Reklama:

podwójne widzenie (36)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-06-2008, 09:14:00

witam ja też widze podwójnie ale tylko wtedy kiedy jestem bardzo zmeczony albo sie zapatrze na cos, moge to robic swiadomie poporostu lewe oko podczas tego podwójenego widzenia odchyla mi sie w lewo pracuje abrdzo duzo przy komputerze mam 25 lat a objawy mam od ok 4 lat. po prywatnej wizycie okulisty wychodzi na to ze mam idealny wzrok zasugerowano mi usg oczodołu jescze tego nie wykonałem ewentulanie rezonans magnetyczny lub cwiczenia na korygowanie tego ale po co cwiczenia skoro nie znamy przyczyny, neurolog - nie widzi zadnych zmian nerologicznych prosi o obserwowanie tego co sie dzieje pozdrawiam a mam mały problem z kręgosłupem chodzi o miesnie ale to od komputera cala moja lewa stona dostaje ostro i cos z nerka jest pomniejszona i małe nadcisnieinie moze to ma cos wspólnego pozdrawiam
gość
04-10-2008, 14:09:00

WITAM JA ROWNIEZ WIDZE PODWOJNIE OD DWOCH LAT. U MNIE ZACZEŁO SIE D CHWILOWEGO BARDZO SŁABEGO WIDZENIA ZE NIE WIDZIALAM NAWET DUZYCH LITER NA BILBORDACH I KONTURY LUDZI, PO 15 MIN MI TO PRZESZLO POSZLAM DO LEKARZA PRZEPISAL MI LEKI NA MIGRENE BO STWIERDZI ZE NIBY TO JEST MIGRENA KLASYCZNA A DODAM ZE OKULISTA NIC NIE STWIERDZIL PO 3 TYG BRANIA TYCH LEKOW DOSTALAM PODWOJNE WIDZENIE.BYLAM W SZPITALU NA NEUROLOGI TAM MIALAM WSZYSTKIE BADANIA ROBIONE BO PIERWSZE PODEJRZENIE BYLO SM WYKLUCZYLI ZROBILI PARE INNYCH BADAN WSZYSTKO OK I TAK POSCILI MNIE DO DOMU BO NIE WIEDZA OD CZEGO KAZALI CZEKAC MOZE PRZEJDZIE ALE JAKOS NIE PRZESZLO CZEKAM JUZ 2 LATA!! MOZE KTOS WIE OCO W TYM WSZYSTKIM CHODZI
gość
20-10-2008, 22:58:00

Ja też od trzech lat walczę z podwójnym widzenieniem i jak w waszym wypadku odsyłana jestem od neurologa do okulisty i odwrotnie... Pomogło mi trochę (tak że mogę być w kinie i oglądać telewizję) zastosowanie okularów na a s t y g m a t y z m, ale po roku znowu odczuwam pogorszenie.
Jesli chodzi o opadanie głowy, to masz większy zdaje się problem (czy z połykaniem też?) lekarz obserwuje mnie w kier. m i a s t e n i i, może więc i ciebie to dotyczy?
gość
25-10-2008, 10:07:00

Jerzy 1944 Polecam pryzmat - wkladke plastykowa , ktora mozna nakladac na jedno szklo okulara lub drugie lecz odwrotnie.
U mnie stwierdzono lewe oko -12, prawe +4 (to sporo). Po przyssaniu plastykowego pryzmatu po krotkim czasie widze normalnie choc nie w 100%. Zaczynam nawet wracac do normalnej jak poprzednio gry tenisowej. Jak pisalem wczesniej powodem jest guz w mozgu "clivus-hordom" Podobno wolno rosnie nawet od urodzenia - niezlosliwy na 90%.
Dodam, ze ptyzmatyczna nakladke powinien nakladac optyk, ktory oczyszcza ja przed przyklejeniem-przyssaniem chyba prominiami podczerwieni? Wowczas nie ma pecherzykow powietrza miedzy szklem a plastykowa nakladka i widocznosc jest prawie bezmatowa.. Poza tym rozni sie cena. Na zachodzie 30 Euro a szklany pryzmat okolo 250-Euro. W Polsce podobna rozpietosc cenowa. Przy duzym widzeniu podwojnym przyzma szklana jest za gruba i ciezka.
gość
25-10-2008, 10:14:00

04-10-2008 o 16:09, gość :
WITAM JA ROWNIEZ WIDZE PODWOJNIE OD DWOCH LAT. U MNIE ZACZEŁO SIE D CHWILOWEGO BARDZO SŁABEGO WIDZENIA ZE NIE WIDZIALAM NAWET DUZYCH LITER NA BILBORDACH I KONTURY LUDZI, PO 15 MIN MI TO PRZESZLO POSZLAM DO LEKARZA PRZEPISAL MI LEKI NA MIGRENE BO STWIERDZI ZE NIBY TO JEST MIGRENA KLASYCZNA A DODAM ZE OKULISTA NIC NIE STWIERDZIL PO 3 TYG BRANIA TYCH LEKOW DOSTALAM PODWOJNE WIDZENIE.BYLAM W SZPITALU NA NEUROLOGI TAM MIALAM WSZYSTKIE BADANIA ROBIONE BO PIERWSZE PODEJRZENIE BYLO SM WYKLUCZYLI ZROBILI PARE INNYCH BADAN WSZYSTKO OK I TAK POSCILI MNIE DO DOMU BO NIE WIEDZA OD CZEGO KAZALI CZEKAC MOZE PRZEJDZIE ALE JAKOS NIE PRZESZLO CZEKAM JUZ 2 LATA!! MOZE KTOS WIE OCO W TYM WSZYSTKIM CHODZI

Jerzy 1944 - Zrob badanie magnetorezonansem. Jedynie to moze wskazac czy nie ma zmian w mozgu. U mnie stwierdzono (pisalem wczesniej) inny neurolog uspokoil by przy tym rodzaju tumoru odczekac bo rosnie wolno i niezlosliwy. W wiku dorastania miewalem silne migreny zaczynajace sie widzeniem w kratke a potem silny bol glowy. Zapewno laczylo sie to z obecnym podwojnym widzeniem (poczatek 7 lat wstecz). Pozdrawiam
gość
28-01-2009, 14:47:00

12-06-2007 o 16:43, gość :
lekarz neurolog zastosował,leczenie zastrzykami o nazwie NIVALIN lek drogi 10 amp. kosztuje 90 zł. wziąłem dopiero dwa zastrzyki.......
gość
05-02-2009, 10:30:00

Zapomniałam napisac że stworzyłam nowe forum dla ludzi z podwójnym widzeniem.
Chciałabym abyśmy mniej anonimowo i bardziej swobodnie mogli porozmawiać o problemie który nas wszystkich dręczy.

Oto link do forum: http://www.podwojnewidzenie.fora.pl/

Wiem że rozmowa nas nie uleczy , ale wsparcie innych ludzi z takimi samymi problemami jest czyms niezmiernie istotnym

Zatem zapraszam do odwiedzenia tego forum

--------------------------------
Kasia
gość
05-02-2009, 14:28:00

ja widze podwojnie ale jestem po udarze innej przyczyny nie znam
gość
05-04-2009, 09:09:00

witam mam 21 lat wykryto u mnie Sm od czasu pierwszego rzutu widze podwojnie solumedrol pomogł na 2 tyg i znowu to samo sa jakies inne leki prosił bym o kontakt gg 2117776
Wtajemniczona
17-07-2009, 14:16:00

Witam wszystkich forumowiczów. Wczoraj byłam u okulisty na zalecenie neurologa u którego leczę się na silne bóle głowy (zasugerował migrenę). Musiałam wykonać badanie dna oka. Wynik okazał sie dla mnie szokujący. Dno oka ok, ale lekarz odkrył diplopię czyli podwójne widzenie. Nie wiedziałam, że coś takiego mam, bo patrząc widzę normalnie-pojedynczo. Nie mam obrazu rozdwojenia przedmiotu!!!!Ale faktycznie, zrozumiałam o co chodzi. Gdy spojrzę w lewo bez skręcania głowy to obraz mi się dwoi. Mam skierowanie do szpitala na badania. Na co mam się przygotować????Czego może być to objawem i skąd sie to wzięło????Czy może mie to jakiś znaczący związek z bóolami głowy???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: