Dieta ? Nie stosuje jakiejś konkretnej . Najlepiej dopasować sobie samemu . Zaczęłam od diety dr Dąbrowskiej czyli głównie owoce i warzywa ( ale też nie wszystkie wskazane ) . Po poście stopniowo wracałam do poprzedniej czyli mięso kasze itp .. Obserwowałam organizm co mi przeszkadza , po czym zle sie czuje ,po czym są ataki . Na chwile obecną : moja dieta : kasze ,ryże ( ziemniaki odpadły ) ,mięso ( sama robie wędline :) nie kupuję już żadnych kiełbas jedynie mięso w całości ) , gluten - biała mąka odpadła jedynie mąka ryżowa, kukurydziana itp . Chleb robię sama z samych ziaren ( słonecznik,dynia sezam ,orzechy itp )Piję prawie codziennie soki świeże z warzyw i owoców np z dodatkiem wit c . Produkty przetworzone odpadły - np kisiele budynie ,galaretki ,zupki itd ,robie sobie kisiel z siemienia i owoców smażonych pycha i dużo błonnika :) . Staram się w miare jeść ryby . Odstawiłam mleczne ( mleko ,sery śmietany ) za to piję np napój migdałowy i z tego naleśniki . Zamiast zwykłej soli -sól morska czy himalajska ,zamiast zwykły cukier -cukier kokosowy ,trzcinowy itp albo wcale .Herbaty odstawiłam w te miejsce zioła , woda z cytryną ,imbirem, i pyłkiem kwiatowym( bardzo dobre na odporność ). Staram się suplementować ( zestaw witamin ,wit d , kwasy omega 3 itp ) ... To takie chyba podstawy . Czyli to co sztuczne i przetworzone odpada ,to co mleczne odpada . Można wszystko zastąpić zdrowo .Na początku też mi się wydawało jak to będzie możliwe a to w rzeczywistości łatwa sprawa . Tak jak pisałam na początku trzeba do siebie dopasować . Pozdrawiam .Callisto