Reklama:

podwójne widzenie (36)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-12-2009, 21:17:29

Witam! mam 17 lat i też widzę podwwójnie, ale w wyniku urazu muzgu spowodowanego wypadkiem samochodowym! Ludzie nie chodźcie niegdzie do żadnych zwykłych okulistów bo oni nawet o tym pewnie nie słyszeli! W Szczecinie w Pomorskiej Akademii Medycznej na oddziale okulistycznym są lekaże, którzy się tym zajmują! W Polsce jest tylko kilka klinik, w których leczą dwojenie, jeśli się nie mylę to 2 lub 3! Powody mogą być różne - drobne wylewy, itd...
gość
29-04-2015, 09:43:31

Ja też od 4lat mam to podwójne widzenie;ale niekiedy pomaga chwila relaksu tj.zamknąć oczy i siedzieć w ciszy chociaż też chwilę
gość
18-06-2015, 09:09:31

Witam!Czy ktoś kto ma kłopot z tym podwójnym widzeniem próbował ten problem rozwiązać tym relaksem?A może inny sposób czy lekarstwo pomogło? Proszę napisać. Każda odpowiedż ciekawa. Życzę zdrowia. Czekam.;-
gość
19-06-2015, 20:12:18

Polecam udać się do lekarza bo to może byc neurologiczny problem. Ja miałam podobnie i konsultowałam się u neurolog Katowice w poradni neuro care. Polecam bo naprawdę profesjonalni lekarze z prawdziwego zdarzenia.
gość
22-06-2015, 13:59:46

Witam. Ja już od 36lat trzymam kontakt z neurologiem przez padaczkę i utraty świadomości,a teraz jeszcze kłopoty ze wzrokiem okulista. Neurolog mnie wysyła do okulisty a okulista do neurologa. To podwójne widzenie nieraz przechodzi po chwili relaksu,odpoczynku i ciszy. Jestem już na rencie stałej(560zł).
gość
08-09-2022, 06:45:05

Przy podwójnym widzenie konieczna wizyta u neurologa, warto wykonać rezonans magnetyczny mózgu, może to też być mikroporażenia mięśni odpowiedzialnych za ruch gałki ocznej lub skutek choroby tarczycy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: