Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-02-2018, 18:58:52

Witam jestem po wymianie biodra prawego podczas operacji opadła mi stopa dodam ze noga zoatala wyduzona o 3 cm w karcie szpitanej mam napisane pora_enie nerwu kulszowego pomocy
gość
19-02-2018, 19:41:59

Przy uszkodzeniu/ porazeniu nerwu, często ma miejsce ból o charakterze--paląco-piekący. Chodzi tu o nerwy czuciowe.
gość
20-02-2018, 17:48:08

U mnie minelo3 miesiace jak stopa opadla i nie ma zadnej poprawy
gość
05-03-2018, 15:03:27

A z jakiego powodu opadła? ( co było przyczyną porazenia?)
gość
06-03-2018, 23:29:38

Podczas operacji wyminy biodra noga zostala wydurzona o 3cm po wybudzeni stopa opadla w karcie jest napisane porazenie nerwu kulszowego
gość
13-05-2018, 07:16:50

w kwietniu 2018 przeszedlem operacje wstawienia endoprotezy prawej Po operacji paluch u nogi pozostal jakby bez czucia chociasz wszystkimi palcami jak i stopa moge swobodnie ruszac Lekarz twierdzi ze minie z czasem Z lekow biore urydonox to suplemenenty wit B Po wyjsciu ze szpitala gdy zaczalem wiecej chodzic [2 kule} ,
pojawily sie symptomy porazenia nerwu kulszowego tz pieczenie skory i nadwrazliwosc ,wystepuje to tylko w okolicy palucha w podeszwie stopy.Dodam,ze od czasu operacji mam klopoty z zasnieciem .Obecnie 5 tygodni po operacji mocze stope w cieplej wodzie ,rehabilituje stope domowymi cwiczeniami ,staram sie nie brac srodkow przeciwbolowych Ostatnio zauwazylem jakby czucie palucha wracalo powoli natomiast pieczenie pozostaje na tym samym poziomie ODEZWE SIE
gość
23-09-2018, 17:05:20

Cześć. U mnie wszystko zaczęło się na tegorocznym winobraniu, już w drugim dniu pracy czułam odrętwienie obu stóp. Trafiłam do lekarza (Francja) gdzie zdiagnozowano mi uszkodzenie nerwu strzalkowego w obu stopach. Właśnie mijają cztery tygodnie od diagnozy. Od dwoch tygodni mam rehabilitacje: prądy, soluks, pole magnetyczne. Chodze na jacuzzi, cwicze z taśmą, ogrzewam nogi termoforem - póki co nie mam żadnej poprawy. Od trzech tygodni zazywam tabletki. Z racji braku poprawy neurolog zalecił mi zastrzyki. Mam nadzieję że pomoże. Ratują mnie ortezy które umożliwiają mi w miare normalne funkcjonowanie, choć oczywiście o życiu normalnym tj. aktywnym mogę poki co zapomnieć.
gość
24-09-2018, 12:05:44

Jakie ortezy stosujesz?, Bo te które ja kupuję nie nadają się do użytku. Qlawy.
gość
24-09-2018, 15:46:22

Czesc
Ja mam takie jak na załączonej fotce - firmy Sober model Liberty
Natomiast dzis na rehabilitacji widziałam Panią z ortezą FOOT - UP orteza na opadającą stopę Össur, dofinansowana przez NFZ. Pani byla bardzo zadowolona, ja z moich ortez też jestem, bardzo fajnie podnoszą przód stopy więc moge bezpiecznie chodzić.
gość
24-09-2018, 17:02:44

Te ortezy foot-up , to mó pierwszy wybór i wogóle nie trafiony, trzy cm gumy, która prawei się nie rozciąga i plastik pod sznurówki , który nie jest stabilny i się przesuwa,, a opaska uwiera i odparza, kasa wyrzucona w błoto. Może ktoś zaproponuje jakąś ortezę którą użytkuje na co dzień i jest zadowolony.Qlawy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
gość
Rezonans głowy 15 latka
Chłopak 15 lat, z ASD, ADHD,zaburzeniami koncentracji i uwagi, dodatkowo drżenia kończyn dolnych i górnych najbardziej intensywne w obrębie dłoni. Dodatkowo homocysteina 25 oraz na zmianę powyżej normy wapń całkowity lub wapń zjonizowany.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: