Reklama:

Operacja na kręgosłup szyjny... (38)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
09-01-2014, 22:31:31

Hej Beniu,
Nawykręcało mnie dzisiaj jak starą szmatę we wszystkie strony i kierunki do tego to mrowienie i kłucie a kark sztywny jak kij od szczotki - oj miałam ja dzisiaj za swoje, dzięki puściło teraz trochę
Aż mi ten optymizm zszedł do parteru a samozaparcia było tyle co nic.
Pomimo tego /teraz tak myślę/ I TAK SIĘ NIE DAM - co tam jakiś taki byle jaki ból.
Słoneczne wrota pozwolą wyjść z ciemniej doliny - cytuję dzisiejsze słowa E. Jaworowicz
Operacja była we Wrocku w Wojskowym w przyszłym tygodniu jadę do kontroli.
Czy też masz takie ''SZMACIANE"dni i jak często się one powtarzają?
Pamiętaj co się zapaliło to zgaśnie szybciej niż myślisz, zamówiłam już Królową Śniegu dla Ciebie aby Tobie troszkę ulżyć.
Ciepluteńko pozdrawiam Basia
Początkująca
12-01-2014, 14:22:57

Witaj Basiu
Powiem Ci że ,,szmaciane'' dni z pieczeniem i drętwieniem mam również ...są bardziej intensywne jeżeli posiedzę sobie dłużej lub jestem w pozycji pionowej (max.5h) ale do tego wyniku doszłam z czasem... Przedtem tz. po operacji na początku było to 1 h, potem 2h itd. ale duzo mi pomógł lek o którym Ci pisałam wcześniej...
Dziekuję za cytat od Pani Jaworowicz, który jest bardzo wymowny ...a ją jako dziennikarza i jej program zawsze oglądam!
Serdeczne podziekowania za Królową Śniegu, która od wczoraj wprowadziła halny i naprawdę widać co jakiś czas jak sypie a raczej płacze snieżkiem
Ciekawe co Ci powie lekarz na wizycie kontrolnej... jakie da Ci zalecenia i ogólnie jakie będziesz miała wrażenie po kontroli? Chciałam również zauważyć że dzisiaj masz rocznicę i to 1!!!! na razie w miesiącach tak samo jak ja:-
P . Z tej też to okazji życzę Ci życia bez bólu, pieczenia i tych ,,szmacianych'' dni oraz aby każdy tydzień przynosił wszelką poprawę i oczywiście dużo słonka i radości
Ślę serdeczne pozdrowionka z pochmurnych gór Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
14-01-2014, 00:22:35

Witaj Beniu
Zasiadam jak zwykle o swojej '' ulubionej'' przez siebie i mój organizm porze, aby co nieco poczytać i podładować swoją nadszarpniętą psyche a co za tym idzie dojść do wniosku, iż tak do końca nie jest ze mną źle bo tak w zasadzie musi być???????? - nie do końca jestem o tym przekonana.
Moim problemem jest to, że nadal muszę brać leki p/bólowe i to za dnia i w nocy. Bardzo mnie to martwi bo poniektóre szyjki tego nie czynią, czyżby miały obniżony próg bólowy czy ich po prostu nie boli? a może ze mną jest coś nie tak?
Tak sobie dywaguję
Napisz mi moja droga jak to u Ciebie jest i jakimi prochami się trujesz -ratujesz. A co do bardzo skromnej rocznicy życzę Tobie i sobie aby w następną tak wiekopomną było już naprawdę super, oj!. mam ci ja marzenia - durna.
Trzym się cieplutko Basia
Wtajemniczona
14-01-2014, 00:31:23

Basiu,
nie jesteś sama tu. taki to nasz czas na pisanie. przerwa w spaniu albo kto to wie co :)
będzie lepiej, zobaczysz. d objawów można sie przyzwyczaić. ja tak myślę. z tym progiem bólowym to bardzo indywidualna sprawa. ja tak t sobie wytłumaczyłam, że mnie boli wciąż, ale tak długi chodziłam z odczuwaniem bólu, że chyba go zaakceptowałam. wkurzaja mnie te dodatkowe objawy (pieczenie, bąbelki, mrowienie i inne). założyłam, że boli, bo nerwy się regenerują. a tabletki p/bólowe tylko "przyćmiewają" ból. więc nie biorę ich. ale gdyby mi pomagały pewnie sięgnęłabym po nie.
więc głowa do góry, Świeżynko :):):) będzie lepiej, zobaczysz. z każdym dniem objawy będa sie zmniejszały. życzę Ci przespanej nocy. ja chłone ciszę.
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
23-01-2014, 15:30:09

Hej Beniu
martwi mnie Twoje milczenie
Czy odjechałaś wraz z Królową Śniegu do krainy
bezstresowego życia bez bólu ? czy tam wymieniają szyjki na nowe? jak długo trzeba czekać?
Proszę zabierz - ja też tak chccccccę.
Pozdrawiam
Początkująca
28-01-2014, 15:37:26

Witaj Basiu
Przepraszam że tak długo się nie odzywałam,ale spadło na mnie za dużo...tego złego ... i pewnie sama wiesz,że czasem człowiek chce się gdzieś ukryć żeby pobyć w samotności i poukładać sobie wszystko... Już jest ok , no prawie

W sobotę mój syn miał studniówkę ...też deko stresu, tym bardziej że jestem skarbnikiem i osobą odpowiedzialną za przygotowania. Wyszło chyba fajnie bo wszyscy zadowoleni i proszą o bis
Mam nadzieję że u Ciebie Basiu lepiej??? Życzę Tobie tego z całego serca... jeśli nadal Ci nie będzie przechodziło to naciskaj na operatora żeby dał skierowanie na MRI kontrolne bo coś musi być na rzeczy!
a wiem to już teraz z własnego doświadczenia.
Dzisiaj miałam już 2 kontrolę z ZUS -zasadności wydania L4. Do Chrzanowa mam trochę drogi i naprawdę dało mi popalić.
Od wczoraj zaczęłam terapię manualną i uzyskałam informację że jest szansa na uniknięcie 2 operacji!!! Wierzę w to całym sercem i będę dzielnie walczyła , bo podobno pracy ze mną jest bardzo wiele!

Chyba zrozumiałaś co mnie tak przybiło....
Napisz co u Ciebie , bo jestem bardzo ciekawa
Serdecznie pozdrawiam z Krainy Śniegu na południu ... Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
30-01-2014, 18:23:39

Witam,
forum czytam często, piszę pierwszy raz. Za dwa tygodnie mam operację pjm odcinka szyjnego. Jest wśród was ktoś, kto był operowany w Łodzi w Koperniku.
Bardzo się boję, a lekarz niewiele chce powiedzieć.
Początkująca
11-02-2014, 18:18:09

Basiu... co z Tobą ??? W ogóle się nie odzywasz...
Jak się czujesz ? Co tam u lekarza?
Serdecznie Cię pozdrawiam i czekam na odzew .... Becia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: