Reklama:

Padaczka (32)

Forum: Padaczka

gość
28-09-2016, 07:48:54

Gość 2016-09-26 23:05:24
witam jak to jest miec padaczke bez utraty prytomnosci? ma sie wtedy drgawki ale jest sie swiadomym tego co sie dzieje? zawsze trace przytomnosc ale zastanawiam sie jak to jest gdy nie traci sie przytomnosci... tu jestjedyne miejsce gdzie mozna uxyskac odpowiedz...
Nie każdy atak padaczki jest z utratą przytomności, bywają ataki padaczki z utratą świadomości, lub tzw, aury. W mojej sytuacji, przede wszystkim mam nocne ataki padaczki. Z głębokiego snu budzi mnie szum w głowie, uczucie pełnej buzi, ewentualnie potrzeba pójścia do ubikacji i tu, w momencie postawienia nóg na podłogę zaczyna się szum w głowie, ale jeszcze jestem w stanie pójść do ubikacji, przyjście z niej jest już problemem, szum w głowie, uczucie, że za chwilę upadnę (robi mi się słabo), jest tak silne, że niekiedy muszę położyć się na podłodze i czekać momentu, aż wszystko minie, wówczas mogę dojść do łóżka, w przeciwnym wypadku straciłabym przytomność. W takiej sytuacji nie pamiętam rzucania, przy silniejszym ataku, tak.
gość
29-09-2016, 17:07:08

I tu jest kolejny przypadek kiedy ktos czuje ze atak nadchodzi... Ja nie czuje, czuje jak juz sie zaczyna jak mi wygnie polowe ciala... I za kazdym razem po tym trace swiadomosc... Odzyzkuje ja dopiero gdy jestem juz po ataku...tak bardzo bym chciala czuc gdy nadchodzi,moc go ugasic tak jak pan tu pisal ze sie kladzie i jest potem w stanie dosc do lozka! Kiedy sie pan kladzie to nie ma pan drgawek tak?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: