Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2010, 16:19:22

nie przejmuj sie mam to samo ;)
najważniejsze że bóg dał życie ja to już się smieje z tego wszystkiego lubiałem grać w piłke grałem w klubie pryszedł moment teraz nie moge nic zawroty bicia serca podwójne widzenie no ale ŻYCIE chociaż naprawde często jest ciężko ;( ale trzymaj sie pozdro!
gość
04-12-2010, 18:21:25

witajcie.
też miałam problem z podwójnym widzeniem trwało to około 2 miesięcy. Miałam robione różne badania,ale lekarze mówili,że wszystko jest okej. miłam robione 4x tomografie i rezonans magnetyczny i niby nic nie wykryło...
potem jednak okazało się że mam powiększony płyn rdzeniowo mózgowy...
miałam robioną punkcję potem badania okulistyczne i mam przepisane tabletki na zmniejszenie tego płynu w głowie. Diagnoza była: Podwyższone ciśnienie śródczaszkowe...
nie wiem czy to komuś pomoże ale chce po prostu powiedzieć o tym problemie bo też bałam się że strace wzrok...lekarze mówili że jeśli nie zgodze się na punkcję stracę wzrok całkowicie.
teraz mam uszkodzone dwie tęczówki,ale widze już normalnie. życze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
gość
04-12-2010, 18:22:19

witajcie.
też miałam problem z podwójnym widzeniem trwało to około 2 miesięcy. Miałam robione różne badania,ale lekarze mówili,że wszystko jest okej. miłam robione 4x tomografie i rezonans magnetyczny i niby nic nie wykryło...
potem jednak okazało się że mam powiększony płyn rdzeniowo mózgowy...
miałam robioną punkcję potem badania okulistyczne i mam przepisane tabletki na zmniejszenie tego płynu w głowie. Diagnoza była: Podwyższone ciśnienie śródczaszkowe...
nie wiem czy to komuś pomoże ale chce po prostu powiedzieć o tym problemie bo też bałam się że strace wzrok...lekarze mówili że jeśli nie zgodze się na punkcję stracę wzrok całkowicie.
teraz mam uszkodzone dwie tęczówki,ale widze już normalnie. życze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
gość
17-02-2011, 21:23:16

moja diagnoza to stwardnienie rozsiane!
gość
23-02-2011, 12:07:29

witam

ja w ciagu roku miałam trzy epizody podwójnego widzenia po ok. 1 min- 2 min? czy ktos miał podobnie. mam zrobic badanie w kierunku SM( rezonans) oraz eeg w kierunku miastemi. poza tym boli mnie wiecznie kręgosłup szyjny i wiąże to z tym ale sama już nie wiem?
gość
26-02-2011, 19:33:40

witam...miałem zapalenie zatok...leczyłem je przez 3 tygodnie,chodziłem na lampy,teraz inchalacje...pomogło troszke został ból przy skroni i nad okiem...od 2 dni widze podwójnie...okulista stwierdził ze ok wszystko...co to moze byc...albo dalej zapalenie zatok lub przedawkowanie lekami....
gość
23-04-2011, 08:08:20

Polskich stron jest malo albo wcale na ten temat.ale jest sporo amerykanskich.ujmujac rzecz krotko,mozna powiedziec ze chore zatoki moga miec negatywny wplyw na widzenie.jest to spowodowane naciskiem pogrubionych zatok na oczodoly lub nerw wzrokowy.jedne z zatok znajduja sie za oczodolami i moga powodowac objawy podwojnego widzenia.
gość
13-05-2011, 07:32:11

Witam Serdecznie,

Niestety mam podobny problem jak i reszta. Pierwszy raz "Atak" podwójnego widzenia miałam ok.5 miesięcy temu, trwał ok. tygodnia. Zostałam przebadana okulistycznie i neurologicznie. Wszystkie wyniki badań są ok. 6 dni temu podwójne widzenie powróciło:( Jestem umówiona na kolejną wizytę w szpitalu jak i na wizytę u specjalistu od pryzmatów.

Mam do was pytanie, ile trwał najdłużej u Was "Atak"??

Pozdrawiam Serdecznie

Beata
Początkująca
15-05-2011, 05:56:08

Witam jestem tu nowa. Mam podwójne widzenie od wielu lat. Początkowo wiązano to z migreną i z moimi naprawdę mocnymi bólami głowy. Okulistycznie jestem przebadana i nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości wzrok mam naprawdę dobry. A neurologicznie wykonanych parę badań MR i TK. Moje objawy podwójnego widzenia są okresowe miałam je na jesieni aż do wczesnej zimy i spokój teraz około 2 miesięcy ale tu znowu bach i jest podwójne widzenie. Czuję zawsze kiedy zbliża się atak i nigdy nie wiem jak długo to potrwa. Najdłużej trwało to 15 minut. Teraz mam skierowanie na badanie MR głowy z kontrastem. Owszem tamte badanie coś tam wykazywały ale nie nic poważnego z czego można by było postawić diagnozę. Bo od kilku lat jestem bez niej..Szok prawda>?Boję się atak gdy jestem na drodze bo nie zawsze jest gdie przystanąć i przeczekać i w sklepach też jest to bardzo uciążliwe!!!Co zatem robić?
FLASTR ;-)
gość
27-05-2011, 13:27:16

to dajcie znać co Wam wyszło w tych badaniach. U mnie atak najdłuższy trwał do 3 minut ( na jesień) , a może to cukrzyca- hm? w październiku idę na rezonans ( mam nadzieję, że tam nic nie wyjdzie).
pozdr
Beata2:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: