Odstawiła stopniowo .Bo tego od razu sie nie robi . Sposób pozytywnego myślenia moge napewno potwierdzić że to działa bo u mnie sie poprawiło .Po samym przeczytaniu książki miałam 2 tygodnie spokoju bez ataków a przed tym miałam nawet codziennie . Pózniej miałam podświadomy powrót starego przyzwyczajenia niestety . Zmiana nie jest łatwa ale jest możliwa .To tak jak pozbycie się nałogu :) . Jesli chodzi o tą babeczke to masz tu np link https://www.youtube.com/watch?v=Mwnp0E9JrVw . Jest ich troche filmików . Na facebook ma stronke . Ona jest tylko jedna z wielu . . Wszystko zależy jakie są przyczyny epi ale nasz umysł gra tu główne skrzypce czy cos się zmieni ... Ja u siebie szukałam przyzczyny epi i kilka takich było co mogło to spowodować .np tuż przed nią mialam astme (możliwością przyczyny jednego i drugiego jest zarobaczenie glisty ,nie wiem czy miałam robaki bo miała 3 lata ale jest mozliwość) Jakoś mniej wiecej w tym wieku pogryzł mnie pies -być może jakaś trauma .W tym wieku miałam szczepionke ( niepamietam jaka) co w ubocznych miała padaczke. i wiele innych podobnych rzeczy. ale czasu nie cofniesz .Teraz to liczą się czynniki co mogą wywoływać ataki więc najlepsze teraz rozwiązanie to bierz zeszyt i pisz codziennie : jaka dawka , faza cyklu , czy chora ,czy coś boli , co jadłaś , ile spałaś ,opis dnia ,itd .A po miesiącu podsumować co wspólnego gdy ataki ... To też wazne dla lekarza .Im więcej mu powiesz tym wieksza szansa że do czegos się dojdzie i bedzie rozwiazanie . . Radze sobi8e po troszku ćwiczyć ,spacerki ,dobre dotlenienie ,joga itp .Powodzenia . Callisto Jeszcze pytanie brałas wcześniej inne leki czy tylko vimpat ?