To jednak jest jeszcze jakas inna odmiana eeg bo to co ja mialam robione to trwa od 15-30 min tak okolo ale raczej staraja sie zmiescic w 15 minutach.
A czy wywolalo mi atak to tak owszem, mialam nie raz juz robione eeg, ze wzgledu na kontrole no i czy moznaby bylo odstawic leki ale jak mialam przespana noc to nie bylo ataku a jak po nie przespanej nocy to przewaznie byl atak.
Moze i faktycznie to troche dziwne dla nas, ze probuja "na sile" wywolac atak ale dzieki temu moga w wiekszosci przypadkow stwierdzic jaki masz rodzaj
padaczki.
Ja przynajmniej z tego co sama wywnioskowalam bo oczywiscie lekarze chetni bardzo sa do tlumaczenia to mam chyba napady toniczno-kloniczne, tzn. trace przytomnosc i mam drgawki a czasami tylko prezy mi cialem. A pozniej lubie sobie pospac hehe
Z tego co ty pisalas to jeszcze inna masz odmiane i moze sami dokladnie nie wiedza do jakiego typu zaliczyc twoje objawy i dlatego potrzebne to eeg video by dobrac konkretne tabletki. No i najwazniejsze jak funkcjonuje twoj organizm.
Mi osobiscie pomaga depakine chrono i w sumie tylko ona bo inne na mnie wogole nie dzialaly a wresz zdwajaly ataki, a teraz mam spokoj i nawet eeg mi wychodzi dobre
I jeszcze jedno, przestan sobie wmawiac, ze jestes chora, musisz sie pogodzic z tym a uwierz jakos wtedy wszystko sie ulozy. Mam nadzieje, ze w tym instytucie szybko dojda do tego w jaki sposob ci pomoc bys mogla w normalny na nasz sposob funkcjonowac w tym swiecie.
Ja juz jestem w koncu szczesliwa, ze doszlam do siebie, tylko mam jeszcze jedna obawe co do dzieci bo juz mam mysli na ten temat a to jednak mnie bardzo nurtuje bo oprocz epi mam mala niedoczynnosc tarczycy i tak to jest jak wszystko na kupe
ale kto nie ma watpliwosci w tych sprawach
Daj znac jak juz bedziesz po wszystkim- matura i badania. Pozdrawiam