciszyc.
Wazna informacja mysle to taka ze moge pulsowanie tymczasowo zatrzymac poprzez nacisk palcem po prawej stronie szyji, po poluzowaniu dzwiek wraca takze podejrzewam ze jest to cos zwiazane z przeplywem krwi.
gość
04-04-2022, 02:12:42

Witam, u mnie pulsowanie w lewym uchu pojawiło się ok. 9 miesięcy temu. Zauważam je w dzień, trwa kilka sekund, czasem są też piski. Często pojawia się np. przy odbijaniu. Wydaje mi się, że pojawiło mi się po przewianiu ucha i przeziębieniu. Ciśnienie w uszach mam ok, choć na początku w prawym było trochę za wysokie. Słuch też prawidłowy. Moja laryngolog odwlekała rezonans, bo nie ma dodatkowych żadnych objawów. Tsk wiec dziś mam prywatnie RM głowy. Mam teraz też wrażenie silnego ucisku w uszach, szczególnie w tym lewym. Schudłam. Stres jest ogromny.
gość
09-08-2022, 15:11:50

U mnie bicie serca słyszane w uchu było nie do wytrzymania, rezonans niczego nie wykazal. Bicie serca pojawiło się u mnie w bardzo stresującym momencie życia. Dochodziły do tego różne inne objawy: zaczerwienione i łuszczące się powieki. Rwa kulszowa, czasami bolące uderzenia serca. Szum w uszach po zmianie pozycji z leżącej na siedzącą i odwrotnie. Przeszłam przez kilkunastu lekarzy: dwóch endokrynologów, dwóch neurologów, szpital, dopiero szyi, psycholog.WYNIK: Dopiero przypadkowy internista do którego przyszłam z prośbą na test na virusa zauważył że od dwóch lat morfologię miałam idealną poza 2 wskaźnikami : MCHC i MCV. Które zawsze były minimalnie ponad albo pod normą. Co oznacza ANEMIĘ. Dodatkowo zlecił badanie ferrytyna i okazało się że wynosiła 6 ( norma od 15 do 200) Po 2 tygodniach przyjmowania żelaza zniknęły wszystkie objawy. Od tego czasu nie łącze mięsa z mlekiem kawą ani herbatą z wapnem ani magnezem UWAGA! Zaznaczam że to moja diagnoza, a przyczyny mogą być u Was inne więc warto robić badania, szukać i chodzić do lekarzy!
gość
09-08-2022, 19:58:56

Dodam tylko że przy takich niedoborach musiałam brać żelazo przez 3 miesiące
gość
21-04-2023, 11:04:59

Gość 2011-08-22 11:18:36
Mam to samo. Słysze stukanie w lewym uchu, przypominające bicie serca- lecz uderzenia są nie takie jak puls. Czasami szybciej bije a czasami wolno. Nie mam tego na codzien, pojawia się niepodziewanie. Byłam u laryngologa i stwierdził że mam zapalenie ucha dał mi atecortin i polecił badanie słuchu. Lecz stwierdzono, że mam idealny słuch a pulsowanie nadal występuje (głośne - bezbolesne i nieprzyjemne ).Wiem tylko tyle że to nie jest od ucha to pulsowanie tak stwierdził laryngolog. Dostałam kolejne skierowanie na USG doppter tętnic szyjnych i co też wszystko wporządku. No i dostałam kolejne skierowanie na rezonans magnetyczny głowy. Zobaczymy co powiedzą , martwie się by to nie był tętniak bo laryngolog pytał się o zawroty głowy, problemy z widzeniem itp. Mam nadzieję że to nic groźnego i że w końcu dowiem się co to jest bo nie chce żyć z tym pulsowaniem bo to strasznie uciążliwe.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: