Reklama:

podwójne widzenie (36)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
09-06-2007, 12:44:00

2 tyg. temu podczas jazdy samochodem, nagle pojawiło mi się podwójne widzenie drogi. Po prostu jeden obraz nakładał się na drugi. Jednym okiem widziałem dobrze tak lewym jak i prawym, jak patrzyłem przez oba oczy widziałem dwojenie i ten problem trwa do dziś!!! W między czasie wykonałem szereg badań: gruntowne badania oczu w klinice ocznej, USG tętnic szyjnych, próbę elektromigraficzną, rezonans magnetyczny głowy, prześwietlenie płuc, EKG - wykluczono po badaniach tarczycę, cukrzycę, nadciśnienie co mam jeszcze zrobić, abym znalazł przyczynę dwojenia. Patrzenie jednym okiem jest uciążliwe, a ponadto eliminuje mnie z wykonywania wielu czynności chociażby jazdy samochodem. Z tego tytułu też zrezygnowałem z wczasów.Bardzo proszę podpowiedzcie mi ...CO MAM ZROBIĆ.
gość
09-06-2007, 14:33:00

A rogówkę oczu miałaś badaną, ja przy tej chorobie widziałam tylko połowę człowieka albo jakiejś rzeczy i oczywiście podobne widzenie jak masz Ty, ale to trzeba zrobić badanie komputerowe.
gość
12-06-2007, 14:18:00

miałem bdanie oczy wykonane kompleksowo w KLINICE OCZNEJ oraz REZONANS MAGNETYCZNY i nic te badania nie wykazały !!!!
gość
12-06-2007, 14:40:00

12-06-2007 o 16:18, gość :
miałem badane oczy -wykonane kompleksowo w KLINICE OCZNEJ (myślę, że i rogówkę też) oraz REZONANS MAGNETYCZNY i nic te badania nie wykazały codo których w/gopinii lekarzy można byłoby się "przyczepić" i co dale?
gość
12-06-2007, 14:43:00

lekarz neurolog zastosował,leczenie zastrzykami o nazwie NIVALIN lek drogi 10 amp. kosztuje 90 zł. wziąłem dopiero dwa zastrzyki.......
gość
21-06-2007, 23:51:00

witam,mam 25 lat, obraz zaczal dwoic sie od 6 lat i trwa do dzis.ja rowniez przeszlam wszystkie mozliwe badania i nic.maialm rezonans glowy,komleksowe badanie oczu,stosowalam rowniez Nivalin,mialam prady na oczy i nic.jestem zalamana bo nikt nie jest w stanie mi pomoc i zaczynam obawiac sie ze oni nie wiedza w jaki sposob pomoc
gość
22-06-2007, 16:26:00

dzisiaj (22.06.07r) miałem w klinice ocznej robiony "Ekran Hessa" i to badanie - wykazało, że mam niedowład mięśnia skośnego oka lewego Pani dr zasugerowała mi, abym wykonał specjalistyczne badania w kierunku wydolności tarczycy - o wyniku powiadomię.
B. ważne: u mnie miastenie wykluczono po badaniu elektromiograficznym. Warto zbadać grasicę. Więcej radzić nie będę bo sam w tym temacie jestem "zielony" Jakkolwiek mam 60 lat to, ta przypadłość dopadła mnie - dokładnie 3 tygodnie temu i mam zbyt małą wiedzę na ten temat. cześć

gość
24-06-2007, 18:05:00

Ja widzę podwjne nakładające się obrazy od urodzenia. Kidyś jako dziecko myślałam, że tak ma być, nie zwracałam więc uwagi. Gdy patrzę prosto przed siebie, ewidzę normalnie, ale spojrzenie pod kątem, zwłaszcza w momencie kierowania wzroku w prawo, lub w dół, oraz podczas przymrużenia oka, powoduje nakładanie sie obrazu. mam 45 lat, nigdy nie robiłam badań i po za tym, nic sie z oczami nie dzieje. teraz już noszę okulary, ale to normalne, bo w tym wieku już taki problem sie pojawia.
Tobie nie poradzę, ale może dobrze, żę poruszyaś ten temat, bo sama skorzystam z czyjejś porady.
gość
01-09-2007, 15:52:00

chyba powolutku ginę, od tamtego czasu stan zdrowia się bardzo pogorszył mam znacznie zarysowane podwójne widzenie, do tego doszło zachwianie równowagi więcej leżę niż chodzę. od tygodnia wysiadł mi kręgosłup w części szyjnej po prostu głowa opadła bez pomocy jej sam nie dzwignę rentgen wykazał dyskopatię..... ale doprawdy czy te wszystkie moje dolegliwości są powodem DEYSKOPATII? wyniki wszystkie mam dfobre i co mi z tego!!!!! jasnowidz mówi, że mój podstawowy problem to fakt, że mam tasiemce. rozpoczełem w tym kierunku badania o wyniku powiadomię. Poradzcie mi 60 lat to przecież nie wiek by mówić pa!
gość
03-09-2007, 09:15:00

Czy robiliście sobie test jak w linku, może czynnik ryzyka AMD jest przyczyną.

http://www.retina-forum.pl/amsler.html

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: