Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczony
27-04-2020, 12:22:14

Spróbuj może korelować to z ciśnieniem atmosferycznym
gość
14-05-2020, 08:49:58

Moje przygody z pulsowanie/ pulsującym szumem w uchu zaczęły się ponad 10 lat temu na pewno. Pulsowanie nie od początku było aż tak uciążliwe, pojawiało się i znikało, najgorzej było przy zasypianu. Niestety ostatnimi czasy mam wrażenie, że się nasiliło i martwi mnie to bardzo. Przez te ponad 10 lat przeszłam szereg badań. Kilkakrotnie miałam rezonans głowy, badanie potencjałów wywołanych a nawet badanie płynu mózgowo-rdzeniowego - bo lekarze podejrzewali, że to może stwardnienie rozsiane (też bywają szumy). Kilka razy dopplera tętnic szyjnych, laryngolog tez ok. Mogłabym napisać książkę o tych szumach. Może bylam zbyt mało zdeterminowana żeby w końcu ktoś postawił diagnozę... nie wiem. Dalej szukam i mam pewne podejrzenie..., druga rzecz ktora mi dokucza to dodatkowe skurcze serca , ktore ostatnio też dają o sobie znać. Dlatego podejrzewam, że u mnie jest to problem naczyniowy i jeszcze jednym badaniem, które powinnam zrobić jest AngioTK, żeby sprawdzić drożność wszystkich tętnic w organiźmie. Jeśli to badanie wyszloby ok to już na prawdę nie wiem...
Oczywiscie, że przez to nabawiłam się nerwów, jestem ciągle niespokojna, ale jak być skoro organizm daje takie sygnały.
gość
27-05-2020, 20:01:32

Witam.
Ja od 3 tygodni odczuwam takie tykanie w lewym uchu, jakby skurcze jakiegoś mięśnia w okolicy ucha i podniebienia. Uszy mam zdrowe wg laryngologa. Czytałem ze to może być mioklonie uszne czyli zrywy mięśniowe. Te zrywy pojawiają się też na skutek roznych dzieków. Biorę magnez i wit D. Mam nadzieję ze to pomoże.
gość
20-11-2020, 23:00:33

Kurde ja też mam pulsowanie w lewym uchu zaczyna mnie to denerwować szczególnie wieczorem ciśnienie 135 na 70 cholera wie co to jest muszę się wybrać do laryngologa
gość
29-11-2020, 08:40:36

to może być borelioza/neuroborelioza lub bartonella / sm
gość
10-12-2020, 18:59:09

Na pulsowanie w uchu laryngolog przepisał mi sudafed 3 razy dziennie xylogel i sinulan *** raz dziennie
Za tydzień do kontroli...
Dodam ze stalo sie tak po problemie z zatokami, katarem który spływał do gardła
gość
02-01-2021, 13:48:37

Witam od pieciu lat się zmagam z dudnieniem w uchu. Już niewiem co zrobić szereg badań i nic. Myślałam że to szum w uchu natomiast 2 lata temu dostałam zapalenie ucha dostałam zaszczyki i antybiotyk i mi przeszło to 1.5 roku nic cisza w uchu mam nadzieję że to może coś nie dołączonego czekam na wizytę u lekarza
gość
24-03-2021, 23:27:18

Czesc, mam ten problem od 2 miesiecy, buczenie niskotonowe w uchu cos jak rezonans. Nie caly czas tylko przy nasileniu dzwieku np. Szczoteczka sonoczna. Walcze tez z tezyczka utajona, mialem covida, ktory mi rozleguliwal magnez i dzialy mi sie inne dziwne rzeczy, ale od 2 miesiecy jem 500mg magnezu, vit D i Bcomplex i nie ma poprawy. Laryngolog nic nie stwierdzil, audiometia i tympanometia idealna. Moim drugim podejrzanym jest kregoslup bo zbieglo sie to z naciagnieciem szyi i dretwieniem ramienia, tu jestem w trakcie fizjo. Stawiam jednak ze to mioklonie tzw sensor tympani syndrome. Niestety ciezko sie to leczy.
gość
30-03-2021, 05:43:20

Pałeczka ropy błękitnej , gronkowiec złocisty, borelioza, bartonella czy mykoplazma bardzo często są przyczyną wielu problemów z uchem i zatokami - warto zrobić badania w tym kierunku. To żaden kręgosłup.
gość
13-04-2021, 00:41:06

Witam,jak czytam wasze posty...to juz panicznie zaczynam sie bac...u mnie zaczelo sie od zatok( niby je mialam) dostalam antybiotyk,pozniej zaczelo mi przytykac lewe ucho i pulsowanie caly czas...bylam u mojego rodzinnego lekarza...stwierdzil ze mam problem ze stawem zuchwowo-skroniowym.Uszy sa ok.Staw mnie nie boli a nadal mam problem z uszami i lekko powiekszone wezly chlonne na szyji.Nastepny lekarz wyslal mnie na rtg zatog- czyste,przezwietlenie szyji-jest ok.Teraz kolejny lekarz stwierdzil ze jedno ucho jest tak jakby suche a drugie mokre i wyslal mnie do laryngologa....jeszcze nie mam terminu ...bo kolejka jest.Martwie sie okropnie bo to juz trwa 3 miesiace.Czy ktos ,cos mial podobnego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: